directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Justícia fa un pas més en la persecució de la immersió lingüística

El TSJC reconeix el dret d'escolaritzar amb el castellà com a llengua vehicular a sis famílies més

Comentaris 63  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Nou cop judicial a la immersió lingüística. El TSJC ha dictat sis sentències en què ha estimat la petició de sis famílies que han demanat l'escolarització en castellà per als seus fills. La secció 5a de la sala contenciosa obliga el Departament d'Ensenyament a adaptar el sistema perquè els centres donin ''resposta concreta'' als fills dels recurrents sense demanar ''la segregació dels alumnes per raó de llengua''. Segons el TSJC, les resolucions tenen com a finalitat que 'l'administració educativa doni a les dues llengües vehiculars de l'ensenyament, català i castellà, "la proporció que estimi raonable''.

Comparteix
   

El TSJC ha dictat aquest divendres sis resolucions que ordenen al Departament d'Ensenyament l'adopció de mesures cautelars per respondre a la petició de sis famílies sobre la llengua d'ensenyament dels seus fills en el centre escolar. Les resolucions conclouen que el centre escolar ha de donar ''resposta concreta'' als fills o filles dels recurrents i no suposen, segons informa el TSJC, la segregació dels alumnes per raó de llengua. La finalitat d'aquestes resolucions és que l'administració educativa doni a les dues llengües de l'ensenyament, el català i el castellà, ''la proporció que estimi raonable'' d'acord amb ''la realitat sociolingüística de cada centre docent''. 

Les mesures cautelars que s'inclouen en aquestes resolucions, tenen ten compte la declaració del Tribunal Constitucional en la sentència sobre l'Estatut d'Autonomia, així com les sentències posteriors del Tribunal Suprem i les dues sentències que el mateix TSJC va dictar en casos anàlegs. 

Així, les resolucions requereixen al Departament d'Ensenyament que adopti les mesures ''precises'' per adaptar el sistema d'ensenyament lingüístic, a la sentència del TC, que considera també ''el castellà com a llengua vehicular'' de l'ensenyament a Catalunya al costat del català. Les famílies demanaven que s'adoptessin mesures necessàries perquè els seus fills rebessin un ensenyament ''bilingüe'', és a dir ''conjunta en les dues llengües oficials, de forma proporcionada i sense desequilibris entre elles''. 

Aquests sis casos se sumen als quatre als quals se'ls va reconèixer el mateix dret el mes de maig passat, i als tres que es van donar al març passat i a qui el TSJC va reconèixer el dret de ser escolaritzats en castellà de manera individual i va descartar que s'estengués a tot el sistema educatiu català. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#63
Ll.B. fletxa Granollers
10 de gener de 2013, 19.30 h

#19 Estic amb tu que tota llei és una obligació o en alguns casos prohibició. Estic d'acord que això afecta també a la llei de Normalització Lingüística del Català. I penso que Espanya no pretén més que donar-li la volta i fer una Normalización Linguística del Castellano. Però m'agradaria saber que opines del dret a decidir, quan España s'ampara en lleis que OBLIGUEN als catalans a obeïr-les i PROHIBEIXEN la lliure voluntat democràtica de la població de Catalunya respecte el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
7 de gener de 2013, 17.40 h

#54 Mireu si sóc IGNORANTASSA que a #54 dic que sóc IBERISTA, quan totes les meves estúpides opinions demostren que sóc CASTELLANISTA, és a dir CELTISTA, perquè els IBERS eren els catalans, valencians i bascos...

Sóc una puta merda d'ignoranta fanfarrona, i a més a més, un travestí amariconat, perquè en realitat em dic ALBERTUUUUUUUUU !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
CABREJAT ACTIU fletxa Barcelona
7 de gener de 2013, 13.43 h

#59 Gràcies Jordi de Barcelona, per fer-me clar que no ho agafes! Aixì se que paga la pena esforçar-me més.
Tanmateix et desitjo major simpatia. Que somriguis: En cas contrari les coses no són serioses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
Jordi fletxa CATALUNYA
7 de gener de 2013, 13.20 h

#59 És que per a tu una resposta intel.ligent és la reacció d'una rata en la caixa de Skinner.Procura sortir tu més del bar,que els demés estem molt viatjats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Jordi fletxa Barcelona
7 de gener de 2013, 12.31 h

#53 ! Pero no has visto q ponía claramente una respuesta inteligente ! ( q no se entere nadie , pero debes salir algo más del pueblo , se te ve muy limitadito )


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
7 de gener de 2013, 11.46 h

precisament Paquita... vosté s'ha fet gran i ha perdut facultats.... li recomano vagi a jubilar-se a les espanyes sincerament aqui vosté està desubicada


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
7 de gener de 2013, 11.44 h

Doncs no ho sé com ho farem perqué a mi no em dona la gana que els meus fills s'escolaritzin en castellà....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
CABREJAT ACTIU fletxa Barcelona
7 de gener de 2013, 00.16 h

#54 Sra. Paquita. Ara ho vaig tenint clar. Ja vech pel que eccrius que eds de la jent que no va aprender el català a colegit. I que, amb la simdrome d'estoeselcolmo, tanpoc bau tenir oportunidad o consienzia o facilitad o interés després de tants añs, per escriure-lo. Et felisito per el gran esfuerç que deu representar para tu, a la tua edad, lligar tantes paraules com as fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Jordi fletxa CATALUNYA
6 de gener de 2013, 22.43 h

#54 bufa:paquita o com carat et diguis...tanta paraula per no dir rès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
6 de gener de 2013, 21.07 h

#50 Mira si creus que m'insultes dienme espanyolista, no ho estàs fent. Es un honor que en deguis aixiò, gràcies. Si soc espanyoista, iberista i hispànica a mort. M'encanta Espanya i em sento molt espanyola sense cap complexe. Gràcies per el piropo.

Pero te convido a que tornis a llegir el comentari que l'he fet a un altre que m'ha insultat, que no rebatre els meus argunets de defensa del català. Ara esteu molt cecs i sou molt joves. Jo tinc molts anys ja i veig les coses d'un altre man... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.