directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Primera trobada CIU-ERC

La flexibilització del dèficit i la transició nacional són els temes que hi ha sobre la taula

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els portaveus de CiU i ERC, Jordi Turull i Marta Llorens, i Marta Rovira i Lluís Salvadó, es reuneixen aquesta tarda al Parlament per posar en marxa la primera torbada de la comissió de coordinació parlamentària que preveia l'acord de governabilitat entres nacionalistes i republicans. ERC ha explicat que la trobada servirà per fixar el calendari de treball de la comissió, de les sectorials sobre educació, sanitat, funció pública, universitat i mitjans de comunicació, i també per posar sobre la taula la posada en marxa del Consell Català de Transició Nacional. CiU vol sumar el suport d'altres forces a la demanda a l'estat sobre la possible flexibilització de l'objectiu de dèficit fins a fins a l'1,5%.

Comparteix
   

La reunió de comissió de coordinació parlamentària entre CiU i ERC ha de servir aquesta tarda per fixar calendari de treball del grup i també de les sectorials que han de marcar la legislatura, entra d'altres elements el model i el caire pressupostari de comissions com les de sanitat, educació, funció pública, universitats i mitjans de comunicació. 

També es posarà sobre la taula la creació del Consell Català per a la Transició Nacional, l'òrgan consultor que ha d'assessorar el Govern en el procés d'autodeterminació. En aquest sentit, Anna Simó ha especificat que els republicans defensen la "necessitat" d'incloure-hi agents de la societat civil i també altres grups parlamentaris que defensin el dret a decidir. No es tracta, ha dit, de limitar-ho a dos partits. 

Simó afirma que encara no s'ha delimitat la representació parlamentària d'aquest Consell ni tampoc quins perfils es plantejaran com a assessors. Això sí, pels republicans, ha explicat, és "molt important la pota de participació de la societat civil, cívica". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Cadira Buida fletxa barcelona
8 de gener de 2013, 12.13 h

Segurament sigui necessari relaxar els objectius de dèficit, però els partits haurien de reduir abans altres despeses... diputacions, dietes, remuneracions pels consells comarcals...etc etc. Un cop feta la neteja, veurem quina és la possibilitat de fer dèficit 0. En qualsevol cas, cal arribar-hi tant aviat com sigui possible per deixar de dependre d'altres, ja siguin entitats financeres o l'Estat espanyol

http://cadirabuida.wordpress.com/2013/01/08/deficit-0-un-objectiu-ineludible-i-urgent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
7 de gener de 2013, 18.40 h

Tota la meva voluntat i les meves simpaties van a ERC, però des que en Mas l'11-S va entendre que Catalunya en pès demana la independència, i va saber pujar al carro dels nous temps, ja no sento cap antipatia per a CiU (llevat d'alguns personatges concrets com pot ser en Duran i Lleida, que és un cas apart)

CiU es va crear en uns moments on la paraula INDEPENDÈNCIA podia fer perdre molts vots al catalanisme, i aleshores CiU es justificava. Ja sé que seria demanar massa que hores d'ara ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.