directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras creu que Esquerra i el país ''necessita confiar'' en Artur Mas

El president d'ERC creu que no es pot deixar la consulta en ''indefinició'' i demana a CiU compromís en l'àmbit econòmic

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Pel líder d'ERC Oriol Junqueras, el país i també el partit ''necessitar confiar'' en Mas, una confiança que no es dóna, sinó que ''es construirà'' a mesura que es vagin complint els ''compromisos'' adquirits entre els dos partits. Oriol Junqueras ha assegurat que les negociacions pel pacte de legislatura van en bon camí tot i que ''no hi ha res tancat fins que estigui tot tancat''. Per Junqueras, les condicions econòmiques depenen de la consulta i la consulta depèn de les condicions econòmiques. Per això, espera que a CiU ''no els tremolin les cames'' amb la consulta i ha recalcat que és prioritari ''concretar el quan i el com'', perquè no es pot deixar el país en ''indefinició''. 

Comparteix
   


Etiquetes
Oriol Junqueras creu que ERC necessita confiar en Artur Mas i que ''el país necessita aquesta confiança''. Per Junqueras la confiança no es dóna sinó que es construeix a mesura que es vagin ''complint els compromisos que es van adquirint''. En una entrevista a TV3, la primera després de la reunió que va tenir divendres al vespre amb Mas, Junqueras ha assegurat que han avançat en molts aspectes del pacte de legislatura però que ''no hi ha res tancat fins que no estigui tot tancat''. En aquest sentit, Junqueras ha defensat que totes les condicions econòmiques estan relacionades amb la consulta i que la consulta està relacionada amb les condicions econòmiques que vol ERC.

Per això ha declarat que espera que ''no els tremolin les cames amb la consulta'' a CiU i ha defensat que cal concretar ''el quan i el com'' almenys en termes generals perquè ''el país ho necessita''. Junqueras creu que no es pot deixar ''en la indefinició temporal'' perquè no es poden demanar més sacrificis als conciutadans ja que s'ha de construir un nou estat on no es depenguin dels compliments sistemàtics del govern espanyol. Junqueras és conscient que el millor és ''guanyar el referèndum'' i per això, cal fer-ho ''el més aviat possible'', i per això, no es pot esperar que l'estat espanyol compleixi perquè ''no ha complert mai''.

Junqueras ha reiterat que votaran a favor de la investidura de Mas perquè no hi ha una opció alternativa i no s'ha de ''perdre el temps ni fer tripijocs parlamentaris''. Per Junqueras cal ''accelerar el procés'' i s'ha mostrat confiat de poder convèncer que un referèndum és ''una necessitat urgent per a l'economia i la societat del nostre país''. Junqueras creu que els catalans necessiten ''esperança'' i que aquesta esperança passa per resoldre la relació amb Espanya. Considera que no es pot demanar que ''s'esperin 3 i 4 anys'' per resoldre la situació i continuar demanar sacrificis.

Junqueras no ha desvetllat cap dels detalls de les negociacions per tancar l'acord de legislatura i però ha assegurat que estan convençuts d'estar ''en el camí correcte'' per aconseguir el ''gir social de CiU''. Tanmateix ha assegurat que no hi ha encara un acord per als pressupostos, i que només els votaran si hi estan a favor perquè han de poder donar explicacions als ciutadans i justificar les prioritats en inversions o retallades que, per Junqueras, seran necessàries a causa dels incompliments del govern espanyol.

Oriol Junqueras també ha negat que es plantegin actualment entrar al govern perquè creu que hi ha qüestions ''transcendents'' per resoldre com són la situació econòmica i social del país. També ha assegurat que no entra en les negociacions de consellers perquè el govern el farà Mas i farà ''el que cregui oportú'', tot i que reconeix que ''més val que els consellers estiguin en sintonia'' amb el que s'hagi acordat entre els dos partits. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Paco Pi fletxa Barcelona
19 de desembre de 2012, 02.15 h

No, si jo et crec, Jonqueres. No tan sols et crec, sinó que estic amb tu... si no fos que tot plegat és una mica sospitós. Però no penso entrar en aquesta polèmica. Si em dius que "cal" confiar en en Mas, probablement sigui cert. Però estàs ben segur, d'això que dius? Goita que és molt arriscat, eh? En Mas, com tota la seva patuleia que té per seguici, de nom CDC, no són gent fiable. Desconec en quin punt de la història s'han quedat, però que tenen ganes que España segueixi arbitr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
moregons fletxa Tarragona
18 de desembre de 2012, 21.01 h

