directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC s’abstindrà de la voluntat majoritària del país, el dret a decidir

Navarro anuncia una abstenció del PSC cada cop que el Parlament voti sobre el dret a decidir

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El líder del PSC, Pere Navarro, ha anunciat una abstenció del seu partit cada cop que el Parlament voti qüestions referents al dret a decidir i la consulta sobre l'autodeterminació en aquesta legislatura. El socialista assegura que es manté favorable a un referèndum i ha garantit, durant el seu discurs al debat d'investidura, que el PSC "no posarà pals a les rodes" a la iniciativa. Però tot i això, ha deixat en mans de CiU, ERC i els líders Artur Mas i Oriol Junqueras "fer-ho possible, legal i acordat". En virtut, a més, del que Navarro considera un pacte "de dos socis de Govern", el líder del PSC s'ha erigit com a cap de l'oposició, perquè "Mas serà el president i Junqueras serà el líder del Govern". 
Pere Navarro i Alicia Sánchez-Camacho dins l'hemicicle durant el ple d'investidura, al Parlament de Catalunya
Pere Navarro i Alicia Sánchez-Camacho dins l'hemicicle durant el ple d'investidura, al Parlament de Catalunya
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Navarro absent de la realitat del país

La intervenció de Pere Navarro en el ple d'investidura ha anat enfocada, principalment, a remarcar el full de ruta d'oposició "responsable" i "ferma" que vol fer el PSC i que ja ha vingut explicant des de les eleccions. Però el socialista ha aprofitat per determinar i concretar quina serà la postura del seu partit en un tema tan central en aquesta legislatura com el referèndum i el dret a decidir.

En aquest sentit, Navarro ha considerat que el president en funcions, Artur Mas, ha volgut "privatitzar" la qüestió amb el pacte amb ERC. "Vostè ja té el pacte fet, el procés decidit i el camí escrit", ha considerat el líder del PSC. I per això el primer secretari socialista ha volgut marcar distància tot i no voler interferir en el procés.

"El nostre partit no posarà pals a les rodes, cap ni un", ha avançat Navarro, tot advertint, però, que "el PSC s'abstindrà en totes i cadascuna de les votacions que afectin a aquest tema durant tota la legislatura". En aquest sentit, ha deixat clar que des del PSC "permetrem així que Mas i el seu soci tirin endavant el seu pacte". "No ens oposarem, ens abstindrem, i ara li toca a vostè i al senyor Junqueras fer-ho possible, legal i acordat", ha dit tot dirigint-se al president en funcions.

Pere Navarro, a més, ha volgut demanar-li a Mas que sigui "el president de tots els catalans i no només dels que han votat CiU i ERC"." Li demano que evitin frases del tipus: 'convocarem un referèndum per guanyar-lo'. Els referèndums es convoquen per preguntar no per guanyar res, i li diré més, sempre es guanyen, perquè els guanya el poble, que és el que al final decideix i no un o altre partit", ha considerat, tot reiterant que els socialistes "han estat i estan" a favor que els catalans puguin decidir. Amb tot, Navarro ha reiterat que l'aposta del PSC davant una consilta serà impulsar "l'opció federal" i la reforma constitucional.

Tot i mostrar-se ferm en aquest posicionament sobre el dret a decidir, la intervenció més dura de Navarro ha estat al principi del seu discurs, i ha anat més dirigida al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que al president en funcions. I és que en començar a parlar, el socialista ha volgut remarcar "que és ara quan s'inicien els torns de paraules dels que formarem part de l'oposició, sobretot després d'escoltar l'agradable conversa de Mas i Junqueras", referint-se així al bon tracte que ell ha detectat en les discursos dels presidents de CiU i ERC.

