directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El CAREC emet un informe aliè a la voluntat majoritària del catalans

El nou informe d'aquests assessors, ''Catalunya: visió o objectius econòmics de futur'' no fa cap referència al dret a decidir i a l’espoli que patim

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) ha lliurat un nou informe ''Catalunya: visió o objectius econòmics de futur'' que proposa una visió de l'economia en un escenari postcrisi, obviant la voluntat majoritària de la societat catalana d’obtenir el veritable poder polític per poder sortir de l’actual crisi. El CAREC tampoc inclou mesures per sortir de la crisi ni es posiciona sobre si s'ha de fer en base d'austeritat o via estímuls al creixement. L’Informe és basa en reflexions sobre cinc capítols: capital humà, capital físic, capital tecnològic, capital organitzatiu i capital institucionals i social. Sorprèn la poca capacitat de treball d’aquest consell incapaç de parlar dels veritables problemes de l’economia catalana i que tant sols és preocupa de destacar que més important que les inversions, és la gestió de les infraestructures. Semblaria que l’informe l’han fet des de la mateixa ABERTIS, companyia a qui és deu el President del CAREC, Salvador Alemany.
Catalunya no necessita entelèquies, necessita valentia per obtenir el veritable poder polític

Fins i tot pot resultar indignant que en plena crisi i com aquesta està afectant la societat catalana, una suposada elit en forma de Consell Assessor es dediqui, en lloc de proposar  solucions,  a, suposadament reflexionar i ,sobretot, a reflexionar sobre simples entelèquies allunyades de la voluntat de la majoria de catalans que tenen clar que bona part de la solució als problemes de l’actual crisi està en l’exercici del dret a decidir, però clar per establir un full de ruta en aquest sentit cal valentia que no ha demostrat tenir el CAREC.

El CAREC esclou de la seva anàlisi  el veritable problema: l'espoli  que patim 

Diu l'informe que el procés de creixement i desenvolupament econòmic d'un país es pot veure com un procés d'acumulació o formació de capital: humà, físic, tecnològic, organitzatiu i -per últim però no menys important,  el ''capital institucional i social''. En el bloc sobre el ''capital humà'' es tracta dels actius incorporats a les persones: l'educació, la salut -el sistema sanitari−, i el talent. Però i els diners per fer-ho?

Pel que fa al ''capital físic'', el document contempla quatre tipus d'infraestructures: de transport -i dins d'aquestes, les viàries, les ferroviàries, els ports i els aeroports−; el cicle de l'aigua; l'energia; i les telecomunicacions. Més peatges?

En l'apartat corresponent al ''capital tecnològic'' es destaca el repte de traslladar el nivell d'excel·lència assolit en la recerca bàsica als àmbits de la recerca aplicada i de la innovació tecnològica. En el cas del ''capital organitzatiu'', i sempre des de la perspectiva de l'empresa, el focus se centra en tres aspectes clau de l'activitat econòmica: la internacionalització, el finançament i la dimensió.

Finalment el ''capital institucional i social'' concentra la seva atenció en la necessitat que l'administració pública de Catalunya actuï d'acord amb els criteris d'orientació a resultats -consistents amb els objectius de servei públic que ha d'impulsar l'acció de les administracions-, transparència i rendició de comptes, i es comprometi en la promoció d'un nou disseny institucional dels procediments de gestió del sector públic, de la seva organització i de la relació entre els sectors públic i privat.

En aquest mateix cinquè bloc es subratlla el concepte de capital social en referència al valor econòmic del teixit associatiu que configura l'anomenada societat civil, i es posa en valor el paper destacat i destacable de les entitats del tercer sector en la conformació d'aquest capital social que facilita el funcionament efectiu d'individus i institucions en base a uns valors compartits.

Un document per al debat polític i social, inservible per no parlar dels veritable problemes de l’economia catalana

El CAREC  defensa que el mètode de treball seguit per a l'elaboració d''quest document hauria de facilitar el debat polític i social sobre alguns dels aspectes essencials que configuren un model de país, una visió compartida concretada en objectius desitjables i possibles que mobilitzi la societat per tractar d'assolir-los a mitjà termini, tot pensant que la llarga durada del període recessiu ja no permet que la publicació d'indicis de reactivació a curt termini, els coneguts 'brots verds', sigui un motor prou generador d'expectatives positives.

