directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Comissió 11 de setembre reclama un acord nacional entre les forces catalanistes

Organitzem concerts i activitats a l'Avinguda de Lluís Companys durant la Diada

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El proper 11 de setembre els voltants de l'Arc de Triomf viuran una nova edició de la Festa per la Llibertat. El passeig Lluís Companys de Barcelona serà escenari, un any més, de les activitats que Òmnium ha preparat per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. La jornada s’iniciarà amb la tradicional ofrena floral a Rafael de Casanovas, i hi haurà signatures de llibres, tallers, actes i concerts. La Comissió 11 de setembre, de la qual directe!cat és col·laborador, ha difós un manifest on reclamen un acord nacional de les forces catalanistes, respecte pel Parlament i l'Estatut i exigeixen que s'aturin els atacs a la llibertat d'expressió als Països Catalans, com l'intent de tancar les emissions de TV3 al País Valencià.
festa llibertat 11 setembre
Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa al passeig Lluís Companys, al llarg de tota la jornada se celebrarà la tradicional Fira d’Entitats. Els qui s’hi apropin podran observar projectes i treballs que es desenvolupen arreu dels Països Catalans. Entre la resta d'actes, a partir de les 10 del matí començaran les activitats infantils. Per acabar la jornada matinal, un gran dinar popular omplirà l’avinguda Lluís Companys. Els cants d’improvisació de glossadors vinguts d’arreu del país amenitzaran l’àpat.

La jornada festiva es clourà a dos quarts de vuit del vespre amb el tradicional concert, que començarà poc després del final de la manifestació unitària de la Diada. La marxa s’iniciarà a la plaça Urquinaona a les 5 de la tarda. Pel que fa als concerts, enguany el grup de percussió La Banda del Surdo, el cantautor de Xàtiva Feliu Ventura i els valencians Obrint Pas seran els encarregats de posar el punt final a una jornada de festa i reivindicació nacional als peus de l’Arc de Triomf de Barcelona.

A continuació podeu llegir el manifest redactat per la Comissió 11 de setembre amb la participació de Josep Termes, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2006:

____________

Un any més ens reunim, en el marc de la Diada Nacional de Catalunya, en la Festa per la Llibertat, acte de celebració popular promogut per una societat civil que, amb voluntat transformadora, construeix lligams i complicitats per treballar junts per a un futur millor per a aquest país.

Avui volem recordar uns fets que han marcat la història dels Països Catalans: la batalla d’Almansa. Aquest 2007 commemorem els 300 anys d’aquesta derrota militar que va provocar la supressió de les llibertats nacionals al nostre territori. L’aniversari de les pèrdues col·lectives ha de servir per exposar al món que tenim uns drets perduts per una derrota militar. Es tracta d’uns drets històrics, que no prescriuen, que són nostres i que seguirem reclamant sempre.

La nostra lluita té ben present els fets de fa 300 anys, però es perfila d’una manera diferent en aquest segle XXI. Sabem que el futur del nostre poble passa també per un món més globalitzat, més interelacionat i més divers culturalment. Els ideals universals avançats que guien el món també són els nostres. Per això recordem que el Consell d’Europa ha proclamat la necessitat de “reforçar el reconeixement dels lligams de cada ciutadà europeu amb la seva identitat, cultura, tradicions i història” i que la recentment aprovada Convenció de la Unesco sobre la promoció i la protecció de la diversitat de les expressions culturals esdevé un instrument de foment de les cultures com a portadores d’identitats, valors i significats específics.

La nostra commemoració de l’11 de Setembre té un caràcter festiu i popular, però també reivindicatiu. És per això que, en el marc de la Diada Nacional de Catalunya, exposem:

Primer. El poble català es troba en unes circumstàncies difícils. Per això, avui, reclamem un acord nacional de les forces democràtiques i catalanistes que enforteixi l’autogovern, reforci la identitat i garanteixi el futur de la llengua.

Segon. La sobirania de Catalunya resideix en el seu poble i en les seves institucions. Cal sumar esforços per reclamar respecte al nostre Parlament i a les seves lleis, començant per la primera: l’Estatut.

Tercer. L’intent de tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià representa un ferotge atac a la unitat de la llengua catalana, però també als drets humans més elementals, com la llibertat d’expressió. Que sàpiga tothom que continuarem lluitant des de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià per un espai comunicatiu compartit i per construir conjuntament un futur més just i més lliure.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.