directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Un grup de lectors de Harry Potter publicava una traducció catalana del seu darrer llibre a Internet

Fins ara havien traduït 19 dels 36 capítols del llibre

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un grup de lectors de les aventures de Harry Potter, cansats d'esperar la traducció catalana de l'últim llibre de la saga -prevista pel febrer de 2008- ha iniciat una traducció conjunta, i fins avui podien llegir-se 19 dels 36 capítols del llibre a un blog creat per l'ocasió. A mitja tarda, però, l'han desconnectat, espantat per les possibles represàlies legals. La seva intenció era avançar la novel·la per als lectors catalans més impacients que no puguin llegir-la en la versió anglesa, però Empúries, l'editorial catalana que publica les aventures del jove mag, ha denunciat que actuarien legalment per tal de defensar els drets de l'autora, J. K. Rowling.
potter harry
Comparteix
   


Etiquetes
Tal com informa Vilaweb, el desenllaç de les aventures del jove mag ja podia llegir-se a Internet, en un blog creat expressament, on 24 lectors de la saga s'han posat a treballar traduint-ne capítols, seguint l'estil de les traduccions que fins ara ha fet l'editorial Empúries, que no publicarà el desenllaç de la saga fins d'aquí 5 mesos.

Tot i així, la versió web està de moment desconnectada i no es pot consultar, ja que els autors l'han retirada tement-se represàlies.

Malgrat que els traductors asseguressin que ho feien sense afany de lucre, Empúries ha avançat que farien alguna cosa per protegir els drets d'autor, ja que no "toleraran" que circuli per internet una versió no validada per l'autora i que no compleix la legislació.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.