És per això que ha volgut destacar que "potser no tenim un Govern de coalició, però sí tenim una coalició de Govern aquesta legislatura". I és que per Navarro, el pacte signat entre CiU i ERC és el que determina que tots dos partits són governamentals. "Amb l'acord signat, Mas es convertirà en president i Junqueras serà el líder del Govern; Junqueras ha decidit quan comença la legislatura i té a les mans decidir com i quan acaba", ha sentenciat.

"Mas s'oblida de Catalunya"

Més enllà d'això, Pere Navarro ha volgut dedicar gran part de la seva intervenció a parlar de la crisi, de les solucions que des de la campanya electoral ve demanant aplicar, i a remarcar la necessitat que tenen els catalans que aquesta qüestió sigui "la prioritat" del Govern per sobre de les mesures de caire nacional.

En aquest sentit, ha acusat Artur Mas d'estar "fiant tota la legislatura al que considera la causa de Catalunya -en referència al dret a decidir- , i s'oblida de Catalunya". "I jo li dic que els socialistes catalans centrarem la legislatura en Catalunya, en els catalans, en garantir una sortida equitativa de la crisi, en fer viable el sistema de benestar en un context d'austeritat i en evitar la doble fractura nacional i social", ha dit.

Arran d'aquesta manca de "prioritat" denunciada per Navarro, el líder socialista ha atacat Mas per estar massa sovint "distret amb batalles polítiques, mentre la nostra gent ho està passant malament". En aquest sentit, el líder del PSC li ha proposat al president en funcions "que es dediqui en primer lloc a això, a recuperar allò que ja vàrem tenir: prestigi, pluralitat, modernitat i lideratge". "Nosaltres en aquest tema l'acompanyarem si vostè vol; però reitero, el bon nom del nostre país no pot continuar estant vinculat a problemes, sinó a avantguarda, emprenedoria i modernitat", ha sentenciat, tot convidant Mas a pensar més en els "més febles" per impulsar mesures anti-crisi.

Pere Navarro ha volgut detallar els grans punts del programa econòmic i social del PSC per contraposar-lo al que, segons ell, vol impulsar CiU des del Govern. En aquest sentit, ha demanat aplicar "una nova fiscalitat per garantir noves polítiques socials". Recuperant impostos com el de successions o patrimoni, subvencionant les escoles bressol o doblant les beques. El socialista ha reiterat, aquest cop en seu parlamentària, la seva voluntat de celebrar una "cimera que tracti de forma integral com minimitzar els efectes de la crisi sobre les famílies que pitjor ho estan passant".

De la mateixa manera, Pere Navarro també ha proposat iniciar al Parlament el debat sobre el "procés de reforma de la Constitució en sentit federal" per poder fer possible "un nou pacte constituent" a l'Estat. El líder del PSC també ha insistit en la necessitat d'impulsar "una política d'educació i de salut que garanteixi el dret de tots els ciutadans als serveis públics, universals i de qualitat".

Per acabar, Pere Navarro ha volgut llençar un missatge a Artur Mas estenent la mà per totes aquelles qüestions en les que puguin trobar punts d'acord. "Senyor president, en allò que coincidim, ens trobarà; en allò que no, ens tindrà davant", li ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Santi fletxa Mataró
23 de desembre de 2012, 06.55 h

Pero que mayoría IDIOTAS?. Faltan 1.700.000 electores que no votaron 31% que según estudios sociológicos no tienen mucha pinta de ser independentistas. No votan en su mayoría porque les da igual quien gobierne y les robe la cartera ( hasta ahora a sido durante 30 años CIU con su capo bandido a la cabeza Sr Yoda y el tripartito de ERC otros 5 años de atracos indiscriminados a bolsillo de los catalanes). Ahora si les plantean que a partir de la votación tienen que llevar un pasaporte para... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
LL.B. fletxa Granollers
22 de desembre de 2012, 10.58 h

El Psc s'absten per que NO POT ASSUMIR INTERNAMENT LES PRÒPIES CONTRADICCIONS. Siguin entre càrregs del partit o entre els seus plantejements fundacionals i el seu electorat.
Per altre banda creg que la millor solució pels problemes que té el país, més enllà d'aspectes identitàris, és la independència. Catalunya tornaria a ser forta i amb reconeixement. I amb molts més diners per l'estat del benestar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Encara tenim fletxa molta feina per fer
21 de desembre de 2012, 15.48 h

Tenim molta feina a fer per ampliar la majoria social favorable a la independència, no ens aturem!

