directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

"Al País Valencià la base social catalanista hi és, només cal fer-la emergir"

directe!cat entrevista Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest setembre tornen al directe!cat les entrevistes a personalitats rellevants i d'actualitat. Avui us oferim una extensa entrevista amb Eliseu Climent, on el president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ens fa una repassada a l'actualitat del País Valencià. Els resultats de les eleccions al Parlament valencià, el futur dels partits sobiranistes, la impunitat amb què governa el PP, els grans projectes urbanístics o la polèmica per l'intent de tancament de les emissions de TV3 per part del govern popular són temes tractats en profunditat a l'entrevista. Climent ens avança que veu difícil que la Generalitat Valenciana retiri la sanció de 300.000 euros, però que l'ACPV mai no es quedarà de braços plegats. "No ho hem fet mai i, evidentment, no ho farem ara".
eliseu climent
Comparteix
   


Etiquetes
Respecte a la polèmica amb les emissions, Climent creu que Clos no ha actuat correctament: "Ha tingut a les seues mans la possibilitat de solucionar tot aquest enrenou d'una manera ràpida i concreta" i no ho ha fet. Preguntat sobre la corrupció urbanística salvatge que viu el País Valencià, Climent creu que "ací la gent ja té per la mà que hi ha polítics que són corruptes" i creu que ni els casos més mediàtics, com el de Castelló, han servit per fer canviar vots.

A l'entrevista Climent també es refereix al seguiment dels valencians cap als esdeveniments megalomaníacs que els organitza el PP, com la visita del Papa, la Copa Amèrica o el proper circuit urbà de Fórmula 1. Climent creu que "és el tarannà faller i d'un cert complex d'inferioritat que caracteritza la majoria de l'actual poble valencià. Són coses que tenen a veure amb l'orgull propi i que desperten els sentiments frepants dels ciutadans".

Eliseu Climent (Llombai, Ribera Alta, 1940) és llicenciat en Dret, editor i una important personalitat de la societat civil valenciana. És membre fundador i actual president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), responsable dels Premis Octubre, fundador de la llibreria i l'editorial Tres i Quatre i editor del setmanari d’informació general El Temps. També és el responsable de la instal·lació al País Valencià de la xarxa de repetidors de TV3, Canal 33 i Catalunya Ràdio, i ha estat impulsor de la xarxa de Casals Jaume I al País Valencià, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord. També és membre de la Federació Llull, la Fundació Ausiàs March o la Fundació Huguet. Fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya, i el 1989 va ser guardonat amb el Premi d'Honor de la Fundació Jaume I per la seua contribució al desenvolupament de la llengua i la cultura catalanes.

Accediu a l'entrevista...




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi Vilabella fletxa Les Falques d'Encamp
5 de setembre de 2007, 13.25 h

Toyet, ets un analfabet, com tota aquesta púrria pseudovalenciana que voteu els especuladors peperos i que esteu destrossant el País Valencià. L'enveja és una mala companya de viatge. Ja us agradaria posseir ni que fos el 10% de la cultura d'en Climent


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de setembre de 2007, 12.24 h

Pobre eliseu, primer anava de "compromisset" i va fer el ridícul més espantós, ara va de "catalino"...
Ai, la fam que mala és!
-Dame argo...que malo ej pidir, pero pior ej robà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.