directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Consulta per la #independència2014: pactada!!

Pacten negociar amb l'Estat durant el primer semestre del 2013 i aprovar la Llei de consultes abans del 2014. El document acordat només preveu prorrogar la consulta més enllà del 2014 "si el context socioeconòmic i polític" ho requereix

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president en funcions, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, han acordat negociar amb l'Estat durant el primer semestre del 2013 la celebració d'un referèndum i aprovar la Llei catalana de consultes abans d'acabar l'any. El document acordat compromet CiU i ERC a fer "tots els procediments formals, jurídics i institucionals" possibles fins al 31 de desembre del 2013 per "a partir d'aleshores" convocar la consulta "d'acord amb el marc legal que l'empari". Això sí, s'ha afegit la concreció de "dins el termini del següent any" per deixar clar que serà el 2014. Només podria haver-hi pròrroga si el "context socioeconòmic i polític" ho requereix.


El president d'ERC, Oriol Junqueras, i Francesc Homs, al Palau de la Generalitat.
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i Francesc Homs, al Palau de la Generalitat.
© @acn

Comparteix
   


Documents relacionats
L'annex 1 del pacte, sota el títol 'Procés de convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya', dibuixa un escenari de terminis que comença per formular una 'Declaració de Sobirania del Poble de Catalunya' en el primer ple ordinari de la desena legislatura, que tingui per objecte fixar el compromís del Parlament amb l'exercici del dret a decidir del poble.

El segon punt passa per aprovar la llei catalana de consultes a partir dels treballs iniciats en l'anterior legislatura, incorporant les modificacions i esmenes que es consensuïn. El compromís és impulsar l'inici de la tramitació parlamentària com a màxim a finals del mes de gener del 2013.

Alhora, es crearà també el Consell Català per a la Transició Nacional com a òrgan d'impuls, de coordinació, de participació i d'assessorament del Govern pel que fa a les actuacions del procés de consulta. Aquest organisme estarà integrat per personalitats de reconegut prestigi i representatives dels diversos àmbits vinculats al procés de la transició nacional i la preparació i celebració de la consulta. El Consell haurà d'afavorir la participació en el procés de les entitats econòmiques, socials i culturals i de les formacions polítiques favorables al dret a decidir.

El punt clau és el compromís per convocar la consulta: CiU i ERC es comprometen a "treballar tots els procediments formals, jurídics i institucionals possibles fins al 31 de desembre del 2013 per estar en condicions, a partir d'aleshores, de convocar la consulta d'acord amb el marc legal que l'empari, dins el termini del següent any". S'afegeix una excepció: "que el context socioeconòmic i polític requerissin una pròrroga". Ara bé, en tot cas, la data serà pactada "almenys per les dues parts signatàries".

Diagnòstic de la situació

CiU i ERC acorden treballar per consolidar una majoria social àmplia que permeti garantir l'èxit de la consulta. Això arriba un cop constatat que una part molt important del catalanisme, diu el text, s'ha compromès a fons amb la transformació de l'Estat per fer-hi encaixar Catalunya, però ha vist com els intents i les "reiterades respostes negatives" de l'Estat són ja "una via sense recorregut". 

És per això cal consultar el poble perquè decideixi el seu futur de forma democràtica i lliure, i ara es presenta "una oportunitat que només es presenta una de cada moltes generacions". I és que CiU i ERC remarquen es conjuguen alhora "l'oportunitat de construir un nou país; l'oportunitat del poble català de ser protagonista de la seva història; l'oportunitat de posar la política al centre del debat públic; l'oportunitat de construir una societat millor basada en la justícia social i l'equitat; l'oportunitat de reafirmar el compromís amb la democràcia, amb la pau i amb Europa".

És més, CiU i ERC expressen el compromís que el poble català "es pugui pronunciar mitjançant una consulta sobre la possibilitat que Catalunya pugui esdevenir un Estat en el marc europeu". Cal disposar de l'instrument d'un estat, segons l'acord, perquè Catalunya pugui desplegar amb la màxima ambició un projecte propi de país. Els dos partits subratllen que Catalunya podria viure molt millor del que ho fa ara, si tingués tots els recursos que generen els ciutadans i empreses catalanes i si tingués la capacitat de decisió, del poder polític sobre el que li és propi.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
19 de desembre de 2012, 14.55 h

35 ) Primer dirta estas equibocado , no per criticar no per dir la veritat no per ATACAR SI LES RETALLADES Socials no en fa SER MENYS CATALÀ Nomes faltaria que ara no poguen dir lo que pensen dels nostres Politics , cobren MOLT Per escoltar els lo que pensen de els CUAN Hu fam molt malament sa de dir .Dius DIGUES--HO CONY ... Pues tu dire clar i català ¡ PER QUE EL GOVERN CATALÀ DE C.I.U. DE JORDI PUJOL BA AMAGAR LO QUE FEIA FELIX MILLET ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
19 de desembre de 2012, 14.34 h

PER QUI LI AGRADI ..

