directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Parlament Europeu demana que se suprimeixi la prohibició de dur líquid en l'equipatge de mà dels avions

Que es derogui 'si no es presenten nous fets concloents'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament Europeu vol que se suprimeixi la normativa que prohibeix dur més de 100 mil·lilitres de líquid com a equipatge de mà en els avions. El ple de l'eurocambra ha aprovat aquest dimecres a Estrasburg, per 464 vots a favor, els dels eurodiputats populars, liberals, ecologistes i part dels socialdemòcrates, una resolució que adverteix la Comissió Europea i els 27 estats de la Unió que el reglament 'no es proporcionat al valor afegit en matèria de seguretat' que suposa, denuncia les 'considerables molèsties' que provoca als viatgers i reclama que es revisi la prohibició i es derogui 'si no es presenten nous fets concloents'. 158 eurodiputats han votat en contra de la iniciativa i 70 s'han abstingut.
liquid equipatge maleta
Comparteix
   


Etiquetes
L'eurocambra reclama que els viatgers puguin tornar a portar a sobre begudes, perfums o gels quan pugin a l'avió i que es derogui el reglament imposat l'agost del 2006, aprovat de forma urgent per la pressió de la Gran Bretanya i la Comissió Europea després que es descobrís, a Londres, un suposat pla per atemptar contra una desena de vols amb explosius líquids.

'Amb l'excusa de la prevenció sembla que tot està permès, estem subjectes a l'amenaça moral dels que diuen que si qüestiones aquesta mesura de seguretat ens estàs posant en perill, tant se val si és abusiva o completament inútil', ha denunciat davant del ple l'eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans.

La resolució aprovada reconeix que és necessari prendre mesures de seguretat que minimitzin els riscos, però avisa que aquestes 'no han de resultar desproporcionades'. Vigilar que no es pugi a l'avió més de 100 mil·lilitres de líquid té un 'elevat cost per a aeroports i operadors', denuncien els eurodiputats, que també es queixen del perjudici econòmic i les 'considerables molèsties i inconvenients' que comporta per als viatgers que els confisquin les ampolles.

Guardans ha recordat, en la seva intervenció davant del plenari, que 'a un grup de pelegrins catòlics que tornaven de Lourdes en un avió del vaticà els hi van prohibir dur aigua sagrada perquè es va considerar una amenaça per a la seguretat'. 'Tenim dret a criticar aquesta estúpida norma i no acceptarem que quan ho fem, complint la nostra responsabilitat, ens amenacin dient que som amics del terrorisme', ha defensat l'europarlamentari liberal.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.