Mi, no confiar con estos dos malabaristas, porque ya tienen pactado el acuerdo para sentarse en sillones bien confortables el resto de su vida. Hi claro ahora toca marear la perdiz, Ni referendum ni Independencia al tiempo, pobre Catalunya otra vez decepcionada, y en poder de la puta españa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de desembre de 2012, 16.52 h

Pica madura si pica es cura , Com deia la meva Mare hu dic per els que feu el VOT Negatiu cap ami hus Pica Molt el que dic pues mireu dire més Junqueras me recorda molt ara que se junta amb la DRETA Catalana dura i pura i cruel que fa i fara retallades Socials Les paraules de un Actor de Estats Units eran hermanos del humor un va dir : ESTOS SON MIS PRINCIPIOS PERO SI NO LE GUSTAN PUEDO CAMBIARLOS . E.R.C. Tambe ha fet un CA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
carpe fletxa valldoreix
18 de desembre de 2012, 15.28 h

El que el pa´´is necessita ´´es poder confiar en l'Artur Mas. El pobre (!) es troba pressionat pels interessos del capital i la pol´´itica.L'hi ser``a dif´´icil prescindir d'aquestes pressions. (Els accents em fan el boig)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Isabel fletxa Bcn
18 de desembre de 2012, 13.17 h

Totalment d'acord amb CLB.
Jaume Pages t'ho has de fer mirar, no tens ni idea com funciona la política o ets dels obsessius que només poden focalitzar en un enemic perque no entenen la complexitat de la situació que tenim a Catalunya. Et pasa el mateix que als del PP. Mas dolent i tots els que el recolzin.
La democràcia és per ciutadans adults i responsables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
MARC-SABATES.COM fletxa BARCELONA NACIO CATALANA 2014 //*//
18 de desembre de 2012, 11.38 h

CATALUNYA 2014 //*// LA VICTORIA ES NOSTRA ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
CLB fletxa Barcelona
18 de desembre de 2012, 10.31 h

Els virus de l’analfabetisme, la mala educació i la discapacitat –quina creu!– s’estan apoderant d’una bona part dels que diuen que volen la sobirania de Catalunya.
Sense una majoria al Parlament no hi ha res a fer i la majoria, agradi o no, són CiU i ERC mes IC-V i CUP, això és així. I els que no encoratgen aquests partits o menyspreen algun d’ells haurien de ser considerats enemics de la llibertat de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de desembre de 2012, 00.30 h

Per mi poden apujar molt el IVA ELS Impostos a tot el ALCOHOL i molt he Que sorti mas caro en Catalunya que a França he NO Bebo Alcohol ha ha ja ja . JO Dic esta Borratxo Junqueras SI BEUS NO PARLIS Son paraules de JOSE BONO al SR AZNAR . Jo les dic a JUNQUERAS Qui es el per dir a 850.000 aturats Catalans sense Subsidi del atur que tenin que CONFIAR en Artur Mas el politic de Dretes que ba fer LA REFORMA LABORAL ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de desembre de 2012, 00.20 h

Junqueras per poguer CONFIAR en tu mateix ho Artur Mas hus ho teniu que Guanyar fem les coses ben fetes LA CONFIANÇA sa de treballar dia a dia sa de treballar i guanyar en FETS no en PARAULES . Si Artur Mas fa més Retallades sera molt dificil se li pogui tenir cap Confiança ningu confiara en el he ni en tu tampoc per ser el seu Salvavides Artur Mas podra respirar gracias a E.R.C. Tot lo que faixi el Govern Català Artur Mas i els de C.I.U. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de desembre de 2012, 00.15 h

Vejila Junqueras ara dintra al Parlament ja Tres nous Independentistes LA CUP , Que mira son D´ESQUERRES hi faran politicas d´esquerra cossa tu no faras he , tambe els porten roba com porten tots . La gent del carrer besteixen com els esque mira el Traje i Corbata de tota la vida qui hu porta son politics de la Dreta . Porta Traje i Corbata no fa Ser millor politic ni millor persona . FELIX MILLET Portaba Traje i Corbata tots els Politics Corrupte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.