directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els presos d'ETA sospiten que el govern espanyol vol "enfonsar" el procés de pau

En un comunicat al diari Gara alerta que "està en joc" el procés de pau si no hi ha l'acostament de reclusos a Euskadi, cosa que "no es pot permetre"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Col·lectiu de Presos i Preses Polítics Bascos (EPPK en sigles en basc) ha enviat un comunicat al diari Gara alertant al govern espanyol que ara mateix "està en joc" el procés de pau a Euskadi engegat des de l'abandonament definitiu de les armes anunciat per ETA. L'entitat que agrupa els reclusos empresonats per cometre atemptats o pertànyer a la banda terrorista assegura que si no hi ha un apropament de presos per "reunir-los tots a Euskal Herria", es pot posar en perill "la viabilitat" del procés. Amb tot, el comunicat culpa directament d'aquesta situació a "l'enemic", de qui diu que "vol enfonsar de manera irresponsable" el procés de pau. "Això és alguna cosa que ningú podem permetre", conclou.

Comparteix
   

El col·lectiu de presos d'ETA ha volgut emetre un comunicat -enviat al Gara- per destacar davant l'Estat espanyol la seva aposta prioritària per la fi de la dispersió dels reclusos, demanant així "reunir-los a tots a Euskal Herria" perquè es "creïn noves condicions i facilitin noves opcions per a totes les parts". En el text es remarca que "ara estem en el moment de donar passos decisius al costat de la ciutadania basca i als agents socials, polítics i institucionals". 

En aquest sentit, els presos avisen que sense voler negociar aquesta qüestió de l'acostament "el que està en joc és la viabilitat del procés, una viabilitat que l'enemic vol enfonsar de manera pertinaç i irresponsable". "Això és alguna cosa que ningú podem permetre", asseguren al document fet públic. 

El col·lectiu aprofita per fer un balanç de les accions que ha fet en els darrers anys per reclamar l'acostament i, vinculant-ho al resultat de les darreres eleccions basques, considera que el nou lehendakari té "el repte de respondre positivament als desitjos i les demandes ciutadanes", referint-se així a la desaparició de la dispersió de presos, el canvi de la política carcerària i l'enfortiment del procés de pau.

Davant aquesta postura que destaquen com a positiva, el col·lectiu situa l'actitud dels governs espanyol i francès. D'aquests dos estats, l'EPPK diu que insisteixen "cegament" a seguir instal·lats en "les claus de l'enfrontament armat", considera que pretenen convertir la política carcerària en "la clau del bloc polític" i que ho fan sense tenir ja "cap excusa, ni política ni tan sols il·legal".

El col·lectiu també assegura que el d'ara és un moment decisiu per avançar i que "per sobre de les dificultats" cal "donar passos" com els que va fent l'EPPK. "La base posada ens col·loca en condicions per a nous salts", asseguren, tot citant, per exemple, que el col·lectiu ha "actualitzat el seu posicionament polític", que ha ampliat i enfortit la seva organització interna i externa amb una adreça i una interlocució, i que ha recuperat relacions amb agents socials i polítics. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
indikete fletxa Barcelona
31 de desembre de 2012, 17.52 h

algú va dir fa temps que els governs espanyols es defensen millor de l'independentisme que lluita amb les armes que no pas del que lluita amb les urnes....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
indikete fletxa Barcelona
31 de desembre de 2012, 17.52 h

algú va dir fa temps que els governs espanyols es defensen millor de l'independentisme que lluita amb les armes que no pas del que lluita amb les urnes....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
30 de desembre de 2012, 12.26 h

Però és que alguna vegada aquests salvadors de la "grande y libre" han intentat resoldre el tema? Sincerament crec que no els interessa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
30 de desembre de 2012, 09.54 h

Sempre ho he dit. ETA és un bluf d'Espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de desembre de 2012, 21.12 h

http://www.youtube.com/watch?v=fZijN8EijuI

Denunciant la guerra silenciosa que espanya està duent a terme contra Catalunya
Denouncing the silent war that Spain is waging against Catalonia

INTERNACIONALITZEM la nostra lluita!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marcel fletxa Barcelona
29 de desembre de 2012, 17.37 h

No ho dubteu ni un sol moment. Enfonsar el procés de pau al País Basc és un objectiu prioritari per a l'estat espanyol com ho és el sabotatge al procés sobiranista de Catalunya. La caverna mediàtica espanyola evidència aquesta voluntat de manera inequívoca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.