directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demanarà a Solbes un increment del 46% en les inversions en infraestructures catalanes al pressupost del 2008

S'insisteix en la necessitat de fer un "front comú" català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, ha explicat en roda de premsa posterior a l'executiva nacional que el partit ha fet un primer càlcul del qual el govern espanyol pensa destinar en el pressupost del 2008 a inversions en infraestructures a Catalunya i ha determinat que cal incrementar la quantia que proposa el ministeri d'Economia en un 46%. Ridao ha comentat que així li ho faran saber la setmana vinent al ministre Pedro Solbes en la segona ronda formal de contacte amb els grups polítics per negociar els pressupostos. El portaveu d'ERC al Parlament ha dit que el govern espanyol ha estipulat 3.195 milions d'euros per a Catalunya pel 2008, mentre que ERC considera que la inversió necessària és de 4.314 milions. Per això, el partit augura una negociació 'difícil' per al PSOE en aquest àmbit.
executiva esquerra erc puigcercos carod
L'executiva d'Esquerra en una reunió / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha insistit en la necessitat de crear un 'front comú' català per a la negociació dels pressupostos a Madrid i ha assenyalat que José Montilla 's'equivoca' quan diu que aquesta unitat 'farà el joc al PP'. Per ERC, Montilla 'hauria de reflexionar' i adonar-se que la gent 'està fastiguejada per la confrontació política'.

Respecte a la conferència nacional, Ridao ha repetit que l'objectiu és definir l'estratègia de l'esquerra nacional per superar la via autonomista i ha assenyalat que s'inclourà la referència a la possibilitat de convocar un referèndum per al 2014. Amb tot, el portaveu d'ERC ha tret força a aquesta data en el sentit que el que cal ara 'és treballar en el dia a dia' per 'aconseguir la majoria social per arribar a la independència en el futur'. 'En cap cas' el 2014 significa 'deixar de banda la quotidianitat', sinó que significa un 'estímul' després del 'fracàs de l'Estatut'.

També ha destacat que a altres parts d'Europa, com a Escòcia o el País Basc, s'està analitzant la possibilitat de realitzar referèndums sobre el mateix que proposa ERC. Ridao ha assenyalat que de moment i fins que no arribi la independència, es pot fer via des del partit i també des del Govern guanyant espais de sobirania com les decisions sobre la internacionalització de l'economia catalana o sobre altres aspectes com la llengua.

'Pluja d'ofertes de Zapatero'

Ridao s'ha referit en la roda de premsa a les propostes que en matèria social està realitzant els darrers dies el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha assegurat que 'en política social, sempre seran benvingudes' les seves iniciatives. Malgrat tot, Ridao ha qualificat de 'no suficients' les propostes en matèria de pensions i ha argumentat que, amb unes arques de l'estat amb superàvit, Zapatero hauria de poder ser 'més valent' en aquest aspecte per donar un 'cop de gràcia' a la pobresa que pateixen moltes persones. En aquest sentit, ERC proposarà en la negociació dels pressupostos del 2008 i de la reforma de la Seguretat Social que s'equiparin les pensions no contributives al salari mínim interprofessional.

Quant a la sol·licitud de compareixença de Zapatero al Congrés per tractar sobre les inversions en infraestructures a Catalunya i la situació de les mateixes en els darrers mesos, Ridao espera que 's'aconsegueixi', tot i que ha dit que depèn del PNB que sigui així. També ha recordat que s'hauria pogut 'evitar' si el ministre d'Economia hagués comparegut per explicar les inversions a Catalunya.

D'altra banda, Ridao s'ha mostrat sorprès que ICV hagi anunciat en un mitjà de comunicació que pensa tancar aquest mes un pacte sobre la línia de molt alta tensió (MAT) amb els socis del Govern, ja que, ha dit, ERC porta setmanes discutint una proposta comuna amb aquest partit i el que en tot cas hi ha és 'un treball conjunt'. Amb tot, Ridao ha confirmat que hi haurà un acord sobre la MAT entre els socis de Govern, malgrat que no ha volgut donar més informació sobre aquest acord.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
5 de setembre de 2007, 19.30 h

El que ha de fer ERC, i altres, és votar contra els pressupostos de l'estat si no garanteixen, i garantir vol dir seguretat de compliment, blindatge..., el 18,8% com a mínim d'inversió en infraestructures. Aquesta és la línia vermella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.