directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Els consellers Huguet i Ausàs també decidiran

José Montilla (PSC) i Albert Rivera (C's) entre els ciutadans cridats a les urnes · CiU també mobilitza la seva plana major

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El gran abast de l'onada de consultes del 25A, amb 1.250.000 catalans cridats a les urnes, fa que bona part de la classe política catalana tingui dret de vot. Entre ells, el mateix president del Parlament, Ernest Benach, qui anuncia a directe!cat que diumenge votarà en tant que ciutadà reusenc. També està cridat a votar a Sant Just Desvern la primera autoritat del país, José Montilla, tot i que previsiblement no ho farà. Tampoc s'espera que ho faci el president de C's, Albert Rivera, amb dret a vot a La Garriga. En canvi, sí que ho faran els consellers d'Innovació i de Governació, Josep Huguet (Manresa) i Jordi Ausàs (La Seu d'Urgell), així com un nodrit grup de diputats de CiU, entre els quals s'hi compten els futurs caps de llista per Girona i Lleida, Santi Vila (Figueres) i Albert Batalla (La Seu d'Urgell).
urna vots eleccions
Comparteix
   


Etiquetes
A més a més de Vila i Batalla, també participaran activament en el 25A catorze diputats més de CiU: el portaveu convergent a l'Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, el secretari general d'Unió, Josep M. Pelegrí (Lleida), Jordi Turull (Parets del Vallès), Elena Ribera (Girona), Meritxell Ruiz (Reus), Josep Lluís Cleries (Vallirana), Montserrat Ribera (Guardiola de Berguedà), Marta Alòs (Lleida), Dolors Batalla (Valls), Joan Morell (Pineda), Carles Pellicer (Reus), Agustí López (Sort), Anna Miranda (Lleida) i Josep Grau (Mollerussa).

A les files republicanes, a banda de Benach, Ausàs i Huguet, també diran a la independència de Catalunya la diputada i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, i els diputats Pere Aragonès (Pineda), Josep Maria Freixanet (Olost), M. Àngels Cabasés (Lleida), Marta Cid (Amposta), Marina Llansana (Igualada), Carmel Mòdol (Lleida), Alfons Quera (Agullana) i Maria Mercè Roca (Girona).

Dos diputats ecosocialistes també poden participar en les consultes d'aquest diumenge: Laura Massana (Manresa) i Daniel Pi (Reus).

El PSC i el PP s'han negat a facilitar a directe!cat el llistat de diputats cridats diumenge a les urnes.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Xavier Olivella fletxa Sant Vicenç de Castellet
22 d'abril de 2010, 12.56 h

Julià, jo no sóc d'esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
´jordibcn fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 12.13 h

#3 Començes be però acabes malament, el comentari sobre ERC no calia, com a complement de la notícia la carta va signada per un tal Francesc Canet (ERC)
#5 Als d´ERC si que pots desqualificals ? , a nosaltres si que ens poden dir botiflers? i si tens tan clar el que dius com es que el Duran mana dins d´Unió sense cap oposició, que al Mas li costa tant que no diu INDEPENDÈNCIA si no és per dir que divideix i i el Pujol no sap ni com és diu cosa que passa amb les paraules que no fas se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
22 d'abril de 2010, 12.08 h

#8
Artur Obamas....
que hi queda algúuuuuuuuu, per aquiiiiiiiiii, hahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Artur ObaMAS fletxa Premià
22 d'abril de 2010, 11.51 h

EXPULSAR de TOR ARREU de la nació catalana i el mes aviat possible a TOTS els partits UNIONISTES AMB ESPANYA, es ja avui una necessitat vital per la supervivència nacional de Catalunya.
EXPULSAR de TOT ARREU de la nació catalana a CDC i MAS, a MONTILLA i PSC-PSOE i al DURAN i UDC...es ja UNA NECESSITAT VITAL PER A PODER SER UN NACIÓ LLIURE..fem.ho possible entre totes i tots. FORA la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 10.39 h

#5 Julià, CiU té majoria des del 1984 (poca broma!) per fer un pas endavant en el tema nacional, ja sigui sola (11 anys de majories absolutes) o sumant amb ERC. Mai no ho han fet. El 1999 podien pactar amb ERC o PP, i van pactar amb el PP a canvi de no tocar l'Estatut durant 4 anys. Si volguessin, ja haurien pogut proclamar la independència des del Parlament, però no només no ho han fet, sinó que ni tan sols han votat a favor de la Llei de consultes. En Mas ja ha dit que en la propera legi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi-80 fletxa València
22 d'abril de 2010, 10.03 h

SI CiU estiguera al poder, amb consellers, president de Parlament i president de la Generalitat, quina seria la seua actitud cap a les consultes i el dret a decidir? Com a mínim, ignorar-les, quan no posar-les pals a les rodes. Quin goig veure el teatre que ha de fer CiU quan està a l'oposició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Julià fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 09.54 h

#4 El dia que entengueu això potser pactareu amb aquest partit i intentareu convèncer la seva massa social que la independència és el caní a seguir, enlloc d'enemistar-vos amb ells , titllant-los de feixistes i botiflers. No entens que cada vagada que desqualifiqueu en Pujo, en Mas o en Duran, esteu desqualificant i menyspreant, com a mínim titllant d'imbècils a 1000000 de catalans que en TOTES les enquestes es defineixen com a catalans sobiranises i que tal com s''està veient molts vote... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Xavier Olivella fletxa Sant Vicenç de Castellet
22 d'abril de 2010, 09.45 h

Julià, jo no sóc d'esquerra, però que vinguin els de CIU a donar lliçons d'independentisme em sembla una mica fort, sincerament.
Per començar, si "el 70% dels votants de CIU està clarament per la independència" no entenc perquè costa tant incloure-ho al programa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Julià fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 09.41 h

En Santi Vila, cap de llista per Girona per CIU i alcalde de Figueres acaba d'enviar una carta als ciutadans encoratjant-los a que participin en la consulta de diumenge. I la consigna interna de CIU és que la gent vagi a votar. I òbviament això vol dir que es voti que sí majoritàriament, ja que el 70% dels votants de CIU està clarament per la independència. En canvi el PSC no niomñés posa pals a les rodes i està en contra de la independència i ens menysprea sinó que a més denuncia q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xavier Olivella fletxa Sant Vicenç de Castellet
22 d'abril de 2010, 09.31 h

#1 Gat Mesquer, no podries tenir més raó.
Segur que TOTS els que diumenge es quedaran a casa, el proper novembre ens cridaran a votar i s'exclamaran de la baixa participació dels ciutadans en el seu circ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.