directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC tornarà a participar aquesta Diada a l'ofrena floral a Rafael Casanova per "posar fi" al "monopoli" dels nacionalistes

Catalunya "mai" no ha tingut independència, segons Sirera

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president del PPC, Daniel Sirera, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació tornarà a assistir aquest 11 de setembre a l'ofrena floral que tradicionalment es fa al monument de Rafael Casanova, a Barcelona. Ho farà després que el PPC no hi assistís durant els últims dos anys. Sirera ha explicat que l'objectiu és 'trencar amb el monopoli dels nacionalistes i independentistes' en aquesta festa, ja que aquesta ho és 'de tots els catalans'. El líder popular ha declarat, a més, que Catalunya "mai" no ha tingut independència, i que la història "s'interpreta a vegades de manera interessada".
daniel sirera ppc
Daniel Sirera, el nou president del PP català / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Just una setmana abans de la celebració de la Diada, Sirera ha fet aquest anunci, una 'decisió important', segons ha dit, perquè 's'ha d'acabar el temps en què la festa de Catalunya és una festa només de nacionalistes i independentistes'. 'Aquesta és una festa de tots els catalans, també dels que no són nacionalistes', ha dit, tot 'reivindicant' el seu 'dret' a 'sentir la festa de la Diada com a pròpia'. Sirera ha dit que l'objectiu és 'representar la immensa majoria dels catalans que no se senten representats pels actes que es fan aquell dia'.

Aquest hauria estat el tercer any que el PPC no hauria assistit a aquesta ofrena floral. La decisió de deixar d'assistir-hi la va prendre en el seu moment l'aleshores president del partit, Josep Piqué. Sirera ha decidit tornar a assistir-hi. Ell mateix ha recordat que ho va fer per primera vegada l'any 1992 com a president de Noves Generacions, i que un any després, el 1993, ja hi va assistir el partit com a tal.

Catalunya "mai" no ha tingut independència


Daniel Sirera també ha assegurat que Catalunya 'mai' no ha tingut independència. A una setmana de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, Sirera creu que la història 's'interpreta a vegades de manera interessada' i que l'any 1714 'mai no es va plantejar una guerra independentista', sinó una guerra de 'secessió' al tro espanyol. 'Aquí mai no hi va haver independència', ha dit Sirera.

En una dissertació que potser correspondria més a un historiador que a un llicenciat en Dret, Sirera ha afirmat: 'Sé que la història s'interpreta a vegades de manera interessada', 'però el que va passar el 1714 no va ser perdre el que Catalunya alguns diuen que tenia'. Sirera ha remarcat que 'mai no es va plantejar una guerra independentista', sinó que va ser 'una guerra de secessió al tro espanyol i Catalunya formava part d'Espanya'. El president del PPC ha dit que 'allò va dividir Catalunya en dos bàndols', però 'aquí mai no hi va haver independència'.

Després Sirera també ha fet de filòleg: el líder dels populars ha remarcat que 'quan dic mai, és mai, no és una època'. 'Mai abasta alguna cosa més gran que una època', ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
aem. fletxa cat.
6 de setembre de 2007, 19.10 h

La Commemoració de l'11 de Setembre, es el record de la derrota dels catalans per part dels ecspañoles, als que ell, el sr. sirera i el seu partit el pp, representen. Ja sabem que el pp anirá a l'ofrena a Rafel Casanovas, per provocar alderulls i sortir als media parlant defalta de llibertat. Peró si els catalans fosim intel.ligens, li donaríem la volta a la truita, i els hi dirìem a ecspaña i als ecspañoles, que en anar el pp a fer l'ofrena vól dir que el pp, accepta la tessi dels cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Alguri fletxa Episko
6 de setembre de 2007, 16.42 h

Suposo que el Sisera del PP representa els guanyadors, i es riurà, sota el nas, del mort i del qui el vetlla.

En un acte de reivindicació de l'honor perdut, què hi fan els espanyols?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pere Roure fletxa Barcelona
5 de setembre de 2007, 23.23 h

El Sr. Sirera és un provocador cínic, però intel·ligent. Sap perfectament que al seu voltant hi haurà cent càmeres per enregistrar qualsevol incident i després poder-ho esbombar "amb la prova gràfica" d'una suposada falta de llibertat a Catalunya, que és el que els seu expliquen a fora. Però els catalsns som molt rucs i hi caurem de quatre potes. Si fóssim intel·ligents, els presents al momument es limitarien a callar o a girar-s'hi d'esquena esperant que marxi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
5 de setembre de 2007, 19.26 h

Sr Sirera, gracies per la seva aclaració sobre si eram o no eram una nació,
estic tan tip que !!ARA¡¡¡ ¡¡¡ SI VULL QUE HO SIGUI!!!!, ¿Sap perqué?, Una de les moltes raons......si mes no, no tindré de compatriotes a persontages com vosté el Sr Zaplana, el Sr Acebes y el amo y señor Sr Aznar per esmenar uns quants Perqué soposo que en el cas de vosté ho vegi i jo també ¿fotrá al camp d´aqui no? O potser pujaria al carro......dien per expemple... "tenia que ser honesto con mi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Arnau fletxa Sant Boi de Llobregat
5 de setembre de 2007, 15.18 h

El primer que caldria aclarir-li al senyor Sirera és que, per higiènie mental, estaria bé que ell no es definís com a "no-nacionalista", sinó que ho fes com el que és: un nacionalista espanyol. Opció tant respectable com qualsevol altre, però les coses clares.

I, evidentment, la Diada Nacional de Catalunya té un caire nacionalista, quin caire hauria de tenir, sinó?

També cal aclarir que tot aquell que explica història en fa una interpretació... incloent-lo a ell.

Es pot veure mé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi Vilademuls fletxa Les Penques de Ciscar
5 de setembre de 2007, 13.30 h

Això és com si Fraga anés a dipositar flors a la tomba del President Companys. Surrealista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de setembre de 2007, 11.27 h

Potser si que te part de raó, en Sirera, pero s'oblida? d'una petita minúcia, els postulats de Felip V tenen molt a veure amb el nacionalisme español mesetari i reaccionari que defensa el seu partit. Sirera, al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor, fins perdent nostres banderes serà l'urna de l'honor


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.