directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El text - trampa de CiU sobre el referèndum que Junqueras ha rebutjat

El text obria la porta a no convocar el referèndum l’any 2014

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El text literal de l'esborrany que CiU proposa a ERC pel que fa a la consulta aposta per tenir el procés a punt per poder-la convocar "a partir" del 2014. En concret, subratlla que CiU i ERC es comprometen a treballar "tots els procediments formals, jurídics i institucionals possibles fins al 31 de desembre del 2013 per estar en condicions, a partir d'aleshores" de convocar la consulta. Amb l'afegitó que ha de celebrar-se d'acord amb un marc legal que l'empari. Els republicans, però, no accepten aquest text perquè obre la porta a no convocar la consulta l'any 2014. La federació ha reconegut que la negociació s'ha tornat més complexa del que semblava, però espera poder tancar-la en les properes hores. 
L'autor de l'única imatge d'Oriol Junqueras sortint del Palau de la Generalitat mostra la fotografia, feta per a NacióDigital.cat.
L'autor de l'única imatge d'Oriol Junqueras sortint del Palau de la Generalitat mostra la fotografia, feta per a NacióDigital.cat.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras no vol deixar cap escletxa que pugui aprofitar Unió per aoarcar el referèndum

Després d'unes tres hores de reunió entre Mas i Junqueras al Palau de la Generalitat, no hi ha hagut 'fumata blanca'. Els consells nacionals de CDC, ERC i UDC de dissabte no tindran res a ratificar. Fonts d'ERC han explicat a l'ACN que no hi ha acord definitiu perquè queden serrells pendents. Se seguirà negociant per tant durant els propers dies. El problema és la consulta, ja que el capítol econòmic està gairebé tancat. Des de CiU, han reconegut que la negociació s'ha tornat més complexa del que esperaven.

És més, el propi president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha encarregat d'anunciar el 'no acord' via twitter. "Continuarem parlant però encara queden punts per acordar. Entre d'altres, el calendari sobre com i quan farem la consulta", ha apuntat.
 
ERC posa com a condició per donar el sí definitiu que l'acord digui explícitament que la consulta tindrà lloc el 2014. UDC ja ha aprofitat per subratllar aquest mateix divendres que el compromís de CiU i del Parlament és fer-la durant aquesta legislatura, mentre que Junqueras ha recordat de forma reiterada que no volen que el líder d'UDC aprofiti qualsevol escletxa per evitar la celebració del referèndum.


  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
16 de desembre de 2012, 21.29 h

#33 No sigueu innocents! L'endemà de proclamar la independència hem de poder funcionar com un país normal, ergo abans hem de tenir les estructures d'estat per poder-la proclamar!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
16 de desembre de 2012, 21.13 h

#1 Afortunadament l'ANC calla i deixa treballar que és el que hauria de fer tothom si volem que la independència arribi a bon port.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
16 de desembre de 2012, 21.09 h

Ara tothom (tothom!) hauria de callar com morts treballar per aconseguir l'acord. Les piulades de l'estil 'Duran 1- Catalunya 0' van ser molt inoportunes. Llençar acusacions de l'estil de text-trampa crispa les parts negociadores i no generen precisament la confiança per seguir treballant. A més donen combustible als enemics del referèndum que van posant mala maror entre els uns i els altres . Parlar de text-trampa em sona igual a aquells clams per fer fracassar les treves d'ETA, titll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
josep fletxa montblanc
16 de desembre de 2012, 09.42 h

Una vegada més es veu el tarannà convergent, la política de "peix al cove", "ara no toca" etc, ens està portant a la misèria, l'engany. ERC !!ferms en el plantejament i els principis!!, em sabria greu que desprès d'anys de votar-vos tornéssim a cometre l'error de participar en l'estafa CiU, si tant clar ho tenia Mas, a que venen ara els dubtes, mal soci els d'Unió i en Duran és el càncer de la coalició. O ara, o serem la vergonya d'Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Emili fletxa Terrassa
15 de desembre de 2012, 21.58 h

Mentre hi hagi en Duran entremig, RES DE RES SORTIRÀ BÉ ! ! ! !. . . . CREC C i U S'HAURIEN DE SEPARAR ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
JOSEP fletxa Girona
15 de desembre de 2012, 19.24 h

Sempre ha de sortir una pedra a la sabata en el moment de començar a caminar. A Madrid ja deuen començar a riure i a fregar-se les mans.
O es una estratègia de la Coalició per si surt mal-lament tenir a on agafar-se, o de veritat el Sr. Duran el tenen Espanyolitzat. I en aquest cas
no se que i fa al costat de Sr. Mas. Ja te altres partits Espanyolistes a on identificar-se. Vol, i Dol . Quins dallonses !!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
15 de desembre de 2012, 18.09 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Signem i difonguem aquesta petició per a Obama i la Casa Blanca per a fer respectar el dret a decidir del nostre poble.

Podem fer que el món conegui als catalans i sàpiga la nostra situació. És important que fem la màxima difusió i in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
carpe fletxa valldoreix
15 de desembre de 2012, 17.44 h

A mi tot això em resulta ben surrealista; per una banda aquesta notícia i per l'altre el Duran dient explícitament que no vol la independència i posant pals ales rodes al referendum. Què fa Convergència seguint lligada al carro d'aquest botifler?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
JORDI fletxa GRANOLLERS
15 de desembre de 2012, 17.40 h

Quina manera tan barruera d'anar donant temps al temps. Si algú volgués la independencia només est tindria que declarar en el Parlament el primer dia després de la seva formació. Tan sols els espanyolistes volen que la consulta sigui "legal".


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
PereelDigne fletxa Granollers
15 de desembre de 2012, 17.05 h

L'actitud de Junqueras i d'ERC ens portaran a la independència malgrat el botiflerisme de Duran. Sort que vam votar ERC perquè imagineu-vos què hauria passat si CiU arriba a tenir majoria absoluta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.