directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Girona s'omplirà de senyeres per rebre als Borbons

Òmnium insta a deixar les senyeres des de la Diada fins a la visita monàrquica, el dia 13

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Òmnium Gironès ha demanat als ciutadans de Girona que no treguin les senyeres dels balcons després de l'Onze de Setembre i les mantinguin fins al dia 13, quan el rei Joan Carles I visitarà la ciutat. Segons un dels responsables de l'organització, Jaume Piquer, seria un sistema de reivindicació que allargaria una celebració, com la Diada, amb un 'marcat esperit antiborbònic'. Precisament, Òmnium Gironès ha organitzat per a la vigília de la festa nacional, el dia 10 de setembre, una marxa amb 500 torxes que començarà a les deu de la nit al Centre Cultural la Mercè de Girona i culminarà amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'escriptora Maria Mercè Roca a les dotze de la nit a la plaça del Vi i la crema simbòlica d'una rèplica del Decret de Nova Planta.
'Des d'Òmnium instem la gent que engalani els balcons i les finestres amb símbols nacionals però no només per l'Onze de Setembre sinó que, davant la proximitat de la visita del Rei, els animem que les deixin penjades com a símbol de rebuig de la presència a Girona de l'hereu directe del Borbó que ens va arrabassar les llibertats nacionals', d'aquesta manera Piquer ha instat a la ciutadania de Girona a ornamentar els carrers 'tant amb senyeres com amb estelades' però no només per commemorar la Diada sinó com a forma de 'protesta' davant la visita de Joan Carles I el dia 13 a la ciutat.

També aquestes banderes són les que Òmnium demana als gironins que duguin a la I Marxa de Torxes que es farà pel barri vell de Girona. Tot i això, Piquer ha especificat que 'no es portin símbols partidistes' amb l'objectiu que tothom 'es pugui fer seu' l'acte per commemorar la Diada. 'Es convoca per tota la societat civil', ha afirmat Piquer que afegeix que el recorregut amb les 500 torxes es s'ha plantejat com una marxa silenciosa que només es trencarà amb algun acompanyament musical.

Les 500 torxes que ha comprat Òmnium Gironès es deu a les 'molt bones expectatives' que tenen pel que fa a l'assistència de gent. Piquer manifesta que veuen que 'la gent està molt engrescada i amb moltes ganes de participar-hi', sobretot després 'dels darrers esdeveniments en l'actualitat catalana' com la suspensió del partit de la selecció catalana o la mort de Xirinacs. Precisament, durant l'acte convocat per Òmnium es llegirà un text escrit per Xirinacs com a homenatge.

A les deu de la nit, a l'Auditori del Centre Cultural la Mercè, començarà amb un repertori de cançons i poemes populars de la història de Catalunya, entre els que destaca el Cant dels Ocells, començarà l'acte. A les onze encendran les torxes i començarà la marxa silenciosa que acabarà a la plaça del Vi amb la lectura del manifest i la crema simbòlica d'una rèplica del Decret de Nova Planta. L'acte es clourà amb el cant d'Els Segadors i s'oferirà un rom cremat a tots els assistents. 'És una novetat per reforçar els actes que tradicionalment ja es fan a Girona en motiu de la Diada', conclou Piquer.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan fletxa Barcelona
10 de setembre de 2007, 14.59 h

Estáis enfermos: "amenazas de atentado!", dice el tipo.

El Estatut lo votó a favor un tercio de los catalanes con derecho a voto (censados), o sea, 1/4 de todos los habitantes de Cataluña, y aquí parece que fue aclamado por la amplísima mayoría de Cataluña.

Estáis enfermos de nacionalismo y los acontecimientos futuros os van a casusar tal frustración que vais a coger una depresión de caballo. Salid de Matrix!!!

Disfrutad un poco de la vida, hombre!! Que con 4 (ni con 4000) webs no s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Sta. Cristina d'Aro
7 de setembre de 2007, 22.04 h

Molt bé GOM. Però jo els suggereixo que vagin més lluny: A Rússia a matar óssos, perquè aquesta gent només serveixien per a fer mal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de setembre de 2007, 09.17 h

q venen a fer aquí aquesta gentota? viatge oficial internacional? doncs jo els rebria amb amenaces d'atemptat cada cop que posen els peus aquí!! a veure si al final s'obliden del nostre pais ise'n van a sierra nevada a esquiar!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.