directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy, desesperat per rebentar el pacte CiU- ERC

El president espanyol està disposat a dialogar amb CiU i no descarta facilitar la investidura d'Artur Mas a canvi d’evitar el pacte amb ERC

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president espanyol, Mariano Rajoy, està disposat a fer efectiva la seva oferta de "diàleg" a CiU i no descarta facilitar la investidura d'Artur Mas amb una abstenció que, per tenir efecte, hauria d'anar acompanyada de la del PSC. Això sí, sempre que CiU no tanqués cap acord amb ERC, abandonés la senda sobiranista, aparqués la consulta i centrés els seus esforços únicament en la lluita contra la crisi i el control del dèficit. La Moncloa considera que les mesures fiscals que estan pactant CiU i ERC serien enormement perjudicial per a l'economia catalana, i no veu possible la celebració d'una consulta que, des del seu punt de vista, estigués fora de la llei.

Comparteix
   


Etiquetes
El president espanyol diu que està desinformat sobre l’acord CiU-ERC, malgrat els contactes amb Duran que esbomba la premsa madrilenya
 
El president espanyol tan sols ha parlat amb Artur Mas en una ocasió des dels comicis catalans. Va ser una trucada telefònica per felicitar-lo per la seva victòria, però des d'aleshores no hi ha hagut més contactes directes. Fins ara, segons fonts de La Moncloa, ningú ha explicat al president del govern espanyol el contingut del que CiU i ERC estan pactant per a un acord imminent de governabilitat, però el que publica la premsa "no agrada" i preocupa a Madrid.


Rajoy ofereix a CiU una abstenciò d'investidura a canvi de no res

Per aquest motiu, Rajoy no tanca la porta a una abstenció a la investidura de Mas que apartés els republicans de la clau de la governabilitat a Catalunya. La maniobra hauria de comptar amb el suport còmplice del PSC, que també hauria d'abstenir-se per permetre que Mas quedés investit únicament amb els vots dels seus diputats. Tot plegat, però, estaria subjecte al fet que CiU renunciés al pacte de governabilitat amb ERC i abandonés la via sobiranista.


El referèndum per la independència de Catalunya és el malson de Rajoy

Amb tot, si finalment se substancia l'entesa amb els republicans, el president espanyol no veu possible que s'acabi fent una consulta a Catalunya. De moment, La Moncloa no farà cap pas precipitat que vagi més enllà d'analitzar les situacions que es poden donar a Catalunya, però el propi president espanyol no veu possible que s'acabi substanciant, i molt menys que es faci "res il·legal" impulsat pel govern de la Generalitat.


Les pressions dels lobbys de poder arriben a la Moncloa

La preocupació més immediata, però, són els acords en matèria fiscal que puguin assolir CiU i ERC. Segons La Moncloa,  l'economia catalana -ni cap altra- no podrien aguantar les mesures que s'han anunciat fins ara en un moment de crisi, i si es posen en pràctica poden provocar una fuga d'inversions. Aquests són els arguments del slobbys de poder que veuen que l'acord CiU-ERC perjudicarà els seus interesos.
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Philippe fletxa Cubelles
18 de desembre de 2012, 19.25 h

#2 totalmente de acuerdo!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de desembre de 2012, 19.12 h

Deseperao chiooooo? Ke baaaaa, sólo priocupadiyio. I sabai poké? No lo sabai? No? puèèèè... chio sus lo bis a disir. Priocupadiyio poke si ERC ke é pior ke el diablo, les esige a CiU lo de la indipindensia, i Cataluña se nos ba d'Españia, aluigo como lo bimo a asel pa podé pagá nuetro glorioso ejélsito que da jenerosamente su bida en Afganitan i no sé onde má? eing? disisme! como lo bimo a pagá? eing? eing? I de onde bimo saq sacá dinero pa aser uropuertos en las Hurdes, ke lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pep fletxa El Vendrell
18 de desembre de 2012, 17.24 h

#3 Doncs tu tranquil, que nosaltres anirem fent via. Saps? En sap greu amoinar-vos tan. Si ens deixeu, marxarem sense fer soroll, no siga que us trenquem la migdiada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - (República de Catalunya)
18 de desembre de 2012, 15.21 h

"Rajoy no descarta facilitar la investidura d'Artur Mas a canvi d’evitar el pacte amb ERC"
Aquests unionistes-absolutistes es pensen que canviarem la nostra llibertat per continuar sent esclaus a espanystan? Si es així, son imbècils!

Visca la llibertat!
Visca la República de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Sergi fletxa Reus
18 de desembre de 2012, 14.31 h

Espanyols, no cal que patiu tant pels Catalans. Ens cauran tots els mals haguts i per haver, com havíeu previst, i totes les empreses i les inversions fugiran cap a Espanya. Hi sortireu guanyant. I a més perdreu de vista aquests corcons de catalans. No havíem quedat que era això el que passaria? A què ve ara tanta insistència per evitar el que ja és inevitable quan, a més, hi sortireu guanyant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
arcangel74 fletxa calafell
18 de desembre de 2012, 14.03 h

#3 No es trencara.I es la por que teniu tots que sigui ferm i solid.Teniu por de que siguem independents,ja que la vaca pira i nomes hos deixa la esquella,i si podem ni aixo.Com vuestro pan os lo comais y industrializaros que ya toca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de desembre de 2012, 13.40 h

el pacto CiU, ERC se romperá por si solo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
arcangel74 fletxa calafell
18 de desembre de 2012, 13.29 h

#1 poco le queda a este personage de otros tiempos,su partido ya le esta marcando el camino y no te extrañe que en breve le den la gran patada los de udc


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Philippe fletxa Cubelles
18 de desembre de 2012, 13.20 h

Rajoy sabe que tiene un As en la manga y ese no es otro que Duran!!! al pobre se le está poniendo cada día mas cara de topo ¿os acordáis de topoyiyo????? pues eso!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.