directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Álvarez es compromet, per enèsima vegada, a complir el calendari d'arribada del TGV a Barcelona i mantenir les inversions a Catalunya

Després del dinar amb representants de la societat civil catalana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Totes les parts han coincidit a valorar 'positivament' el dinar en què la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, els presidents d'Aena, Adif i Renfe, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i representants de la societat econòmica i civil catalana han intercanviat idees i informació sobre l'estat de les infraestructures a Catalunya després d'un estiu en què s'han registrat noves deficiències greus en el servei de transport públic. Les obres del TGV, les inversions en Rodalies i el futur de l'aeroport del Prat han estat tres dels eixos d'una reunió que ha servit perquè Álvarez confirmés que el TGV arribarà a Barcelona a la data prevista, el 21 de desembre del 2007, i reiterés que l'executiu espanyol té intenció de mantenir l'esforç inversor a Catalunya. Un cop finalitzada la trobada, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha avalat les últimes actuacions que Foment ha desplegat per reconduir la situació, com per exemple l'increment de les inversions en Rodalies i el trasllat del secretari d'estat d'infraestructures, Víctor Morlán, a Barcelona, però ha advertit que l'Ajuntament i les institucions catalanes mantindran una postura 'vigilant' i que el seu és un suport 'expectant'.
ministra magdalena àlvarez alvarez
Comparteix
   


Etiquetes
La d'avui ha estat una trobada inèdita en què s'han pogut contrastar les opinions dels màxims representants dels operadors i gestors públics de les infraestructures, del Ministeri de Foment i, tret del Govern de la Generalitat, dels actors catalans que en l'últim any han protagonitzat el debat sobre el futur de les infraestructures a Catalunya.

Han format part de la delegació catalana l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el president de Caixa Catalunya, Narcís Serra; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president del Cercle d'Economia, José Manuel Lara Bosch; la diputada del PSC al Congrés Teresa Cunillera; i el president del RACC, Sebastià Salvador.

Per part estatal, a més de la ministra, hi ha assistit els presidents d'Adif, Aena i Renfe, Antonio González, Manuel Azuaga i José Salgueiro; el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel ; la secretària general d'infraestructures, Josefina Cruz; el secretari general de Transports, Fernando Palao, entre d'altres.

Des de Madrid, i un cop acabada la reunió, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha expressat la seva satisfacció per la convocatòria d'avui i ha expressat el seu desig que els esforços de Foment prosperin. Segons ha assenyalat, de la trobada se'n desprèn la fermesa del Ministeri en el compliment dels compromisos. Valls ha qualificat de 'molt positiu' l'interès expressat pel ministeri en la resolució dels problemes de Rodalies.

Una valoració en la línia de la que, posteriorment, ha expressat en roda de premsa l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha agraït destacat l'esforç desplegat per Foment en els últims mesos, ha posat de manifest les dificultats de les obres, però no s'ha estat de demanar a Foment que mantingui l'esforç inversor i que informi de forma adequada els usuaris.

Segons Hereu, Álvarez ha expressat un doble compromís. D'una banda ha reiterat que el TGV haurà connectat Barcelona i Madrid el 21 de desembre, i de l'altra ha afirmat que l'esforç inversor serà quelcom 'sostingut' en el temps i que no es limitarà a solucionar les deficiències actuals.

Una promesa política que ha estat molt ben acollida en la delegació catalana Segons l'alcalde, en els últims mesos s'ha fet evident un 'canvi de tendència' en positiu que ha de permetre, a mitjà termini, millorar el servei i tornar a la normalitat, però aquesta millora ha d'anar acompanyada en el futur d'un esforç inversor 'constant', perquè l'àrea metropolitana pugui afrontar, als propers anys, les seves necessitats de mobilitat.

Pel que fa al calendari, Hereu també ha celebrat el compromís, però ha volgut recordar que, per a l'Ajuntament de Barcelna, aquesta data és de 'punt i seguit' perquè cal continuar les obres per connectar amb Europa tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, ha apuntat, la ministra ha explicat que estaran enllestides les licitacions de les obres pendents fins la frontera. 'El 21 de desembre –ha dit- la situació millorarà però quedaran moltes coses pendents'.

Més enllà d'aquests dos punts, l'alcalde de Barcelona ha volgut recordar que la situació actual prové d'anys de dèficit en inversió i ha posat de manifest que, de la mateixa manera que quan es deixa d'invertir els efectes no son immediats, tampoc ho son quan es fa un esforç inversor. En tot cas, ha reclamat que en els processos de transformació Foment aporti 'millor explicació' 'des de la proximitat' als ciutadans perquè es pugui valorar el seu abast 'fins i tot quan hi ha obres que afecten negativament un servei'.

Segons Hereu, Foment ha emprès en els últims mesos moltes actuacions de llarg recorregut que 'no es visualitzen' però que han de servir per millorar de forma substancial el servei. 'Els ànims, ha assenyalat, s'aniran tranquilitzant a mesura que el servei recobri la normalitat' i 'hi hagi millor explicació'.

La trobada ha servit per parlar de les inversions en infraestructures en Rodalies i els criteris sobre l'evolució de l'Aeroport del Prat, però en cap cas, segons Hereu, del model de gestió d'aquests dos apartats, inclosa l'adjudicació de la Terminal Sud. Tot i que l'ajuntament i els agents socials han expressat la seva postura en aquesta qüestió, aquesta –ha apuntat Hereu - és una negociació entre els governs de Catalunya i de l'estat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Bernat M. fletxa Mollet del Vallès
6 de setembre de 2007, 09.22 h

A la reunió hi durien anar a fotre's palles mútuament. I llavors a donar la cara dient que han quedat tots molt satisfets.
Avui 6 de setembre, l'endemà de la reunió, a Renfe torna a haver-hi caos. Però ells estan molt satisfets. Avaries, per variar, però ells diran que tot és culpa de les obres del TGV, i estaran mol satisfets. Informació zero a les andanes, però ells estaran molt satisfets.
I encara hi ha imbècils que segueixen votant al PSC, partit que hauria de canviar el nom per di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.