directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"No hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional."

Mas vincula els projectes "nacional i social" per construir el "país nou" que vol la "majoria" de catalans. #CiUERC

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat ha fet aquest diumenge al vespre el tradicional discurs amb motiu del Cap d'any. Artur Mas s'ha dirigit als catalans en una intervenció on ha vinculat directament el "projecte nacional" del futur de Catalunya al "projecte social" basat en el "benestar i la justícia". El president ha lligat aquest conceptes i els ha considerat indestriables l'un de l'altre per poder construir el "país nou" que, segons ell, "volen la majoria de catalans". Mas també s'ha referit a la difícil situació econòmica i ha augurat un 2013 que "no serà senzill". En aquest sentit, ha apel·lat a "l'esperit de superació" dels catalans per poder vèncer un moment que reconeix com "angoixant". 
Artur Mas, durant el missatge institucional ofert amb motiu del Cap d'any.
Artur Mas, durant el missatge institucional ofert amb motiu del Cap d'any.

Comparteix
   


Etiquetes
Nou discurs adaptat als nous temps #CiUERC

Amb la seva reelecció com a president encara fresca en la memòria, Artur Mas s'ha dirigit als catalans amb un discurs de poc més de cinc minuts i mig de durada. El missatge institucional d'aquest any ha girat, fonamentalment, al voltant de la situació econòmica i del futur polític de Catalunya. Mas ha admès que "molts catalans" tenen el desig de veure en l'any nou un país "que pugui exercir la seva plena llibertat i en la que tota la ciutadania pugui decidir lliurement i en pau el nostre futur com a nació", però en cap moment ha esmentat la consulta sobre l'autodeterminació de forma explícita ni ha pronunciat la paraula independència.

Tot i això, el president ha posat en valor l'alta participació que hi va haver en les passades eleccions al Parlament. "És un signe clar de vitalitat i de compromís, i de maduresa democràtica. És una manera de dir que volem ser protagonistes del nostre destí, com a poble i com a societat, i que cadascú de nosaltres és una baula d'una cadena que té tot el sentit si hi som tots", ha dit Artur Mas.

En aquest sentit, ha interpretat el resultat electoral com el senyal que indica que "una majoria de catalanes vol construir un país nou", i ha destacat que "el gran sentit d'un país nou és garantir el màxim benestar cívic, espiritual i material del seus ciutadans".

"No hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional."

És, precisament per això, que Mas ha lligat directament les vessants política i social del futur de Catalunya i les ha considerat indissociables. "No hi ha projecte nacional sense projecte social i no hi ha projecte social sense projecte nacional. Benestar i justícia al costat de les llibertats nacionals. Aquesta ha estat, és i serà la lluita de tantes i tantes generacions de catalanes i catalans per al futur d'aquest país", ha sentenciat el president.

Artur Mas no ha fet, en el seu discurs, cap referència directa als ajustos i retallades que el seu Govern ha fet i podria fer en el proper any, però sí ha volgut parlar de la situació econòmica en un sentit global i de les "exigències i esperances" de 2012 i 2013. De fet, s'hi ha referit en aquests termes recordant el seu mateix discurs de Cap d'any d'ara fa dotze mesos. Així, tot admetent que "encara hi ha moltes incerteses, molts interrogants, molts problemes que s'amunteguen sobre les nostres taules", ha considerat que cal que els catalans "procurem que l'exigència, la gravetat i la duresa dels temps actuals no malmetin ni enterrin la nostra esperança".

En aquest sentit, ha fet una crida als ciutadans a perseguir els seus objectius. "Qui està disposat a lluitar, pot sortir-se'n o no, pot guanyar o pot perdre. Però qui no lluita, ja ha perdut", ha assegurat, tot admetent que de cara als 2013 "gairebé tots intuïm que l'any nou no serà senzill".

En aquesta mateixa línia, el president de la Generalitat ha assegurat que no pot negar, a hores d'ara, "que la gravetat del moment és molt gran i preocupant; en alguns aspectes, fins i tot angoixant". I per això ha apel·lat a empènyer cap endavant per sortir de la crisi econòmica. "Sé que les dificultats no es vencen amb resignació, sinó amb esperit de superació; que els obstacles no es salven amb falta d'esma, sinó amb empenta i determinació; i que els reptes no es superen amb indiferència, sinó amb compromís i també amb passió", ha remarcat el president.