TORNA NADAL .
de Miguel marti i pol .

L´arbre desvetlla sons i el vent

escriu ratlles de llums damunt la

pell d´aigua.

Tot és misteri i claredat extrema.

Torna Nadal i torna la pregunta.

¿ Proclamarem la Pau amb les

Paraules mentre amb el gest

afavorim la Guerra ?


MOLT BON NADAL

Sabeu els demes que faixin lo que volguin me importa ben poc

ami me importa lo que faix jo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
19 de desembre de 2012, 14.16 h

Mireu cuan se acosta el NADAL Dic no fere res per NADAL esten molt malament a casa 3 anys al atur sense cobrar el Subsidi del Atur Retallada de LA LLEI DE LA DEPENDENCIA Per culpa de C.I.U. I P.P. Pero es algu que portu dintra meu dintra el meu COR que batega fort encara enfa sentir VIU Que cada any celebro com poden el NADAL Sense rebre cap ajuda ni de CARITES NI CREU ROJA NI DE NINGU No pedimos limosnas ni caridad EL Ajuntament ja saben com esten si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
qwer fletxa bcn
19 de desembre de 2012, 13.00 h

#34 Li direm al Wert que es pasi per aquesta pagina a llegir els tes comentaris i així veurà que s'ha de promoure l'escola en català.

Fas faltes d'ortografia tan besties que simplement no se que dir.

http://2.bp.blogspot.com/-ckluStwxMfw/UHbMYQ4HvOI/AAAAAAAAPtE/cTk4P4c2iPE/s1600/mickey-eyes-dead-animation-mickey-mouse-furando-olho-GIF-animacao-humortalouco.gif


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de desembre de 2012, 10.30 h

#36 Que tu siguis un amargat no vol dir que ho siguem els demés,celebrarem les festes en la mida que la butxaca ens ho permeti,i a la nostra manera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Realista fletxa Cardedeu
19 de desembre de 2012, 09.01 h

Ah! ... i deixa't de nadals i de nadales, que són collonades absurdes per enganyar el personal idiotitzat. Cada dia ha de ser igual de bo i de feliç que els altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Realista fletxa Cardedeu
19 de desembre de 2012, 08.56 h

#32 Alguna culpa té l'atracat d'haver perdut els seus diners? Tu penses amb el cap o amb el cul? Quina culpa ha de tenir el govern català de que cada any li fotin DIVUIT MIL MILIONS D'EUROS? EH? QUINA CULPA, DIGUES-HO, CONY!!! Amb aquesta quantitat potser TU no sabries fer polítiques contra l'atur, però la gent normal, SÍ. I no caldrien RETALLADES. (Tan difícil és d'entendre, recony?)

Fes-te mirar el cap, noi. Ho necessites. I si et consideres català, no siguis FALS i deixa d'atacar en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
19 de desembre de 2012, 05.56 h

FUM , FUM , FUM .

A vint-i-cinc de Desembre,

fum, fum , fum;

a vint-i-cinc de Desembre,

fum , fum , fum

ha nascut un minyonet

ros i blanquet, ros i blanquet ,

fill de la Verge Maria ,

n´és nat en una establia,

fum , fum, fum

Aquí dalt de la muntanya,

si n´hi han dos pastrets

abrigadets , abrigadets

amb la pell i la samarra,

mengen ous i botifarra.

Qui en dirà més gran mentida ?

Ja respon el majoral,

amb gran... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
19 de desembre de 2012, 05.42 h

EL NOI DE LA MARE ..

Què li darem, en el Noi de la Mare ?

Què li darem que li sàpiga bo ?

Panses i figues i nous i olives,

panses i figues i mel i mató .

Què li darem, al fillet de Maria ?

Què li darem a l´hermós Jesuset ?

Jo li voldria donar una cota

que l´abrigués ara que fa tant de fred .


MOLT BON NADAL CATALANS I CATALANES

QUEL ANY NOU 2013 HUS SIGUI MOLT MILLOR

QUEL 2012 NO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
19 de desembre de 2012, 05.27 h

Culpar de tot Espanya , no soluciona cap problema als Catalans alguna culpa tindra tambe el Govern Català que que catalunya tingui més de 850.000 aturats Molts pobres sense rebre ajudes , la culpa de tanca Hospitals catalans no es de ESPAÑA NI DE RAJOY . El culpable es diu ARTUR MAS Cal dir que hu pasen molt malament per las dolentes males politicas fetes per EL NOSTRA GOVERN Català he Cal recuperar EL IMPOST DE SUCCESSIONS I eliminar EL EURO PER RE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.