directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Caixa s'hi posa bé, beneficis a canvi de jugar amb Espanya

Tracte de favor del Govern Espanyol a La Caixa, dóna 1.400 milions de beneficis per l'adjudicació del banc de València a canvi de la seva oposició al procés independentista de la Generalitat de Catalunya

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El malestar entre els grans grups bancaris espanyols es evident davant el tracte de favor del FROB amb la venda del Banc de València a La Caixa, mai fins ara cap entitat havia tingut tants beneficis sense ni tant sols baixar de l’autocar. És sabut que fins ara el Govern Espanyol havia estat molt generós amb les diferents entitats bancàries a l’hora d’adjudicar entitats financeres intervingudes, però les dades de benefici de “La Caixa” per la compra d’un banc menor han estat d’escàndol. Per posar un exemple el Banc de Sabadell va guanyar per l’adjudicació de la CAM, una entitat molt més gran la xifra gens petita de 900 milions, però molt lluny dels 1.400 milions que l’entitat catalana ha guanyat amb el “pelotazo” de Banc de València segons diferents experts.
“La Caixa” fidel a Espanya i a canvi tracte de favor de milions d’euros
              

La Caixa ha rebut per la compra del Banc de València més 5.600 milions d’euros repartits entra 4.500 milions de capital del FROB, més 980 milions injectats directament al banc i 150 milions per conversió de preferents, xifra semblant a la que va rebre el Banc de Sabadell per la compra de la CAM, una entitat quasi tres vegades més gran, els actius del Banc de València eren d’uns 20.000 milions i els de la CAM d’uns 70.000 milions, xifres que han comportat que dins del món financer es consideri que l’entitat que presideix Isidre Fainé ha rebut un tracte de favor. Una manera de comprar voluntats i forçar que “La Caixa” estigui al servei d’Espanya i no al servei del Govern de Catalunya.

Alemanya ha preservat el model de caixes i Espanya l’ha liquidat o espanyolitzat

Un dels punts clau pel sí d’Alemanya a la reforma financera ha estat deixar salvades les caixes d’estalvi alemanyes, clau en el desenvolupament de l’economia d’aquell país, tot el contrari que el Govern Espanyol ha fet amb les caixes catalanes, que han estat l’objectiu del Govern Espanyol, liquidar estructures d’estat, quina casualitat que a data d’avui tant sols queda “La Caixa” i cada cop més lliurada al control d’Espanya.

El nou Govern de Catalunya ha d’exigir fidelitat a La Caixa

Tal i com hem explicat en altres ocasions, l’estructura actual de l’única caixa que ens queda permet garantir un control proper al Govern de Catalunya, tant sols cal actuar. La Caixa és un punt clau en el procés per l’exercici del dret a decidir, Espanya ho sap i actua des de fa temps aprofitant que des de Catalunya s’ha deixat fer. No podem deixar ens mans espanyoles el poder econòmic de la Caixa, un fons de tresoreria de més de 40.000 milions d’euros semblant al deute de la Generalitat, participació en serveis claus, gas, electricitat, telefonia i aigua i un aval en el món de les finances internacionals clau en el futur procés cap a la independència.
 

 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
28 de desembre de 2012, 08.52 h

#7 http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/557200-catalunya-ja-exporta-mes-al-mon-que-a-espanya.html
Tens raó,Europa és més golosa que una regió nordafricana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Catalans, mobilitzem-nos! fletxa Freedom for Catalonia
27 de desembre de 2012, 23.18 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Signem i difonguem aquesta petició per a Obama i la Casa Blanca per a fer respectar el dret a decidir del nostre poble.

Podem fer que el món conegui als catalans i sàpiga la nostra situació. És important que fem la màxima difusió i in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 de desembre de 2012, 22.34 h

#9 M'alegro que "La caixa" sigui vostra, d'alguns, no de tots els catalans, no pas d'aquells de les prefernts ni dels que com jo, no hi tenim conte ni en tenim cap ganes. la caixa sr meu es una entitat financera que com la majoria, ROBA i a mi no em serveix de consol que em robin en català. VISCA CATALUNYA INDEPENDENT,


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Catalana fletxa Barcelona
27 de desembre de 2012, 21.27 h

Espero que el Sr. Fainé com sempre és defensi bé d'Esànya!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de desembre de 2012, 20.39 h

Quan, després de la independència el mercat espanyol, a resultes de no poder disposar més dels 22.000 milions d'euros que sostreu als catalans, s'enfonsi en la més absoluta misèria i sigui expulsat de la UE i tancades les fronteres d'Europa degut a les taxes que els catalans els imposarem per a passar mercaderies, què farà la Caixa? Plorar?

Senyors de la Caixa, tinguin seny i donin suport a la independència, que encara hi són a temps i no fer-ho, els pot sortir molt car.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 de desembre de 2012, 20.35 h

L'únic mercat Nacional és Catalunya atès que Espanya no ha estat, no és i no serà una nació MAI. Invent de quatre meuques i lladres, ara, més que mai: PUTA ESPANYA, GOS ESPANYOL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Marc fletxa BCN
27 de desembre de 2012, 16.13 h

"Tal i com hem explicat" -> "tal com hem explicat "

Jo continuaré tenint els meus estalvis a la Caixa. I crec que tots els catalans hauríem de fer igual. Si llegiu aquest article, diu que "l’estructura actual de l’única caixa que ens queda permet garantir un control proper al Govern de Catalunya, tant sols cal actuar. La Caixa és un punt clau en el procés per l’exercici del dret a decidir". El govern d'Espanya se la vol aparroquiar, i si nosaltres l'abandonem seria una mica com dir-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
fideli fletxa rdnes
27 de desembre de 2012, 15.36 h

la caixa és franquista...i és un residu dels afectes a l'imperi español... i a més Opus, què vols que en surti d'això....qui diu que va ser disolt el terç de montserrat, què va! aquí tens la faixa d'estalvis!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 de desembre de 2012, 14.59 h

#6 El mercado nacional es más apetitoso que el regional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
27 de desembre de 2012, 13.35 h

M´agradaria saber que hi busca La Caixa en un estat en fallida!!!, o bé és que té deutes inconfessables, no precisament econòmics. S´em fa difícil d´entendre que no actui en benefici d´un estat per petit que sigui, com Catalunya que li pot reportar un crèdit internacional, molt més gran. Definitivament, no ho entenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.