directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Acciona i Agbar, “guerra pel gran negoci de l’aigua”

La guerra de les dues companyies pel pastís ATLL demostra l’error de privatitzar-la per tant sols 1.000 milions d’euros, el que està en joc són milions d’euros de benefici pels accionistes

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Imaginem el conseller de torn reben les trucades de pressió de directius de les dues empreses,  dels sindicats, dels bancs i de persones del seu entorn que, per un motiu o altre, són propers a Acciona o Agbar? La guerra entre les companyies per aconseguir un grandiós negoci demostra que l’error és privatitzar-ho per tant sols 1.000 milions d’euros, quan la clau de tot plegat és saber el que espera guanyar l’empresa que aconsegueixi  la concessió per 50 anys. Ho ha calculat la Generalitat? Pel que sembla, la guerra a mort entre les dues companyies  explica que en 50 anys els beneficis és poden multiplicar per quantitats inimaginables,  milions d’euros a repartir entre els accionistes, un gran negoci que pagaran els usuaris i consumidors de l’aigua, un bé de primera necessitat.
 

Comparteix
   


Etiquetes
El gran negoci de l’aigua

La guerra oberta entre Acciona i Agbar demostra que els  1.000 milions que la generalitat demana per la privatització de l’aigua és un veritable engany, arrel de tot el procés i veient els comportaments de les dues empreses és clar que el negoci dels propers 50 anys és molt elevat i tant Agbar com Acciona s’hi juguen molt, sobretot en uns moments en que han hagut de rebaixar els dividends repartits als seus accionistes, i malgrat que els beneficis de les dues empreses són molt elevats, mantenir aquest nivell cada cop és més complicat.

Si el nostre camí és l’estat propi, cal per quatre duros vendre aquest patrimoni col·lectiu?

Diuen que el distanciament entre Artur Mas i el Conseller Recoder comença per la privatització d’aigües Ter-Llobregat (ATLL), privatització volguda pel Conseller Mas Colell per tenir tresoreria  a la que el Conseller Recoder hi era reticent. Les pressions rebudes per part d’interessos de les dues empreses i la certa solitud del conseller han acabar fent la resta. Vista la guerra oberta entre les dues empreses demostra que caldria replantejar la privatització, o es demanem més diners o no es privatitza ATLL. L’actual situació obre la porta a seguir amb la gestió pública de l’aigua.

Agbar controlada en un 75% per Suez Environnementi un 25% per La Caixa

Isidre Fainé president de La Caixa forma part del Consell d’Administració i Miquel Roca n’és el secretari, AGBAR és una empresa especialitzada en la gestió de l’aigua i la seva oferta comportava un augment encara més superior del preu de l’aigua que la que ha comportat l’adjudicació feta a ACCIONA.

ACCIONA presidida per José Manuel Entrecanales és una empresa més diversificada que ha tingut una caiguda dels seus beneficis degut a la crisi immobiliària

Cal destacar que entre els membres del seu consell d’administració hi ha Ferran Rodés  -entre altres càrrecs, el principal accionista del diari ARA- i president del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible d ela Generalitat de Catalunya,  i Sol Daurella (Sra. Coca Cola) emparentada amb la família Entrecanales,  principal accionista de l’empresa que gestiona Coca Cola per a Espanya i Portugal, consellera del Banc de Sabadell, i  Presidenta del Teatre Nacional de Catalunya, totes dues persones molt influents dins el poder econòmic i social a Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
7 de gener de 2013, 21.05 h

Aquesta privatització no és res més que una imatge ben clara i nítida de quins són els interessos del govern de la Generalitat davant la gestió dels béns públics.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de gener de 2013, 16.23 h

Aquí el mes babau arregla rellotges.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Emili fletxa TERRASSA
7 de gener de 2013, 10.34 h

No hauriem de privatitzar res de res ! ! ! ! Si les empreses no públiques hi poden guanyar cabals a cabassos, perquè no les que gestionen els nostres Governs? Algú està fallant per incompetència o per desconeixement de l'ofici, aquí rau el problema ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Girona
7 de gener de 2013, 10.02 h

Realment escandalos el que explica aquest article, prou de negocis d'aquesta mena


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.