directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acord d’homes d’estat

Mas crida a l’esperança i la confiança per arribar a “celebrar els èxits col•lectius del nostre país” i Junqueras es mostra determinat a posar el futur de Catalunya en mans dels seus ciutadans

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

CiU i ERC han firmat aquest migdia l’acord de legislatura al Parlament de Catalunya, en el discurs de després de la signatura Mas ha explicat que el mandat inclou tres grans reptes que són fer front a la recessió econòmica, a la crisi de les finances públiques i tirar endavant “l’operació nacional de major envergadura dels darrers tres segles” i ha fet una crida a l’esperança i la confiança per arribar  a “celebrar els èxits col·lectius del nostre país”. Junqueras  ha dit que per fer front als reptes econòmics  polítics i socials de Catalunya cal posar al servei dels nostres ciutadans les eines pròpies d’un estat i ha  remarcat que l’acord recull la voluntat de posar el futur de Catalunya en mans dels seus ciutadans.
 

Comparteix
   


Etiquetes
"Teníem un mandat clar i el missatge era que ens havíem d'entendre", diu el president en funcions en la signatura de l'acord

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, han segellat aquest dimecres el seu acord d'estabilitat fent una crida als partits a sumar per la consulta. Mas ha subratllat que totes les forces han de col·laborar en aquest procés, encara que sigui des de l'oposició, però sense negar el dret del poble a ser consultat. Mas i Junqueras fan una crida als partits, als sindicats UGT i CCOO,  a les associacions empresarials CECOT, PIMEC i a les entitats, destacant, OMNIUM, l’ AMI i l’ANC, a sumar per la consulta.
 
Mas ha remarcat que el resultat electoral del 25-N va ser inequívoc a favor que Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur. "I ens demana que ho fem junts i que ho fem de bracet", ha dit referint-se a CiU i a ERC.

El president de la Generalitat en funcions, que espera que la legislatura pugui esgotar-se, ha remarcat que aquests propers anys hi ha un triple repte per endavant: la crisi, la batalla contra el dèficit i "l'operació nacional de major envergadura dels últims tres segles". Per encara això, "que va íntimament lligat", calia un govern fort, estabilitat. "Contra això no s'hi podria enfrontar un govern en minoria, un govern precari, sinó unes institucions ben travades i un govern amb l'estabilitat necessària per fer front a aquesta etapa tan difícil i complexa, però també tan desafiant i apassionant", ha argumentat.

"Molta gent ho havia somiat i el moment ha arribat"

"Hi ha molta gent que havia somiat aquest moment, i el moment ha arribat", ha exclamat Mas, que ha avisat que Catalunya tindrà al davant "molts adversaris, alguns poderosos i alguns que actuen sense gaires escrúpols". La societat catalana, ha continuat, ha de demostrar una gran capacitat de resistència i construir les grans majories que el país necessita. I això no només es limita a CiU i ERC, ha remarcat Mas. "Espero que molta gent ens ajudarà, perquè ho necessitarem. Nosaltres sols, malgrat aquesta estabilitat, no tindrem prou fortalesa per enfrontar-nos a tot això", ha advertit.

En aquest sentit, ha convidat el conjunt de forces parlamentària a sumar-se a aquet procés, a oposar-s'hi si cal, però sense negar els drets de Catalunya. Estar en contra de l'estat propi, ha dit, forma part de la democràcia, però cal que els catalans puguin expressar democràticament quin és el futur que volen. Ha subratllat que és necessari tenir respecte a les "minories", però afegit que també se n'ha de tenir per un poble que s'expressa a les urnes i que "inequívocament vol seguir un determinat camí de sobirania i plenitud nacional".

Precisament aquest ha estat el punt més destacat del discurs del president d'ERC, Oriol Junqueras. El líder republicà ha estat el primer en parlar i s'ha mostrat convençut que per construir "el nou país" que Catalunya necessita és necessari un gran consens polític i social. Per això, ha parlat de la necessitat de sumar a l'acord per la consulta a ICV-EUiA i la CUP en l'àmbit polític, a UGT, CCOO, CECO i PIMEC en l'àmbit econòmic, i a Òmnium Cultural, l'AMI i l'ANC en l'àmbit social, entre d'altres. "Només amb el compromís ampli dels ciutadans assolirem els objectius", ha sentenciat.

"Posar el futur de Catalunya en mans dels seus ciutadans"

"Pretenem posar el futur de Catalunya en mans dels ciutadans de Catalunya". Aquesta frase resumeix bona part de la intervenció que ha fet Junqueras després de la signatura de l'acord de governabilitat. El líder republicà ha destacat el compromís de les dues parts de convocar un referèndum l'any 2014 "a no ser que les circumstàncies ho fessin inviable". En aquest cas, caldria un pacte entre, almenys, CiU i ERC per ajornar la convocatòria de la consulta.

L'obligació dels polítics és, segons Junqueras, "ajudar els ciutadans, especialment aquells que pateixen de forma molt severa les conseqüències de la crisi econòmica". I, per això, el compromís que han signat aquest dimecres CiU i ERC contempla "posar al servei dels catalans les millors eines, les eines d'un estat".

Junqueras és "conscient" dels reptes econòmics, socials i polítics "gegantins" que ha d'afrontar Catalunya, però també de l'oportunitat "extraordinària" 1que els catalans tenen al seu davant: la construcció d'un nou estat.