Artur Mas ha volgut citar enmig de la intervenció a Salvador Espriu i la Catalunya "neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç" que anhelava l'escriptor. I és que l'any vinent se celebra el centenari del naixement de l'autor.

El president ha conclòs el seu discurs desitjant una bona entrada al 2013 als catalans i demanant que "procurem, entre tots, que l'any nou sigui una mica millor que el que ara acaba, i que els nostres propòsits, tant personals com col·lectius, arribin a bon port". No hi ha faltat, tampoc, el "visca Catalunya" de costum per acabar la intervenció.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
2 de gener de 2013, 18.27 h

#21 Si ets tan català, per què recony escrius en castellà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
2 de gener de 2013, 09.18 h

Ara mateix es molt molt més importan el PROJECTE SOCIAL que no pas cap altra Projecte Nacional ara cal LLUITAR Per donar FEINA a molts Aturats , donar menjar els que pasan molta gana a Catalunya i els Serveis Socials ja no ajuda pas he -. ARA Cal Defensar un ESTAT es veritat pero cal defensar .. EL ESTAT DEL BENESTAR SOCIAL I FAMILIAR Quels de C.I.U. Volem eliminar amb ajuda de E.R.C. i tambe amb ajuda del P.P. . Si no ja... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
2 de gener de 2013, 08.15 h

19 ) Tu me recuerdas mucho a los covardes de las JUVENTUDES DEL P.P. de Sant Celoni cuando vivia alli yo ja era molt Revelde i catalanista INDEPENDENTISTA ... TOT EN CATALÀ Era mi sello de identitad . Me llaman hi me hasen una AMENAZA COMO TU Te bamos a partir la cara separatista YO solo les conteste lo que podia decirles POR TELEFONO SERIA MUY DIFICIL LO PUDIERAN HACER . Y colgaron de rabia nunca los vi yoles dije si sabian mi telefono sabia... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
2 de gener de 2013, 08.04 h

19 ) JO Vui una cossa ben clara que JUNQUERAS Compleixi algu que va prometre feria si el tingues algu depoder hi ara ente molt Eliminaria EL EURO PER RECEPTA , Mentres no faixi el que va dir hi prometre en les eleccions en campanya creure que C.I.U. Manda en E.R.C. Que MADRID Perjudica a Catalunya no es de ara fa molts anys JA hufeien mentres C.I.U. els donaba suport gratis als CONGRES DELS Diputats als Presidents Espanyols dedretes i esquerres C.I.U. Sem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 de gener de 2013, 17.53 h

#18 Carall, quanta saviesa (dissimulada, és cert) ... m'has impressionat!! Ara resulta que, segons tu, "els d'ERC" han d'obeir "els de CiU"? ...i d'on l'has tret, aquesta carallada? Noi, no et voldria desil.lusionar, pero si vols que la gent no s'enrigui de tu, abans d'escriure barbaritats, pensa-t'hi una miqueta. I en cas de no estar segur del que dius, millor restar en silènci que fer el pallús i quedar com un... no sé què davant de tothom.

ERC i CiU han pactat per a conduir-nos cap a l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
1 de gener de 2013, 12.59 h

13 ) Te equibocas Artur Mas es el PUTO AMO y Junqueras el Esclavo y Mayordomo que a LOS DE E.R.C. han de obedecer alos de C.I.U. se han vendido a ellos Si fuera al contrario como tu dices a estas horas EL EURO PER RECEPTA Ya estaria Eliminado recuerda fue una Promesa Electoral de JUNQUERAS LIDER DE E.R.C. Que prometio haria que lo quitaran por ser un impuesto muy injusto he y perjudica a los mas pobres y emfermos de verdad . JUNQUERAS Como ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Sant Pere fletxa Països Catalans
1 de gener de 2013, 10.13 h

#16 Aaaaaaaaaahhh....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
1 de gener de 2013, 03.29 h

Aqui pasa una cosa DE POLITICA SOCIAL no ente pas el Govern Català de Artur Mas i Junqueras , ja que les RETALLADES SOCIALS es fer tot lo contrari es fer POLITICAS ....... ANTI---SOCIALS Es volguer acabar de Eliminar EL ESTAT DEL BENESTAR SOCIAL Nomes per ajudar donar diners els BANCS HI CAIXES com fam els de C.I.U. Ajuden nomes als més Rics hi perjudican als més pobres hi treballadors he


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
1 de gener de 2013, 02.38 h

#13 I tu el palanganero de la camascle.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
31 de desembre de 2012, 17.53 h

#13 I tu ets una CACATUA IMPERIAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.