directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 01:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Plataforma per la Llengua ret homenatge a Martí Gasull

Més de 700 persones ja han confirmat la seva assistència a l’acte d’homenatge a Martí Gasull del pròxim 15 de gener al TNC

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua celebrarà el 15 de gener de 2013 a partir de 2/4 de 9 del vespre l’acte d’homenatge a Martí Gasull i Roig, fundador i principal ideòleg de l’entitat, mort fa tres mesos i mig en un accident a l’Himàlaia. Ja hi ha més de 700 persones confirmades, per la qual cosa, i s’espera omplir la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Hi haurà una àmplia representació institucional i de la societat civil del país. Amb aquest acte, l’entitat vol recordar la figura de Gasull i fer un repàs de la seva trajectòria personal i professional i del seu imprescindible paper en l’extensió de l’ús social de la llengua catalana. L’acte serà presentat per la periodista Mònica Terribas.

 

Comparteix
   


Etiquetes
L’homenatge combinarà elements audiovisuals vinculats a la trajectòria vital, professional i ideològica de Martí Gasull i actuacions musicals en directe provinents d’arreu dels Països Catalans. L’acte també comptarà amb la intervenció de diverses persones que el conegueren directament o indirectament. Tot serà presentat i conduït per la reconeguda periodista Mònica Terribas. La productora Benecé s’encarrega del disseny i la producció de l’acte i del muntatge audiovisual.

L'acte s'ha dissenyat de manera que serà un homenatge però també un compromís per la llengua catalana. En un moment en què s'han intensificat sentències i atacs de tota mena en contra del català, en què es vol posar fi al model d'immersió lingüística a les escoles, bloquejar el reconeixement de la llengua i impossibilitar tenir un marc jurídic propi, l'acte vol fer prendre consciència, a través del record de l'exemple i de la feina feta per Martí Gasull, de la importància de les actituds fermes individuals de tots plegats i de la feina capdavantera i rigorosa que realitza i continuarà realitzant la Plataforma per la Llengua.

Gasull va perdre la vida al mont Manaslu, a l’Himàlaia, quan una allau va caure sobre el campament base on descansaven ell i altres companys d’expedició. Martí Gasull era un alpinista experimentat i havia fet diverses expedicions a l’Himàlaia. La seva mort va ocasionar centenars de mostres espontànies de suport i de condol. A més, diverses entitats i institucions han premiat a títol pòstum la seva trajectòria impecable i fructífera en el món de l’activisme lingüístic. L’últim guardó que ha rebut ha estat la Creu de Sant Jordi a títol pòstum atorgada per la Generalitat de Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa L'Hospitalet
14 de gener de 2013, 21.24 h

#3 Que li donin molt pel cul i s'ho pagui ell


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de gener de 2013, 00.54 h

#1 La terra que et prometem si que la veuràs,es diu espanya i serà la teva nova residència d'aqui poc,inútil menjamenrda.Per cert,el bitllet correrà de part nostra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Un que hi enten fletxa Barcelona
11 de gener de 2013, 17.46 h

#1 Que no te n'adones que cada vegada que escrius una xuminada estás proclamant la teva estupidesa congènita? Sigues prudent i mesurat i amb una mica de sort podrás semblar una persona normaleta, si calles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere Forcada fletxa Barcelona
11 de gener de 2013, 12.19 h

Otro que tampoco vera la Tierra prometida por MaSS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.