directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El dia que el feixisme català benestant es va mofar del Dr. Broggi

Recuperem un relat sobre un episodi viscut pel Dr. Moises Broggi, que mostra com les gasta el feixisme de l’alta societat barcelonina assidu al “Círculo Ecuestre”

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Com diu Pilar Rahola, el cos de Franco encara està calent al cap d’alguns, i l’episodi que va viure el Dr. Moises Broggi al Círculo Ecuestre,-  on va acudir enredat-, ho mostra amb tota cruesa. Podem imaginar un home centenari, il·lustre humanista que va treballar amb les Brigades Internacionals, encongit en una butaca de la segona fila del Círculo, intimidat i havent d’escoltar un munt de barbaritats durant més de dues hores d’onanisme franquista col·lectiu. Malgrat que el fet va tenir lloc fa més d’un any, té un valor actual, perquè dóna a conèixer quin tipus de personatges formen part de l’exclusiu Círculo Eqüestre, i la manca de qualitats morals, de generositat i de dignitat, d’alguns dels seus membres, que cal tenir en compte i retenir a la memòria.
 

Comparteix
   


Etiquetes
Mesquinesa al Círculo Eqüestre vers Moises Broggi -editat el 18 de juny del 2012-.
 
Ara fa més d’un any, al Círculo Ecuestre de Barcelona, va tenir lloc la presentació del llibre La otra memoria histórica, de Miquel Mir y Mariano Santamaría, arxiver el primer i marista el segon. El dia abans de la presentació, el diari la Razón es va fer ressò del llibre publicant un article a la secció del llibre de la setmana, titulat Los muertos olvidados, que signava César Vidal -conegut pels seus abrandaments a la Cope i per les seves diatribes d’odi contra les llibertats de Catalunya-, que lloà l’obra. El llibre sembla que es va presentar al Cercle perquè, entre altres successos, relatava els “assassinats del Cercle Eqüestre de Barcelona” durant la guerra civil.

Gràcies a una excel·lent crònica feta pel periodista Marc Andreu, a la revista Carrer, editada per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, el maig del 2011, titulada “El franquisme torna per la Diagonal”, hem sabut que a la presentació del Cercle, hi va assistir el doctor Moisès Broggi, convidat, o més ben dit enredat, per un dels autors i pacient del doctor, en concret el marista Mariano Santamaria.

Diu Marc Andreu a la seva crònica que a la presentació del llibre hi van acudir més de 200 persones de l’alta societat barcelonina, entre elles, il·lustres senyores de cognom Godó, el president del Cercle, Borja García-Nieto Portabella, l’expresident de la Caixa i Creu de Sant Jordi José Juan Pintó, i l’enginyer i empresari José María Bosch Aymerich. En aquest escenari, el doctor Broggi va ser rebut amb comentaris com: “¿Qué hace este tío aquí? ¡Se ha equivocado de acto! Que vigile, que le haremos a él la cirugía…”, i que “Encongit en una butaca de la segona fila, el metge que va treballar amb les Brigades Internacionals” va haver d’escoltar un munt de barbaritats durant més de dues hores d’onanisme franquista col·lectiu. El punt i final de la trobada el va posar Luis Montesino, marquès de Morella, coronel de Cavalleria i ex director del Museu Militar de Montjuïc en la Barcelona postolímpica, que amb un desacomplexat discurs franquista, va fer arribar a l’èxtasi a la Sra. Godó que va aplaudir a gust, juntament amb molts exponents de l’alta societat barcelonina.

Assenyala Andreu que “ Moisès Broggi es volia fondre a la seva butaca. I el president del Cercle, va cloure l’acte amb un agraïment genèric i sense cap altre matís que aquest: “Quiero recordar que la palabra más citada hoy ha sido perdón”. A la sortida, dos empresaris més amants del hardcore que del coitus interruptus es lamentaven: “Borja siempre hace igual; ha cerrado el acto a lo Juan Pablo II”. Del comentari es desprèn que aquelarres ultres com el del 31 de març n’hi sol haver més a Barcelona. A la part alta de la Diagonal”.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
23 de gener de 2014, 22.16 h

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència.

