directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Plataforma per la Llengua ret homenatge a Martí Gasull

Més de 700 persones ja han confirmat la seva assistència a l’acte d’homenatge a Martí Gasull del pròxim 15 de gener al TNC

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Plataforma per la Llengua celebrarà el 15 de gener de 2013 a partir de 2/4 de 9 del vespre l’acte d’homenatge a Martí Gasull i Roig, fundador i principal ideòleg de l’entitat, mort fa tres mesos i mig en un accident a l’Himàlaia. Ja hi ha més de 700 persones confirmades, per la qual cosa, i s’espera omplir la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Hi haurà una àmplia representació institucional i de la societat civil del país. Amb aquest acte, l’entitat vol recordar la figura de Gasull i fer un repàs de la seva trajectòria personal i professional i del seu imprescindible paper en l’extensió de l’ús social de la llengua catalana. L’acte serà presentat per la periodista Mònica Terribas.

 

Comparteix
   


Etiquetes
L’homenatge combinarà elements audiovisuals vinculats a la trajectòria vital, professional i ideològica de Martí Gasull i actuacions musicals en directe provinents d’arreu dels Països Catalans. L’acte també comptarà amb la intervenció de diverses persones que el conegueren directament o indirectament. Tot serà presentat i conduït per la reconeguda periodista Mònica Terribas. La productora Benecé s’encarrega del disseny i la producció de l’acte i del muntatge audiovisual.

L'acte s'ha dissenyat de manera que serà un homenatge però també un compromís per la llengua catalana. En un moment en què s'han intensificat sentències i atacs de tota mena en contra del català, en què es vol posar fi al model d'immersió lingüística a les escoles, bloquejar el reconeixement de la llengua i impossibilitar tenir un marc jurídic propi, l'acte vol fer prendre consciència, a través del record de l'exemple i de la feina feta per Martí Gasull, de la importància de les actituds fermes individuals de tots plegats i de la feina capdavantera i rigorosa que realitza i continuarà realitzant la Plataforma per la Llengua.

Gasull va perdre la vida al mont Manaslu, a l’Himàlaia, quan una allau va caure sobre el campament base on descansaven ell i altres companys d’expedició. Martí Gasull era un alpinista experimentat i havia fet diverses expedicions a l’Himàlaia. La seva mort va ocasionar centenars de mostres espontànies de suport i de condol. A més, diverses entitats i institucions han premiat a títol pòstum la seva trajectòria impecable i fructífera en el món de l’activisme lingüístic. L’últim guardó que ha rebut ha estat la Creu de Sant Jordi a títol pòstum atorgada per la Generalitat de Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa L'Hospitalet
14 de gener de 2013, 21.24 h

#3 Que li donin molt pel cul i s'ho pagui ell


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa CATALUNYA
12 de gener de 2013, 00.54 h

#1 La terra que et prometem si que la veuràs,es diu espanya i serà la teva nova residència d'aqui poc,inútil menjamenrda.Per cert,el bitllet correrà de part nostra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Un que hi enten fletxa Barcelona
11 de gener de 2013, 17.46 h

#1 Que no te n'adones que cada vegada que escrius una xuminada estás proclamant la teva estupidesa congènita? Sigues prudent i mesurat i amb una mica de sort podrás semblar una persona normaleta, si calles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pere Forcada fletxa Barcelona
11 de gener de 2013, 12.19 h

Otro que tampoco vera la Tierra prometida por MaSS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.