directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol lamenta la decisió de Bolívia però segueix espoliant 16.000 milions als catalans

Alguns mitjans de comunicació catalans han carregat més contra el govern Bolívia que no pas contra el govern espanyol pels continuats incompliments contra Catalunya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Espanya ens expropia 16.000M€uros a l’any, incompleix constantment els seus compromisos cap a Catalunya  i alguns mitjans de comunicació quasi ho ignoren. Bolivia nacionalitza 4 petites filials a Iberdrola amb indemnització inclosa i omple diaris i aconsegueix titulars que acaben convertint el dret del govern bolivià a defensar els seus interessos en un atac a la democràcia capitalista. Igual que Repsol va patir la nacionalització de la seva filial argentina pels excessos a l’hora d’aconseguir beneficis, el govern bolivià nacionalitza aquestes quatre empreses per evitar injustícies i desequilibris en les tarifes elèctriques.

Comparteix
   


Etiquetes
Bolívia, un govern que actua en defensa d’una millor justícia social

Morales ja va justificar dissabte davant els mitjans de comunicació  la seva decisió. "Ens hem vist obligats a prendre aquesta mesura per tal que les tarifes del servei elèctric siguin equitatives als departaments de La Paz i Oruro i la qualitat del servei elèctric sigui uniforme a l'àrea rural i a l'àrea urbana", va declarar el mandatari indígena.

El líder bolivià prometia que l'energètica espanyola rebria una compensació en base a una valoració dels actius, estudi que faria una empresa independent. Evo Morales havia nacionalitzat anteriorment la indústria dels hidrocarburs i empreses de telecomunicacions i generació elèctrica.

El govern espanyol sols defensa els interessos de les grans corporacions

La gestió de la tarifa elèctrica a Espanya és una prova evident del poc interès en defensar els consumidors de l’Estat Espanyol, amb l’excusa d’un inexistent dèficit de la tarifa elèctrica s’han pujat les tarifes de la llum a l’estat per damunt de la resta de països europeus, convertint l’electricitat a Espanya en un luxe, tot perquè les grans companyies elèctriques puguin seguir repartint milionaris dividends entre els seus accionistes.

El govern portuguès renegocia diverses concessions d’autopistes i estalvia a l’erari públic més de 500 milions d’euros

No valen excuses, el Govern de Portugal ho acaba de fer amb set concessions fetes a l’any 2009 davant la inviabilitat de poder pagar els alts costos previstos, han pactat ajustar els contractes a les noves realitats econòmiques. Davant la necessitat de retallar els pressupostos en que es troba el Govern de Catalunya per poder complir les exigències de dèficit es fa necessari actuar en aquells convenis o concessions signades en condicions molt favorables a les concessionàries i que avui en dia són inviables de ser pagades, parlem dels anomenats peatges a l’ombra que comporten unes despeses molt per sobre dels costos reals, cal renegociar els contractes de l’eix del Llobregat, eix diagonal i eix transversal, tres de les carreteres més cares del món i mal negociades pel Conseller Nadal i el Conseller Castells.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
mario fletxa barna
31 de desembre de 2012, 10.32 h

El gobierno està ballant el vals i no sap com parar, està marejat i perdut i cada VEGADA MÉS SOL AL MÓN, al meinys podria ser una mica més democràtic i demostrar-ho, però d'allà on no hi ha res no es pot esperar res, per sort Catalunya encara té opcions i polítics per poder sortir del merder en que ens tenen sotmesos.
No hem de afluixar ni un milímetre, cada dia que passa, més ens demostra que anem per el bon camí, i el tren en que hem pujat per la via que cal.
Quina aventura ! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-República de Catalunya
31 de desembre de 2012, 07.52 h

Esta comprovat que si vols justícia pel teu poble, te'n has de sortir d'Espanystàn!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
31 de desembre de 2012, 00.35 h

Que sigan lamentándose. Pobres! Es lo único que pueden hacer. Acción cero. Efectividad cero. Rentabilidad cero. Prestigio cero. Finanzas cero. Cultura cero. Democracia cero. España es así.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.