El document és, doncs, un projecte en curs d'elaboració que fa una proposta del "què", donant tanta importància als objectius proposats com als indicadors i referents que han de permetre avaluar la seva consecució i deixa per a després del necessari debat col·lectiu que ha de fixar els objectius compartits, l'anàlisi i propostes sobre el "com", és a dir, l'aprofundiment sobre polítiques i actuacions necessàries per assolir els objectius marcats.
 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
pasbort fletxa Vila-real
25 de juny de 2013, 10.36 h

Dins de casa NOSTRA a més de TENIR BOTIFLERS i emigrants també tenim TIRANS INVASORS que els catalans si NO VOLEN QUE ENS DIGUEN ......tenim que OBEÏR....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Paco Pi fletxa Barcelona
19 de desembre de 2012, 01.48 h

No, no. Aquesta anàlisi està molt ben confegida. Tot i que no passa de ser una tesina, està al servei de seguir donant calés a España. Només tremolo si aquesta anàlisi l'ha de veure en Mas: encara es creurà que sí, que el camí a seguir és aquest! I és que la gent som molt febles, fràgils i mudables. I en Mas confia en aquesta peculiaritat humana dels ciutadans que té sota la seva tutela. (Perquè, no ens enganyem, estem sota la seva tutela, no pas ell sota la nostra, com tocaria.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
18 de desembre de 2012, 20.16 h

On són ara aquelles legalitats que cercariem més enllà de les fronteres, per tal de dur a terme el referèndum? L'Independentisme ara veu realment la cara de CiU que d'altra banda no ha deixat de ser mai aquesta, i com mai no ha volgut realment que es celebri cap consulta, i si per la força dels fets no li queda més sortida que la que van prendre els socialistes amb el referendum de l'OTAN i segurament defensaran finalment una permanència dins l'Estat espanyol que d'altra banda mai no ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Rosalia González Martínez fletxa Vilanova i la Geltrú
18 de desembre de 2012, 12.45 h

Ja n'hi ha prou d'ambigüetats els socialistes catalans fugen d'estudi per formar un govern de concentració....el PPC millor que es quedi a Madrid
Ciutadans...? com....nomès queden ERC I les CUP Pensem que sí el Sr. Artur Mas es va fer seva la manifestació del 11 de setembre però ara que volen tots els de Madrid i en Duran Lleida, allunyar al President en funcions i promocionar un altra persona que els vagi bé pels seus interessos dons NO
El Sr. Mas va treure 50 escons és el que més va... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de desembre de 2012, 10.12 h

L'informe del CAREC, -amb molts de recursos ecnomics - s'ha redactat seguint uns paràmetres conservadorfs, unionistes. L'objectiu: guanyar temps. qui dia passa any empeny, mentretant, el corrent independntista es devalua, es desinfla, perd potencia. Aquest és el parany en el que no hem de caure. Els redactors del informe deuen ser els mateixos de sempre, els tertulians, empresaris, catedrtis, opinadors mediatics d'adés, els que no varen ensumar la crisi ni cap enquesta. Calen solucions no m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa barna
18 de desembre de 2012, 09.52 h

Qui paga aquests informes, quan ens costen als catalans? Segur que no ens ho podem estalviar?
Ja està bé fatxendes de pa sucat amb oli ( no pas del bò) Vers l'Estat Propi i prou!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Alberto fletxa Madrid
18 de desembre de 2012, 09.47 h

#10 ¿Todavia existen, los de Reagrupament? Así me gusta, machos, que disgregueis el voto independentista. ¡Felicidades, Reagrupat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
REAGRUPAT fletxa Girona
18 de desembre de 2012, 08.24 h

La quinta columna sempre han estat feta d'enemics a dins mateix. Catalunya no pot ser diferent. El pitjor són els catalans amb interessos contraris al bé general del país. Els que fan passar interessos prpis davant dels col·lectius


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
18 de desembre de 2012, 08.13 h

L'únic problema econòmic és seguir a Espanya. Encare no hi ha prou de desinversions, ofegament i expoli? Espanya podrà ser bona per a uns pocs catalans ( ho dubto... ), però és nefasta per CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Enric fletxa Barcelona
18 de desembre de 2012, 08.12 h

Si el país ha canviat, vistos els resultats de les darreres eleccions, està clar que un bon nombre de membres de l'actual CAREC també hauran de ser substituïts. En cas contrari, que es disolgui el CAREC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.