directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millo busca a Duran per evitar l’acord entre CiU i ERC

L'ex militant d'UDC i avui portaveu del PPC al Parlament assegura que Mas està disposat a abandonar i canviar les polítiques econòmiques per "garantir la seva cadira"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, considera que si el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, és un "polític moderat" cal que eviti l'acord "contra natura" entre CiU i ERC. "Aquest acord portarà Catalunya a l'abisme, fem una crida a la responsabilitat perquè s'imposi l'esperit de la convivència entre tots els partits i es prioritzi la sortida a la crisi", ha assenyalat. Millo també ha afirmat que existeixen altres partits que garantirien "estabilitat" i acusa el president, Artur Mas, d'estar disposat a canviar les polítiques econòmiques i pressupostàries actuals només per "garantir la seva cadira i continuar al capdavant del Govern". 
Millo del independentisme al nacionalisme espanyol
Millo del independentisme al nacionalisme espanyol
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
PP: la política de la por

El portaveu del PPC ha volgut valorar l'actualitat política tot recordant que CiU va rebre "una patacada excepcional" amb el resultat de les eleccions catalanes i ha augurat que, si tot segueix tal i com sembla, Catalunya es dirigeix cap a un "abisme, un molt mal final". "Malgrat la comèdia i l'escenificació que s'està fent, està clar que hi haurà un acord de Govern entre CiU i ERC tot i que això costarà molt car als catalans", ha lamentat Millo.

Segons el vicesecretari d'Acció Política del PPC, el pacte entre CiU i ERC farà pujar els impostos, requerirà més diners per finançar les despeses innecessàries, suposarà duplicitats en les administracions i més "subvencions identitàries". En aquest sentit, Millo ha assegurat que Artur Mas està disposat a abandonar i canviar de política econòmica i pressupostària "per garantir la seva cadira i continuar al Govern". "De tot això, els principals perjudicats seran les classes mitjanes i els treballadors", ha afirmat Millo.

Duran, l’esperança del PP per tornar a tocar el poder

El portaveu del PPC no ha dubtat a assegurar que tant CiU com el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, estan disposats a "humiliar-se davant d'ERC" per assegurar un Govern que només portarà "al trencament i la confrontació". "Aquesta línia independentista no respon a les necessitats ni als interessos dels catalans, ara cal prioritzar la sortida a la crisi", ha subratllat Millo. Tot i aquests pronòstics, Millo ha explicat que encara "hi ha marge" per corregir l'error i ha fet una crida a la responsabilitat de tots els partits. A més, ha obert les portes a la possibilitat que altres forces polítiques com el PPC i el PSC puguin formar part del Govern. Tot i això, demana a Artur Mas que recuperi "el sentit comú, el seny i la responsabilitat" per afrontar el futur de Catalunya.

Segons Millo, avui en dia és necessari que Mas posi "per davant els interessos generals dels catalans abans que els interessos del seu propi partit". Per aquest motiu, Millo ha fet aquesta reflexió: "Si Duran i Lleida és un polític moderat tal i com ell diu, el que ha de fer és evitar l'acord contra natura entre CiU i ERC que portarà Catalunya a l'abisme". El portaveu ha fet referència als resultats de les eleccions catalanes per demostrar que, els catalans, "no estan d'acord amb aquest procés sobiranista". "Qualsevol català sensat sap que el camí cap a la independència només portarà perjudicis i confrontació però si Mas insisteix i s'entossudeix en aquest error el futur per al territori és molt negre", ha vaticinat.

Millo del independentisme al nacionalisme espanyol

Per això, la única solució que proposen des del PPC és "un govern de concentració que aposti, com a prioritat, sortir de la crisi econòmica", ha explicat Millo. Finalment, Millo ha criticat les gestions d'ERC utilitzant una metàfora: "ERC és conscient que té la paella pel mànec i està exprimint, com una llimona, el suc d'una CiU equivocada i erràtica que no prioritza els interessos dels catalans sinó només els seus propis interessos de partit", ha assegurat. A més, ha afegit que el possible retard de la data d'investidura de Mas només "perjudicarà" als catalans perquè, segons ell, serà "un temps perdut, sense govern i una paràlisi de l'administració catalana". "Mentre que ells decideixen quan fan la data de la consulta, ningú resol els problemes dels catalans i només es dedica temps a un interès de dos partits polítics", ha conclòs. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Catalonia: Europe Next Country? fletxa www.helpcatalonia.cat
16 de desembre de 2012, 18.44 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video gravat per dos nois dels Estats Units que participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
fideli fletxa rdnes
16 de desembre de 2012, 17.38 h

ppc:pesta porcina clàssica....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
P.Unxó fletxa PPCC
16 de desembre de 2012, 17.10 h

Potser sí que vol fer veure que es diu Millo, però en realitat es diu PITJÓ (i no de pitxa, sinó de pitjor). És un pobre TREPA (=grimpador) que va començar malament (Unió Democràtica) i ha acabat PITJÓ (PPC)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
fideli fletxa rdnes
16 de desembre de 2012, 17.04 h

el PP és un partit enemic de Catalunya, i Duran i la seva Unió, traïdors!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de desembre de 2012, 17.03 h

Sr. Trillo, feu-nos un ajut:
Emporteu-vos-en aquest Duran al PPC


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de desembre de 2012, 16.46 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Signem i difonguem aquesta petició per a Obama i la Casa Blanca per a fer respectar el dret a decidir del nostre poble.

Podem fer que el món conegui als catalans i sàpiga la nostra situació. És important que fem la màxima difusió i in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaumet fletxa BarcelonaDur
16 de desembre de 2012, 16.27 h

Duran no pots posar pals a les rodes de la Consulta del
Parlament de Catalunya, ja que aquí no hi pintes res
i només hi pots anar de convidat mut. Les teves opinions
són, només, per al Congres dels Diputats de Madrid.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.