directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 19:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Antich anuncia a la COPE el trencament de CiU

El director de La Vanguardia, José Antich, explica a la COPE quan i per què es produirà el trencament de la federació CiU que ha durat 30 anys

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

Antich disposa d’informació de primera mà o no es tiraria a la piscina anunciant en directe a la cadena COPE, en programa “Las Mañanas de Buruaga”,- a partir del minut 15.30'- , i el mateix dia del Ple d’investidura d’Artur Mas, que la federació CiU es trencarà entre maig i setembre, “podem estar a la vigília del trencament de la federació CiU que fa 30 anys que dura”, va dir Antich. De fet, ahir ens fèiem ressò d’una informació del digital Som Noticia, que explica, que el mateix dia que es materialitzava el Pacte per la Llibertat, Duran i Lleida acompanyat de Sánchez Llibre, es reunia a l’Hotel Arts de Barcelona amb el director de La Vanguardia, José Antich i el portaveu del Grupo Godó, Màrius Carol. Preparant el terreny?


Els 13 diputats d'UDC
Els 13 diputats d'UDC
© directe.cat

Comparteix
   


Etiquetes
La foto més compromesa de Duran i Antich
 
La reunió dels quatre senyors va quedar plasmat en un a fotografia que Som Notícia va oferir en exclusiva. Sigui com sigui, el fet és que l’endemà d’aquesta trobada gastronòmica al restaurant Enoteca, el diari del conde de Godó carregava contra Mas, fins a coincidir en la seva portada amb la del diari “El Mundo”, en subratllar que Mas s’havia rendit davant ERC. Mentre Antich abonava les tesis d’Unió  assegurant que “Unió critica la pressió fiscal de l’acord”.
 
Antich deixa Basté amb un pam de nas donant l’exclusiva del trencament de CiU a la COPE
 
A la COPE i com a casa, Antich va explicar el “calendari de la secessió”: primer el Parlament demanarà al Govern espanyol la cessió de les competències per fer un referèndum, la resposta de Madrid serà negativa, i a continuació el parlament aprovarà la llei de Consultes que serà recorregut pel Govern espanyol davant el Tribunal Constitucional, el que portarà a un carreró sense sortida, perquè arribats aquí el Govern de la Generalitat intentarà tirar endavant una consulta que no serà legal i Duran i Lleida ja ha dit que “només hi haurà consulta si és legal i amb la col·laboració i amb l’acceptació” del Govern espanyol. Arribat aquest moment “entre maig i setembre, quan es vegi que no hi ha recorregut, podem estar a la vigília del trencament de la federació CiU que fa 30 anys que dura”. Perquè CDC voldria fer la consulta de forma il·legal i UDC de forma legal, en la línia del PSC i, arribat el cas, del PP, segons Antich, que ha subratllat duran la tertúlia que Rajoy està del tot disposat a dialogar, això sí, de coses serioses com ara sortir de al crisi, de la resta, que no hi comptin.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Marc fletxa Barcelona, República de Catalunya
23 de desembre de 2012, 20.43 h

Potser seria interessant fer una consulta revàlida de la constitució abans del referèndum. La majora de gent que pot votar ara no tenia edat per fer-ho o ni havia nascut. Us imagineu la cara de tots els que basen tot el seu pseudoargumentari en la sacrosanta constitució espanyola (no sé si savieu que la va baixar d'amagat Moisès del mont Sinaí) si el poble de Catalunya votés directament en contra de la constitució?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
isa fletxa barna
23 de desembre de 2012, 00.10 h

Està clar que el pitjor dels enemis el tenim a casa. Si CiU s'excindís es perdrien 13 vots que són indispensables per tirar la consulta endavant i assolir l'estat propi. ës una llàstima doncs una oprtunitat com aquesta difícilment la tornarem a tenir. Sempre hi ha traïdors que miren més per les seves butxaques que pel bé comú i En Duran és el seu principal representant. TRAÏDOR


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Muntsa fletxa Barcelona
22 de desembre de 2012, 21.41 h

I els independentistes de tota la vida estem tremolant ! Uf quina por!.
Visca el President de la Generalitat, el molt Honorable Artur Mas i el magnífic Cap de l´Oposició!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
22 de desembre de 2012, 20.06 h

No oblidem que La Vanguardia té una llarga història de proximitat amb el poder ja sigui a l'època fanquista o bé ja sigui en períodes més recents i molt proper als governs de partits de dretes que hem tingut a casa nostra.
Aleshores no cal que ens extranyi que a través de les seves editorials o a través de les plomes dels seus columnistes facin opinió a favor de l'acostament de Catalunya vers Espanya per a assolir que en sigui totalment dependent.

No fem cabal d'un diari antic, envell... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Manel fletxa Barcelona
22 de desembre de 2012, 11.37 h

Al restaurant de l'Hotel Ars?Quan va costar el tiberi? Qui va pagar? Aquests no s'estan de res. Recoi com viuen!! I mentre, foten fora gent de La Vanguardia perquè "hi ha crisi"Quin quatre "cares"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jepis fletxa Igualada
22 de desembre de 2012, 10.12 h

#29 Bona i assenyada opinió si senyor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Synera fletxa Barcelona
22 de desembre de 2012, 00.00 h

No ho crec, abans s'escindirà la oròpia UDC i quedaran quatre gats arraconats fora de CiU i sense cap influència. Temps al temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Synera fletxa Barcelona
21 de desembre de 2012, 23.54 h

Precisament per no legislar en benefici propi no hi ha més remei que anar a un referèndum, únic sistema democràtic per saber si es legislarà a favor d'una majoria i no del que vol el poder. Per això, hi ha una gran diferència entre llei i legitimitat. Aquesta priva per demunt d'aquèlla. D'altre forma encara hi foren als reis a França, els Tzars a Russia, els sàtrapes a cert mon àrab, el UK no seria una democràcia (decapitació de Charles II) i un llarg etcètera. El que no ho vegi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Ll.B. fletxa Granollers
21 de desembre de 2012, 19.26 h

LA LLEI ES LA FORMA QUE TÉ EL PODER PER A LEGITIMAR LA SEVA VOLUNTAT. Aquests poder pot haver estat escollit democraticament o no. Els dictadors també tenen lleis. PER TANT LA LLEI PER SI MATEIXA NO ES BONA NI DOLENTA.
LES LLEIS HAURIEN DE SERVIR PER A FACILITAR LA CONVIVÈNCIA I NO PER IMPOSSAR UNA IDEA CEGA. Dit una altre manera, les lleis no son mandaments celestials. SI UNA LLEI NO SERVEIX PER GESTIONAR ELS PROBLEMES PROBABLEMENT ELS PROBLEMES PERSISTIRAN.
SI UNA SOCIETAT, ES CONSIDERI AR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
21 de desembre de 2012, 19.16 h

#22 m'oblidava... desprès de traduir el teu llenguatge incomprensible i caduc,, et dono les gracies per reconeixer que legislar per a ser independents serà un benefici per nosaltres. hahahahaha, maldestres que sou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.