directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Afectats per la hipoteca exigeix a Catalunya Caixa que aturi els desnonaments

Més d'un centenar d'afectats per la hipoteca es concentren davant la seu de Catalunya Caixa

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Més d'un centenar de persones s'han concentrat davant de la seu de Catalunya Caixa convocats per una vintena de plataformes d'afectats per la hipoteca (PAH) de Catalunya. Les PAH han decidit reprendre les mobilitzacions contra l'entitat financera després de dos mesos en considerar que no ha aturat els desnonaments de famílies afectades per execucions hipotecàries. "Catalunya Caixa no és una entitat qualsevol, ja que ha rebut un rescat bancari de 10.000 milions d'euros i segueix amb els desnonaments", ha criticat la portaveu de les PAH, Ada Colau. Els afectats han denunciat que l'entitat financera només ha signat 11 dacions dels 321 casos d'execucions hipotecàries que han presentant les PAH.

Comparteix
   

es PAH catalanes van començar fa uns mesos una interlocució amb responsables de Catalunya Caixa per tal d'aturar les mobilitzacions contra l'entitat a canvi que s'aturessin els desnonaments de centenars de famílies afectades per execucions hipotecàries. Segons han en un comunicat, les PAH catalanes han decidit reprendre les mobilitzacions ja que Catalunya Caixa ha "menyspreat" les negociacions amb els afectats i "ha jugat amb les vides de les persones que ha estafat" en no donar resposta a les seves demandes.

La portaveu de les PAH també ha criticat que una entitat nacionalitzada com Catalunya Caixa (CX) continuï desnonant famílies i, encara més, que hagi incrementat aquesta pràctica des que el FROB va entrar en l'accionariat de l'entitat. "Si acceptem que es rescati un banc com Catalunya Caixa, com a mínim també s'ha de rescatar la gent afectada", ha exclamat Colau davant dels aplaudiments dels assistents. Les PAH també denuncien que el traspàs de actius immobiliaris tòxics al banc dolent i la possible compra de CX per part d'un grup financer produeixen més incertesa als afectats.

"Se'ns ha acabat la paciència i interpel·lem seriosament a Catalunya Caixa perquè busqui solució als casos de famílies amb risc de desnonament", ha manifestat Colau. Des de dilluns, les PAH han reactivat l'enviament de correus i les trucades a les oficines de CX per exigir solucions i la mobilització d'aquest dijous a la tarda va en la línia de pressionar l'entitat per aturar el "drama social" dels desnonaments, segons ha explicat Colau. La portaveu dels afectats ha denunciat també que CX és una de les entitats catalanes que executa més desnonaments.

La representant de les PAH ha celebrat que, tot i les dificultats, "estem guanyant, estem aturant desnonaments, hem fet signar dacions. La por ha canviat de lloc i seguirem lluitant fins al final". Colau ha destacat especialment aquestes fites tenint en compte la "desproporció de recursos entre una entitat financera i un col·lectiu de ciutadans autoorganitzats". Després dels parlament de Colau, els manifestants han tallat intermitentment el trànsit a la Via Laietana, davant de la seu central de Catalunya Caixa.

En un manifest, les PAH catalanes proposen solidaritzar-se amb la lluita de les PAH tancant o traient els diners dels comptes que els usuaris tinguin a Catalunya Caixa, posar-se en contacte amb l'entitat per demanar que es resolguin tots els casos que la PAH ha presentat, fer difusió de les seves reclamacions i unir-se a les seves mobilitzacions.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
13 de gener de 2013, 17.30 h

No oblidem que darrera els consells d'administració i la direcció de les caixes que van donar lloc a Catalunya Caixa hi havien hi han personalitats afavorides i nomenades pel PSC i per CiU i que van ser aquestes persones les que van decidir quina política calia aplicar a les inversions de les Caixes que eren a la província de Barcelona, i quan la mamella rajava i la bombolla inmobiliaria creixia i creixia cap d'aquests politics reconvertits en economistes i gestors no van reorientar les c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Un client fletxa Barcelona
11 de gener de 2013, 11.39 h

Efectivament. Des que el Frob és a la Caixa passen coses pitjors o això sembla.
No hi haurà pas algú al Banc d'Espanya o al Gobierno interessat en fer sortir als mitjans a Catalunyacaixa cada vegada que es parla del forat de Cajamadrid/Bankia?
I de passada el nom de Catalunya també es fa evident en aquesta gran estafa que ha estat la gestió d'algunes caixes. Qsobretot la que èns costarà més calers. La de Madrid/Bankia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Alliberament nacional fletxa és progrés econòmic i social
10 de gener de 2013, 18.53 h

http://www.youtube.com/watch?v=wwUkjcHeUF4&feature=player_embedded

Amb poc fem molt. Fes-te soci de l'Assemblea Nacional Catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.