directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 16:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els cossos de seguretat ja no formaran part de la comitiva d'autoritats de Solsona per la Festa Major

Era una costum més pròpia "d'anteriors règims polítics"

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els representants dels cossos de seguretat, Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil, deixaran de participar a la comitiva d'autoritats de la Festa Major de Solsona, ja a partir d'aquesta edició. L'equip de govern de l'Ajuntament ho ha consensuat des de fa unes quantes setmanes amb les mateixes forces policíaques, que s'han avingut a adaptar els elements protocol·laris de la festa als temps actuals. Amb aquesta modificació en la composició de la comitiva, que es farà palesa especialment en les baixades de la casa consistorial fins a la catedral i en el cadafal de la plaça Major per presenciar els ballets, 'la corporació municipal vol que aquests cossos es visualitzin com a unes forces de seguretat al servei del ciutadà, però no com a autoritats representants', un concepte més propi d'anteriors règims polítics, segons comenta l'alcalde, Xavier Jounou, d'ERC.
comitiva solsona
Comparteix
   


Etiquetes
'Hem d'entendre que en democràcia l'autoritat correspon als tres poders, l'executiu, el legislatiu i el judicial', ha dit. En aquest sentit, l'alcalde considera que tindria més sentit que participés a la comitiva el jutge de Solsona –per al qual l'ajuntament conserva, històricament, una vara i una medalla pròpies– i, per aquest motiu, també se'l convida.

De fet, aquesta opció ja havia estat exposada reiteradament en anteriors legislatures per Xavier Jounou, quan era a l'oposició, 'i ara actuem amb coherència'. A més, l'alcalde assegura que ho ha anunciat al grup municipal de CiU i que aquest no hi ha posat obstacles. Igualment, l'alcalde interpreta que és improbable que hi hagi cap sector de la població que es pugui sentir contrariat per aquest canvi.

Des de l'oposició, CiU no veu amb mals ulls aquesta decisió de l'equip de govern. El portaveu del grup municipal, Jordi Riart, ha afirmat que el fet que no hi siguin presents ni els Mossos d'Esquadra ni la Guàrdia Civil 'és una qüestió de criteri'. Tanmateix, opina que 'hauria estat bé mantenir dins la comitiva la representació de la Policia Local', en tant que 'se celebren les festes en honor a la patrona de la ciutat'.

Enguany, a l'igual que en la passada edició, el dia 9 de setembre acompanyaran el seguici les pubilles i hereus de Catalunya i de les quatre demarcacions, entre els quals hi ha Laia Gilibets, pubilla de la ciutat del 2006 i de les comarques lleidatanes. Aquest dia, presidirà la comitiva el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós. També hi prendrà part el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.