directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El TDT a Andorra portarà 5 nous canals: C33, Cuatro, la Sexta, NRJ12 i CNN Internacional

A partir del 25 de setembre

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

 A partir del 25 de setembre es podran veure cinc nous canals de televisió a Andorra gràcies a l'apagada analògica. C33, la Sexta, Cuatro, la francesa NRJ12 i CNN Internacional han estat les escollides afegir-se als quinze canals que actualment ja es veuen a través de la TDT. Precisament, a partir de les onze del matí del 25 de setembre, s'apagarà el senyal analògic i només es podrà rebre el senyal a través de la Televisió Digital Terrestre. El ministre portaveu, Juli Minoves, ha afegit que abans d'acabar l'any s'afegiran deu nous canals, de manera que, en total, l'oferta televisiva andorrana serà de trenta canals de televisió.
TDT televisio digital terrestre
TDT

Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquestes cinc noves incorporacions, el panorama televisiu andorrà està format per cinc canals en català, sis en castellà, sis en francès, dos en llengua anglesa i un en portuguès. Els canals que s'incorporen a l'oferta que es pot veure a Andorra han estat proposats pel Servei de Telecomunicacions d'Andorra i revisats i aprovats pel govern.

Minoves ha explicat que s'ha escollit el C33 per resoldre el problema que va provocar el desdoblament de la senyal i que va fer que a Andorra, des de fa uns mesos, només es pogués veure el K3 i el 300, per la limitació de l'espectre. En aquell moment, el govern es va comprometre a incloure el C33 en la llista de les noves freqüències que es podrien veure amb l'apagada analògica. El ministre ha manifestat que s'ha triat Quatro per ser un canal d''èxit a Espanya'. Igualment, ha explicat que s'ha triat la Sexta pels continguts esportius. De fet, la Sexta ja es va poder veure a Andorra durant el Mundial de futbol, quan el govern va decidir ocupar momentàniament la freqüència del C33 per a que la gent d'Andorra pogués veure el futbol.

La cadena francesa NRJ12 ha estat escollida, segons Minoves, per reforçar la resta d'oferta i ha explicat que és un canal destinat al públic d'entre 12 i 35 anys. Finalment, el ministre ha explicat que s'ha optat per incloure la CNN Internacional pel seu 'reconegut prestigi'.

En aquest moment es poden veure quinze canals a través de la Televisió Digital Terrestre. A partir del 25 de setmebre, amb l'apagada analògica, s'afegiran els cinc que s'han donat a conèixer aquest dimecres, i abans d'acabar l'any, se n'inclouran deu més sobre els que ja s'està treballant.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
10 de setembre de 2007, 20.04 h

Quina sort que tenen els andorrans!
jo Vui anar a Andorra, pel país i per la qualitat de la TDT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de setembre de 2007, 11.43 h

Tenen el català com a única llengua oficial i tenen una TDT que mereix la pena...
Aquí la TDT fa pena, ja podrien treure NetTV i VeoTV i el canal d'infocomercials i posar-hi algun canal internacional com la CNN Int, així el país tindria una finestra a l'exterior que falta que fa. A hores d'ara la única finestra exterior que tenim és posar una parabòlica al balcó...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.