directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per aturar Wert: Una Catalunya independent

Rigau: "Si la llei s'arriba a aprovar, només ens cal esperar que Catalunya tingui un nou marc perquè no l'hagi d'aplicar"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dijous que si la LOMCE s'acaba aprovant tal com la planteja el Ministeri d'Educació, "només cal esperar que Catalunya tingui un nou marc perquè no l'hagi d'aplicar". En declaracions a Catalunya Ràdio, Rigau ha assegurat que no es veu de consellera d'Ensenyament "canviant la normativa del català" i ha garantit que se seguirà aplicant el model lingüístic actual, tot i que no vol parlar d'insubmissió a la llei. Sobre la possibilitat que això pugui portar a la seva inhabilitació, Rigau ha dit: "Sembla que és un verb que comencen a conjugar, alabat sia Déu, jo no canviaré pas a aquestes alçades de la vida".
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Les lleis espanyoles ja no entraran en vigor a Catalunya
 
Un dia després que el ministre José Ignacio Wert presentés de nou la LOMCE davant de la Conferència d'Educació sense canviar res del text, Rigau ha dit que ara serà el torn de "donar suport al grup parlamentari al Congrés" en el procés de presentar esmenes a la llei. En aquest sentit, ha recordat que també hi ha el PNB i ha dit confiar que hi pugui haver una "gran majoria, que no absoluta" que es posicioni de manera "crítica" amb aquesta llei.
 
Rigau creu que la voluntat del ministre Wert passa perquè "totes les comunitats amb llengua cooficial tinguin el mateix model educatiu", el "bilingüisme integrador". La consellera ha reiterat que els centres catalans "s'han de poder guiar per la normativa de la Generalitat" i que, pel que fa a la llengua, a Catalunya "s'aplicarà el model lingüístic que tenim". Rigau ha reiterat el seu "compromís com a consellera" a no aplicar els canvis a la normativa sobre el català, malgrat que no vol parlar d'insubmissió a la llei.
 
Sense por a Espanya
 
Sobre la possibilitat que sigui inhabilitada, Rigau ha dit que "és un verb que comencen a conjugar" i que, si succeís, "alabat sia Déu". "No canviaré pas jo a aquestes alçades de la vida, fa més anys que estic jo en l'educació que el senyor Wert", ha dit la consellera. Rigau ha afegit que no li seria igual perquè "a ningú no li agrada", però ha afegit que no es veu de consellera d'Ensenyament canviant la normativa del català.
La consellera ha recordat que la competència en ensenyament va ser la primera "important" que la Generalitat va rebre l'1 de gener de 1981 i que ara "volen que sigui la primera competència a perdre's, perquè vinculen la posició política que té la societat catalana a l'escola catalana". Davant d'aquesta "gran ofensiva", Rigau creu que "ha de ser gran la posició de Catalunya i aspirar a tenir un nou marc polític, perquè sinó realment ens anul•larien".
 
Rigau ha desitjat que aquest llei tingui "la mateixa salut i llargada que han tingut totes les lles educatives del PP, que ha estat sempre molt curta". En aquest sentit, ha avisat que "la història demostra que quan una llei es vol imposar, com és el cas d'aquesta, no sol acabar bé".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Muntsa fletxa Barcelona
22 de desembre de 2012, 21.46 h

OK Banderes al balcó!. I no defallim! ´Mai haviem estat tan aprop, cal perseverar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maya fletxa BCN
21 de desembre de 2012, 20.33 h

I pensar que un dia, en la darrera legislació, el meu fill la va prevenir de la possibilitat de què passes el que ha passat i vostè el va titllar de
TRAïdor! Se'n recorda? La meva família SÏ!. Som família d'exiliats per amor a la llengua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
20 de desembre de 2012, 19.45 h

Davant legislacions clarament i indiscutiblement hostils a tot una poble, la LLEI NATURAL diu que cal practicar la més aferrissada de les INSUBMISSIONS. Després, si cal arribar al tribunal dels drets humans d'Estrasburg, doncs s'hi arriba i ja està.

Personalment, agraïria als coneixedors del tema que estudiessin si es poden duur a Estrasburg denúncies per les mil i una agressions que el govern espanyol PERPETRA CONTRA CATALUNYA I ELS CATALANS.

Un exemple: és compatible amb la declaraci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Banderes al balcó fletxa fem-nos visibles al món
20 de desembre de 2012, 15.31 h

http://banderesalbalco.cat/

Demostrem de manera inequívoca a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa al nostre balcó.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.