directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alta velocitat…per marxar d’Espanya

26 anys de retard del TAV difícil d'explicar per raons econòmiques i ferroviàries, obres inacabades i incompliments flagrants deixen clar que el problema és Espanya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat l'acte oficial d'inauguració del tram d'AVE entre Barcelona, Girona i Figueres per subratllar, davant de Mariano Rajoy i el Príncep Felip, que Catalunya "de tots els territoris de l'Estat espanyol és el que té menys dotació d'infraestructura pública i el que més contribueix al PIB”, i ha reco4rdaqt a Rajoy que "Catalunya mira a Europa, l'autèntica unitat de mercat no l'hem de buscar en els mercats tradicionals, sinó a Europa". Mentre l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha recordat que l'espera per l'arribada del TAV "ha durat massa", cosa que no s'adiu a la voluntat dels gironins ni a la declaració del tren "com una prioritat" per part de l'Estat.

Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol es pensa que ja ha complert mentre els projecte encara està a mig fer  

El president del Govern espanyol ha tret un llistat de les inversions realitzades a Catalunya, i ha assegurat que "L'AVE busca abolir distàncies i unir territoris". L’alcalde de Girona ha deixat clar que la ciutat "encara no ha vist la llum al final del túnel" de les obres del TAV, i ha alertat que "El projecte està a mig fer i no sabem quin serà el futur del tren convencional, ni del viaducte que ha desaparèixer, així com del rescabalament merescut". També ha advertit de l"l'impacte duríssim" de les obres a la ciutat, que han durat més de quatre anys, i les "ferides que cal reparar", com el projecte de soterrament de les vies del tren convencional, que l'Estat ha descartat.
 
Monumental xiulada a l’estació
 
L'estrena del TAV avui també ha originat la reacció de grups polítics i entitats veïnals que protestaran contra el model que suposa l'alta velocitat i per la presència de l'hereu de la corona espanyola en l'acte inaugural. La Mesa d'Entitats per la Participació de Girona, que integra una quarantena d'associacions i col·lectius, ha convocat avui a les 12 del migdia tothom qui vulgui anar vestit de negre “per assistir a l'enterrament de diners públics” que ha suposat el projecte i per expressar el rebuig al model social i de mobilitat que suposa la línia del TAV. L'acte es farà al davant de l'estació de Renfe de Girona.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
9 de gener de 2013, 20.30 h

Després de pantomima protagonitzada pel President Mas,en Marianito, el Principito i la senyora Ministra ha quedat clar que des del 2006 s'han llençat a la claveguera 90.000.000.000 d'euros que haurien pogut servir per a fer infinitats d'infraestructures més útils com perexemple convertir tota la xarxa viària a ample europeu i aleshores hagués quedat clar que el TGV és una infraestructura del tot iinútil i innecessària.

Ja en tenim de trens que poden anar a velocitats equivalents i co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de gener de 2013, 20.51 h

ejpaña ens roba


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
8 de gener de 2013, 17.52 h

L’Empordà ha estat la primera comarca de la Península Ibèrica connectada pel TAV amb Europa.

Els qui vivim a Figueres o aprop, quan volem fer una caminadeta de poc menys d’una hora, podem fer “la ruta del colesterol”, és a dir, una volta sencera al mastodòntic Castell de Sant Ferran (més de 3km de perímetre). Des d’una banda del castell es veu perfectament l’estació del TAV avall, a la plana, però força aprop. Allà Avui hi eren en Rajoi i aquell xicot de la família d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.