Assemblea Nacional Catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
myckeynoeyes fletxa no la vec
21 de desembre de 2012, 12.03 h

#6 *Van // **perjudicar-lo // ***veig

Aquestes faltes fan molt mal als ulls, no costa re escriure una mica be. I si ets espanyol, escriu en castellà, que nosaltes en sabem llegir, encara que no t'ho creguis, i a mi personalmnt no em molesta.

#7 (Cal recordi) *"Cal recordar" o "cal que recordi" // (ba) va // (fero) fer-ho // (lo que) el que // 2 (a) que han de ser (ha)

#8 (ban) van // (hu) ho // (liado) liat? "consorxat", "sentenen" // (aliado) aliat

https://si0.twimg.com/profile_image... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa barna
21 de desembre de 2012, 09.39 h

El que no entenc és que alguna persona en general i les empreses en particular, vulguin enfonsar-se amb una españa que no sap ni governar ni entendre el país que li toca ajudar i que mai ha fet, mai ( ni per españa ni per Catalunya), només ha fet entrar diners per les seves butxaques ( Bankia)
El navarro , com que no sap com ha de fer les seves polítiques, opta per abstenir-se amb tot i FEINA FETA!. De totes maneres l'abstenció moltes vegades és un SI encobert, el SI dels covards.
Quina... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
JoanMartí fletxa Abrera
21 de desembre de 2012, 08.45 h

Sr Pere Navarro, quina vergonya, tu que has de defensar als catalans perque et recordo que ets el primer secretaria del socialistes de catalunya, no de un altre lloc, de CATALUNYA, et deus aqui a Catalunya, podrias ser honest i veure i denunciar el espoli i lo malament que estem aqui gracies al psoe primer i al Pp despres, tu que ets del poble i per el pobre aviam si ens ajudes i no et trobis incomode entre espanya i la paret, allibera't i ajudens


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de desembre de 2012, 07.05 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Petició al web de la Casa Blanca per a què el Govern dels EUA supervisi el procès democràtic cap a l'alliberació que el poble Català està duent a terme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de desembre de 2012, 04.17 h

Mireu la Fotografia amb qui vol estar Pere Navarro amb la Sra Camacho del P.P. no cal dir res més veritat AL PAIS BASC Socialistes i Populars ban esta Junts aqui a Catalunya hufarien tambe nomes que no poden no sumen prou diputats per poguer esta al govern . Pero Pere Navarro esta liado amb el P.P. de la Sra Camacho ara aquesta canvia de pareja com Artur Mas no la vol ni necesita . Ara la Camacho tindra de aliado al P.S.C. I CIUDADANOS M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
21 de desembre de 2012, 04.11 h

Cal recordi que Pere Navarro va fer perdre vots i diputats al P.S.C. = P.S.O.E. , Tenia que DIMITIR i no ba fero segueix perjudican i molt als Socialistes Catalans FA lo que se li ordena desde MADRID Rubalcaba li diu que a de dir hi a de fer cada moment , . Millor es vota a I.C.V. que no pas al P.S.C. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
21 de desembre de 2012, 04.07 h

Que espereu de algu del P.S.C. els nomes estan al Servei de Espanya i del P.S.O.E. , i aixo no canvia res he cuantes vegades els del P.S.C. Ban VOTAR Contra interesos de Catalunya per no votar contra el P.S.O.E. Per no perjudicarlo a el perjudican a Catalunya P.S.C. = P.P.C. No li beix cap diferencia que tots dos son fidels a Espanya no pas a Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.