La internacionalització del procés és fonamental, expliquem-nos als turistes i a tot el món, pengem estelades als balcons, difonguem vídeos i webs que expliquin la nostra lluita per la democràcia i la llibertat! La INTERNACIONALITZACIÓ de la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Joan Besora fletxa Lloret de Mar.
21 de gener de 2014, 19.54 h

" Malgrat que el fet va tenir lloc fa més d’un any, té un valor actual, perquè dóna a conèixer quin tipus de personatges formen part de l’exclusiu Círculo Eqüestre, i la manca de qualitats morals, de generositat i de dignitat, d’alguns dels seus membres, que cal tenir en compte i retenir a la memòria". Doncs això, no oblidar-ho mai!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
passejo fletxa Barcelona
4 de gener de 2013, 14.18 h

"La otra memoria histórica"...No en van tenir prou amb 40 anys de franquisme, de refregar-nos els morts patits pel seu bàndol, homenatjar-los amb tots els honors i d'amagar i fer-nos oblidar durant 30 anys més de democràcia, els morts dels perdedors que ells van causar durant la guerra i llargament també després. Caldria reconèixer tots els morts causats per les injustícies d'ambdós bàndols, recordar-los i assolir el perdó mutu per tal que el país progressi i superi l'eterna i trist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
3 de gener de 2013, 23.34 h

UN PACIFISTA CATALÀ. Dr. MOISES BROGGI.
UN PACIFISTA CATALÀ Dr. MOISES BROGGI.

UN PACIFISTA CATALÀ Dr. MOISES BROGGI!!!..



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
3 de gener de 2013, 13.01 h

Xavier Trias Alcalde de Barcelona: Modificació de "plaza España" per la Plaça del Doctor Moisés Broggi:

http://goo.gl/DN1FL

Volem que totes les "plaza España" a Catalunya, passin a anomenar-se Plaça del Doctor Moisés Broggi!

|¡*¡|


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pepo fletxa Terrassa
2 de gener de 2013, 00.15 h

Totes aquestes castes, són les que posen els diners perquè en disposin uns quants malalts asocials, que solen encrespar les manifestacions que es donen a Barcelona i d´altres indrets, on poden passar inadvertits, a banda de tenir a sou alguns polítics que mostren la cara amable d´aquesta gentussa. La pretensió, és que a tot moviment social de caire progressista i nacional (català, és clar), li correspongui la seva ració de xarop d´estopa. El més important en tot això, és que la bu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
1 de gener de 2013, 21.18 h

El feixisme, com la 'pela' no te pàtria ni cor., però aprofitar-se de la ingenuïtat d'un home centenari per portar-lo al cau del "Circulo Ecuestre.." ja ens mostra la qualitat moral del tal Mariano Santamaria, que per a mes INRI, es de la secta marista (o maristaria , com algun l'anomenen).
Jo soc dels que pensen que un dia no gaire llunyà , podrem viure i veure la desaparició del cau feixista per excel·lència que representa el Círculo, i si ho podem viure (i veure) desaparèixer a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
PereelDigne fletxa Granollers
1 de gener de 2013, 18.12 h

Aquesta gent és indigne de ser catalans i per tant quan tinguem la independència se'ls hauria de convidar a deixar la nostra nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 39   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
garbo fletxa premià de dalt
1 de gener de 2013, 13.24 h

Aquesta colla de momies no l.hi arriben al doctor Broggi ni a la sola de les sabates.Ara ens toca a nosaltres seguir les seves lliçons.Aquest "circulos" no tenen prou cultura per fer.ho.visca la llibertat catalans!


Valora aquest comentari:   votar positiu 42   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jepis fletxa Igualada
1 de gener de 2013, 12.03 h

#11 Aixo mateix es pregunten ells però els tenim de deixar clar que nosaltres no som com ells i que podran seguir vivint i pagant els seus impostos a Catalunya si aixi o volen o, (en su lengua querida) PIENSA EL LADRÓN QUE TODOS SON DE SU CONDICIÓN?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.