directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas ratifica Felip Puig després que li presentés la dimissió

El conseller admet més trets de llançadors però descarta que els Mossos siguin responsables de la lesió d'Ester Quintana

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Interior, Felip Puig, va posar el càrrec a disposició del president de la Generalitat, Artur Mas, després que sortís del calaix un informe que registra trets amb subfusell GL-06 prop d'on Ester Quintana va perdre l'ull, un fet que ell havia negat al Parlament el 3 de desembre. Mas, però, el va ratificar en el càrrec. L'informe encarregat per detallar exactament què va passar en aquella zona també ha revelat que van produir-se sis trets amb llançadors GL-06 a la zona del Passeig de Gràcia i carrers adjacents, però Puig ha descartat que els Mossos siguin els responsables de l'impacte a l'ull que va rebre Quintana. També ha reiterat que no es van llançar pilotes de goma durant el 14-N.

Comparteix
   

El conseller Puig va posar el seu càrrec a disposició del president Mas perquè entén que "més enllà" del fet que no va tenir accés a una informació que a diferència del comissari Sergi Pla ell entén que sí "era rellevant" ell és "el màxim responsable" de la conselleria d'Interior i de la gestió de la crisi oberta arran de la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana. El president, però, va ratificar-lo en el càrrec. 

Puig ha negat, a continuació, que el fet que hagi posat el seu càrrec a disposició del president doni a entendre que no seguirà al capdavant de la conselleria d'Interior. La seva voluntat, a dia d'avui, "és irrellevant" i podria canviar "en dos dies".

Intent d'esvair "qualsevol dubte"

El conseller Puig s'ha reunit a les onze del matí a porta tancada amb representants de tots els partits polítics per aportar "la màxima informació" de l'activitat dels Mossos d'Esquadra en la zona on Ester Quintana va rebre l'impacte per "esvair qualsevol dubte". 

"No es va faltar a la veritat en la compareixença al Parlament, que no es va donar cap informació que no fos certa, que es va donar la informació de què es disposava, però no es va donar tota la informació i per això que m'he de disculpar davant del Parlament i davant de tota la societat", ha explicat.

Per això entén que la seva compareixença del 3 de desembre al Parlament no ha quedat "desvirtuada" tot i que s'ha demostrat que "no va ser exhaustiva". Per això s'han "generat dubtes" i cal "tota la transparència".

Els Mossos no han ferit Ester Quintana

"Comprenc i comparteixo el neguit, el disgust, la tristor i el drama humà d'una persona que sense ser violenta ha perdut un ull", s'ha solidaritzat. Però ha descartat que els Mossos siguin els responsables de ferir la dona. 

Ho ha afirmat taxativament amb les dades de la nova investigació a la mà i que "demostren" que l'hora i la trajectòria dels sis trets de llançador GL-06 fets en la zona on va rebre el cop no es poden correspondre amb aquesta lesió. 

Els agents antidisturbis van disparar 640 salves però "cap pilota de goma". Les salves són trets sense bala que es fan únicament amb una voluntat dissuasòria perquè els manifestants fugin pensant que hi ha pilota de goma. També es van fer 64 projectils de 44 mm del subfusell de precisió GL-06.  

Disculpes al Parlament i a la societat

La reunió d'aquest matí no ha estat "per presentar excuses" sinó per "demanar disculpes" als representants del poble. Si el dia 3 de desembre no va donar "tota la informació" no va ser per "cap voluntat d'ocultació" perquè "ningú ha actuat amb mala fe". "He vingut a demanar perdó perquè s'han aixecat sospites". 

El conseller ha recordat que al llarg dels seus dos anys de mandat s'han produït unes 10.000 manifestacions. Durant el 2012 només es van disparar pilotes de goma a la vaga del 29 de maig.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Miquel Sala fletxa Catalunya
14 de desembre de 2012, 13.25 h

#8 Tu sí que ets patètic i repugnant, i no ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Miquel Sala fletxa Catalunya
14 de desembre de 2012, 13.24 h

#10 Tu, pobre idiota, que ja saps què vol dir això de rebany? Vol dir algo que a tu et fa falta: banyar-se dues vegades. Mira que ets ignorant eh neng?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
14 de desembre de 2012, 10.04 h

#10 Comprenc que t'agradin tant els mossos,sense que ells t'arrepleguin del carrer on jeus no dormiries sota sostre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de desembre de 2012, 02.24 h

Eiii, rebany, que el mosso era ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjpañol. Deixa'm en pau xòfer repugnant!que estic enganyant als iaios ficats a histèrics indepes


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
euro fletxa VISCA CATALUNYA LLÍURE
13 de desembre de 2012, 21.16 h

Semble que els "mossos" corrien rera els manifestats per donar-els-hi "flors", i com que no podien arribar a tothom, dons els hi llençaven amb "llançadores", i en l'informe es dèia que eren "Margarides", peró ara, ha sortit un informe que diu que també hi van llençar "roses", i com que es van equivocar, en Puig va demanar la dimissió, peró el MH, no l'acceptà per que diu que tot eren "flors i violes" i no passa res, i la dona que ha perdut un ull, semble que s'ho va fer ella mateixa tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi-80 fletxa València
13 de desembre de 2012, 21.09 h

Esteu amagant la notícia que ERC, junt a CiU és clar, són els únics que no han demanat la dimissió de Puig. PATÈTICA I VERGONYANT L'ACTITUD D'ERC! Ara digueu que ha estat Espanya qui li ha tret un ull a aquesta persona!

Us esteu carregant qualsevol camí a la independència. Amb aquesta actitud, de celebrar-se una consulta, es perdria. Atur, repressió, violència, retallades, pobresa... però no deixeu de donar suport a CiU. ERC, sou una estafa dretana i convergent!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa BCN
13 de desembre de 2012, 21.03 h

Tot el parlament estava a favor de la seva dimissió menys CiU i ERC, esquerra comença a prendre decisions que va en contra de les classes populars, deien que pressionarien perquè retiressin l'euro per recepta i ja es diu que els sembla bé que el poble repague els medicaments, i ara quan s'aprovi el pressupost per al 2013 amb una retallada de 5.000 milions d'euros també seran els únics a aprovar el pressupost.
Si us plau treguin la lletra E i posin la D en el seu lloc, DRC (Dreta Republica... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
13 de desembre de 2012, 19.39 h

Exacte, si les pilotes són dolentes quan les usaven els "grisos" i són dolentes si les fa servir la policia espanyola, també ho són si les fan servir els mossos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de desembre de 2012, 19.36 h

#2 Entenc el teu punt de vista i no m'emprenyo. Dit això, la víctima ha dit que va ser una pilota de goma i en Puig diu que no. Em perdonaràs, però en principi em crec la versió de la víctima (de fet, tinc per norma no creure res del que digui Felip Puig, i no per el que està fent ara, ja fa anys que el tinc "clitxat").
Encara més, en Puig ja ha mentit amb aquest tema. De fet, per què s'han carregat al cap dels antiavalots, si només va ser un cas de mala comunicació?
I a més, no és... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Antoni fletxa Barcelona
13 de desembre de 2012, 19.29 h

#2 Les hauran de fer servir per la gent que no sigui independentista? o contra el españols? o contra els que parlin castellà? En 1975 era una barbaritat les pilotes de goma dels "grises" i ara continuan sent una brabaritat dels "mossos"


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.