Aquest proper dijous CiU-ERC o Mas-Junqueras tindran la primera oportunitat per escenificar l'acord amb l'inici del debat d'investidura. Mas no només acabarà aquesta setmana sent investit president de la Generalitat sinó, a més, haurà aconseguit assegurar la governabilitat del país. Junqueras, satisfet per l'acord i alhora preocupat per la situació del país, celebrarà la setmana que ve el Nadal amb la tranquil·litat d'haver pactat el full de ruta "més important" de la història del país, el full de ruta cap al referèndum sobre l'estat propi.
 

  
  





COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
Synera fletxa Barcelona
28 de desembre de 2012, 01.00 h

Sabiau que el General Prim no va ser mort a l'atentat de Madrit? Era viu quan el van portar a palau i no de ferida mortal... Les utimes proves del cadàver dmostran que va ser assesssinat per enverinament. Que us pensaveu? Un caalà a Madrit. Estan en guerra contra nosa
Tres des de fa 300 anys. Ara s'acaba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
20 de desembre de 2012, 19.29 h

#25 Ets escandalosament IGNORANT, Alberto. No parlis de raça ària si no tens ni la més remota idea del que dius. Els catalans som descendents directes dels IBERS, una de les cultures mediterrànees que NO tenia una parla ària (en comptes d'ÀRIA, vosaltres, falsos com sou, quan us interessa en dieu "indoeuropea") Ben al contrari, vosaltres, els castellans, sou descendents directes dels visigots, un poble endarrerit i bastaix, ignorant com cap altre, i de filiació germànica, és a dir À... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de desembre de 2012, 11.03 h

#25 En realitat és obra d'un mitjamerda que es fa dir josep maria capdevila,roser fort,oscar crusats,pere puig,joel de vinaroz i ara es fa passar pel tal tura.No és sinó un altre pobre espanoylet de tercera regional que ara intenta fer-se passar per un nazi català,quan sap que és impossible que ens creguem que es Català,i una de dües:o ets el seu còmplice i ets idiota perquè creus que ens ho creurem,o t'ho creus de veritat i ets idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Pepo fletxa Terrassa
20 de desembre de 2012, 10.57 h

#25 Quantes vegades has amenaçat tu?? podem fer recopliació de totes elles, per tant fes el favor d´esmenar primer els teus errors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
qwer fletxa bcn
20 de desembre de 2012, 09.49 h

#25

Segur que no ets tu canvian-te el nick?
Amb lo fàcil que es....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
20 de desembre de 2012, 08.07 h

Pensem globalment i actuem localment. El dia que, en el món sencer, consultes com aquesta, amb capacitat decissòria, siguin un esdeveniment natural i no traumàtic, haurem fet una gran passa endavant per tal d'eliminar les opressions d'unes nacions sobre les altres. Serà una fita trascendent per tal d'aconseguir un món sense guerres, on totes les nacions restin representades, amb els mateixos drets i deures, dins les institucions de cada continent. Fent que tots els continents, al seu torn,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
20 de desembre de 2012, 00.44 h

DOS HOMES D´ESTAT .

Molt bé esta bé apujin impostos recuperin el de IMPOST DE SUCCESSIONS , Pero fem pagar impostos als rics encara aixis no en tindren prou ELS Homes d´estat han de mirar de APRIMAR I MOLT La administració Pública que poden treura que no perjudiqui res ho molrt poc Ejemplo COTXES Oficials FORA AUDIS Els Politics tots poden anar en Trasport Públic EL Alcalde de alla un esta Pep Guardiola ba en trasport Públic alla un ja no tenen l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Albert fletxa Porqueres
20 de desembre de 2012, 00.30 h

#10 Benet, tens raó, que aixafa guitarres aquests que analitzen la realitat!! és millor viure als núvols!!

És millor confiar a cegues en aquells que retallen estatuts, ingressen els diners dels objectors fiscals a l'Estat, parlen de sobiranies compartides amb Espanya i Europa, diuen que no creuen en independències "clàssiques"... que no pas desconfiar de forma permanent, que és d'amargatss!!

Si ja ho tenim!! L'acord no menciona la independència... però és un detall... i el referendu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
20 de desembre de 2012, 00.19 h

LA SANTA ESPINA.

Som i serem gent catalans

tant si es vol com si no es vol,

que no hi ha terra més ufana

sota la capa del sol.

Déu va pasar-hi en Primevera,

tot cantava al seu pas.

Canta la terra encara entera,

i canta que cantaràs.

Canta l´Ocell , el riu , la plata

canten la lluna i el sol.

Tot treballant la dona canta,

i canta al peu del bressol,

I canta a dintre de la terra

el pasat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jordi fletxa CATALUNYA
20 de desembre de 2012, 00.12 h

#25 En realitat és obra d'un mitjamerda que es fa dir josep maria capdevila,roser fort,oscar crusats,pere puig,joel de vinaroz i ara es fa passar pel tal tura.No és sinó un altre pobre espanoylet de tercerea regional que ara intenta fer-se passar per un nazi català,quan sap que és impossible que ens creguem que es Català,i una de dües:o ets el seu còmplice i ets idiota perquè creus que ens ho creurem,o t'ho creus de veritat i ets idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.