directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

2012, l’any que Catalunya ha dit prou a Espanya

El #11s2012 va ser un clam a favor d’una Catalunya, nou estat d’Europa, però també va ser un clam per dir prou a Espanya

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Els continuats incompliments del Govern Espanyol, primer del PSOE i ara del PP, els atacs sistemàtics contra la llengua catalana no solament al principat, atacant la immersió lingüística s també a les Illes, el País Valencià i a la Franja, els impagaments compromesos de milions d’euros, tant dels pressupostos aprovats com de convenis signats que s’acaben convertint en paper mullar, han estat en definitiva un veritable asfixia econòmica i cultural que ha comportat que l’any 2012 s`hagi convertit en un abans i un desprès de la relació entre Espanya i Catalunya, ara tant sols ens queda amb Espanya la negociació d’aquest procés cap a l’estat propi.
Atacs a la llengua catalana en tots els territoris de parla catalana

No es possible una Catalunya dins d’Espanya quan resulta que Espanya no accepta la pluralitat cultural i lingüística, quant resulta a més que després de 30 anys de suposada democràcia encara es qüestiona des de Madrid la immersió lingüística i la mateixa unitat de la llengua catalana, quant s’impedeix que milers de famílies puguin escolaritzar els seus fills en català al País Valencia i a les Illes o quant s’intenta prohibir la llengua catalana a la franja d’Aragó, elements més que suficients per dir prou, la nostra esperança és l’estat propi.

Els mitjans de l’odi contra l’estat propi

Des de l’11 de setembre el que ja per si era una cosa habitual, els atacs indiscriminats de certs mitjans de comunicació espanyols contra tot el que representes un major grau de sobiranisme s’ha convertit en una veritable obsessió, no passa dia que sigui El Mundo, La Razón o l’ABC que  no disparen contra Catalunya i contra la classe política que defensa la voluntat democràtica del poble de Catalunya a la seva llibertat i no dubte en utilitzar la mentida per carregar contra el nostre país.

Espanya es queda cada any 16.000 milions d’euros per la via directe, i molts més per la via dels incompliments

La pretensió de volen carregar sobre els catalans el desastres de les autopistes de Madrid i entorns va desfermar la revolta catalana del peatges que va evidenciar que els Catalans hem de pagar per tot, i que bona part dels beneficiaris de l’espoli que patim els catalans són grans lobby empresarials - molts d’ells catalans que per diners treballen  per evitar el que ells consideren deriva sobiranista-. El Lobby “Puente Aéreo” n’és un  exemple clar de catalans que treballen per rebentar el procés endegat perquè ells són uns dels principals beneficiaris del robatori que patim els catalans.

L’AMI, l’ANC, Òmnium i resta de societat civil són els elements necessaris per acompanyar i estirar a la classe política en el camí cap a l’estat propi

Catalunya es i ha estat des de sempre un societat civil plenament activada, el naixement de l’Assemblea de Municipis per la Independència i l’Assemblea Nacional Catalana han estat dos exemples més que van fer possible juntament amb altres entitats l’èxit de la mobilització del passat #11s2012 i seran més necessàries que mai per aconseguir que la classe política catalana no afluixi en aquest combat democràtic contra Espanya.

Cap més sortida que la independència

Les eleccions del #25n han marcat un abans i un després, per primer cop una majoria parlamentaria elegida democràticament aposta clarament per una Catalunya, nou estat d’Europa i una majoria de ciutadans de Catalunya també, ho van demostrar al carrer el #11s2012 i ho van reafirmar en aquestes eleccions, el camí ja no té marxa enrere, o guanyem o perdérem per molt de temps.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Pepo fletxa Terrassa
1 de gener de 2013, 23.55 h

#2 Josep Maria, estic d´acord en que com diu el famós hashtack TENIM PRESSA, però tal com aconsellen tots els estaments que finalment ens han de dotar de la legitimitat democràtica que España ens nega, hem de donar les passes correctes amb els temps adients. Tots entenem que quan més temps passi, més ens ofegaran, però quan toqui, que serà a partir d´anunciar la data de la consulta, es posaran en marxa tots els resorts que ens arrasaran de la tempesta espanyola, per exemple la destitu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Freedom for Catalonia fletxa www.helpcatalonia.cat
1 de gener de 2013, 22.18 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Petició per a Obama i la Casa Blanca.

FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
1 de gener de 2013, 17.35 h

#2 Home! dos o tres anys amb el lliri a la mà?? I per què cal duur un lliri? el del martiri, potser? No, no cal: simplement tenir la humilitat de no pensar que "nosaltres en sabem més" que els polítics i que ho sabriem resoldre ràpidament. Perquè probablement només aconseguiriem enviar l'invent en orris, procurant-nos l'antipatia del països demòcrates occidentals, l'ajut dels quals ens és sinó imprescindible al menys molt convenient.

Recolzem en tot moment els nostres liders polít... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Raul Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
1 de gener de 2013, 17.08 h

No es tracta d'esperar un, dos o tres anys, es tracta de tenir clar que dins de CiU no és vol la independència, i per aquesta raó no n'han parlat mai.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
1 de gener de 2013, 14.57 h

#1 No estic totalment d'acord amb la teva opinió. No crec que hàgim d'aguantar dos o mes anys anant amb el lliri a la mà i patint totes les impertinències centralistes que només pretenen anul·lar-nos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
1 de gener de 2013, 10.43 h

Els milers de catalans que fa dècades que somniem poder fotre el camp d'aquest estat il.legítim i incompetent que ha organitzat Castella amb la seva tradicional irresponsabilitat, avui ens sentim contents i esperançats. Alguns de nosaltres, per raons d'edat, amb espectatives de vida inferiors als 20 anys, fa dos o tres anys ens començavem a pensar que mai no veuriem la llibertat de la nostra terra i de la nostra gent. Ara pensem que probablement sí.

Però cal no escoltar els impacient il... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.