directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Neix Ona Mediterrània, una nova ràdio a Mallorca exclusivament en català

Començarà a funcionar en proves aquest dijous i podria començar les emissions regulars a l'abril

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Palma (ACN).- Mallorca disposarà d'una nova ràdio. Aquest dijous veurà la llum encara en proves Ona Mediterrània, una nova emissora exclusivament en català que podria començar a emetre regularment a l'abril. Ona Mediterrània neix amb l'objectiu de recuperar la veu pròpia de Mallorca i protegir la cultura balear. Impulsada per l'Obra Cultural Balear i l'associació Voltor, l'emissora comptarà amb una plantilla d'onze persones. Per iniciar el projecte, les dues entitats han quantificat en 750.000 euros el cost total del projecte per un període de dos anys i, per això, iniciaran la venda d'accions a persones, empreses i institucions perquè participin del projecte. 
El logotip de la nova emissora Ona Mediterrània.
El logotip de la nova emissora Ona Mediterrània.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Amb el tancament de Som Ràdio el 2003 i d'Ona Mallorca l'any passat, la majoria de ràdios generalistes emeten en llengua castellana. Només IB3 compleix amb l'article 4 de l'Estatut d'Autonomia i la Llei de Normalització Lingüística, que obliguen a que les emissions de ràdio en català arribin al 60% del total.

Segons els impulsors del projecte, entre ells, Francesc Ribera 'Titot' que fa de coordinador, la majoria de ràdios a l'illa emeten des d'una perspectiva "absolutament provinciana" amb l'objectiu "d'estendre i normalitzar el provincianisme acrític i submís".

Per això, Ona Mediterrània busca crear una emissora de ràdio mallorquina i en català, sense intermediaris ni censures i capaç de crear un entreteniment vinculat a la realitat social i cultural de l'illa. "No volem esdevenir un mitjà residual sinó de referència", sostenen els impulsors del projecte.

Qualitat i solvència perquè pugui consolidar-se

Amb aquesta ambició i amb l'objectiu de dotar la iniciativa de recursos que en garanteixin la qualitat, la solvència i la possibilitat que pugui consolidar-se econòmicament, Obra Cultural Balear i l'associació Voltor han xifrat en 750.000 euros el pressupost per poder tirar-la endavant durant dos anys encara que no hi hagi ingressos. Amb tot, han fixat una quantitat mínima de 500.000 euros a partir dels quals creuen que es pot desenvolupar el projecte, si bé "amb moltes més dificultats".

Per aconseguir el capital inicial, les entitats s'han proposat fer-ho mitjançant l'accionariat popular, és a dir, la venda d'accions a un preu assequible a persones, empreses, institucions i associacions.

S'establiran dos tipus d'accions: 7.120 unitats es posaran a la venda a un preu de 100 euros i 38 unitats per un valor de 1.000 euros.

El món cultural i educatiu, al consell de l'ens

L'associació Voltor cedirà accions a quinze persones significades per la seva acció en el món de la cultural, l'art, la docència, el periodisme i la judicatura, entre d'altres. Aquestes persones formaran el consell de control de caràcter de l'emissora. L'ens debatrà periòdicament sobre la línia estratègica de l'emissora i prendrà decisions per millorar-ne el funcionament.

De moment, els impulsors estan negociant amb empreses de comunicació amb l'objectiu que els lloguin un espai per desenvolupar les activitats de l'emissora i estableixen un sistema basat amb microfalques de cinc segons accessibles per a la petita indústria i el comerç. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Francesc fletxa Badalona
27 de desembre de 2012, 12.22 h

Com deia Josep Pla, el meu país és allà on quan entro i dic "bon dia" sento que se'm respon "bon dia". Molta sort i endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Baix llobregat
26 de desembre de 2012, 10.30 h

suposem que el feixiste wert no hi tindrà res a dir ?.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDI fletxa GRANOLLERS
26 de desembre de 2012, 10.24 h

Molta sort i exits a la nova emisora.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.