directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV, el dret a decidir “de debó”

El líder d'ICV creu que la proposta de reforma constitucional del PSC és tan "equivocada" com incloure estat propi en la de CiU i ERC

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Els ecosocialistes, que aquest diumenge també van presentar una proposta de declaració pròpia, defensen que el text ha d'apostar per l'exercici del dret a decidir i no definir model nacional. "S'equivoca" ara el PSC quan opta per la reforma constitucional igual que "s'equivocava" CiU i ERC incloent-hi l'estat propi, ha dit Herrera. Que ha afegit "No deien que era un error que incloem un estat propi a la declaració perquè era esbiaixada, doncs tres quarts del mateix" amb la contraproposta de Pere Navarro, ha etzibat als socialistes. A més, Herrera ha insistit en la necessitat de articular el model social abans que el nacional i no fer-ho "el dia després". "Podem ser Irlanda, Suècia o Andorra", ha ironitzat.

  

Comparteix
   


Etiquetes
Herrera critica la descordinació de CiU i ERC mentre el sector independentista guanya posicions al federalisme dins d’ICV
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, considera que el "tripartit" format per Convergència, Unió i Esquerra "no va gaire coordinat" i que no manté "diàleg" respecte a la declaració de sobirania. Herrera respon així a les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida que reclamava "començar de nou" el procés i renegava d'ERC. Herrera considera que entre CDC, Unió i ERC "no hi ha diàleg" i els replica manca de consens per tirar endavant una declaració de sobirania. Per això s'ha erigit com la formació que aposta per defensar l'exercici del dret a decidir sense definir cap marc nacional futur al text.

ICV i UGT, contraris a més retallades però pals a les rodes a avançar cap a l’estat propi

Joan Herrera ho ha explicat després de reunir-se amb el secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarez, que comparteixen diagnòstic de la situació econòmica i social del país i que volen forçar que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui una cimera contra els desnonaments com es va comprometre en campanya electoral, ha recordat Herrera. A més, tots dos han alertat de les conseqüències dels pressupostos que va anunciar el conseller d'Economia Andreu Mas-Colell en una entrevista al 3/24. "Ha estat gravíssima", ha dit Àlvarez, que alerta que l'escenari que es perfila per aquest 2013 és de situació "pitjor en retallades i negació de drets". Herrera ha defensat de nou que cal derrotar "políticament l'austeritat" i en aquest sentit aposta perquè les decisions es prenguin des de Catalunya. "Que el subjecte polític sigui a Catalunya", ha dit.

UGT, també pel dret a decidir

El secretari general d'UGT ha reafirmat el "suport i la posició inequívocament favorable" que Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir. Un cop es convoqui la consulta, diu, s'entrarà en una segona fase. En aquest moment els agradarà "poder sentir les alternatives que té cadascú". "No només parlar del dret sinó també conèixer quin és el model de societat que ens ofereix cadascú".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Vicent fletxa Agramunt
15 de gener de 2013, 12.58 h

Els d'iniciativa, sempre originals, i ara de debó. Quan van governar van ser ben poc originals. Les bales de goma sòn la seva transferència. Ben original i d'esquerres de debó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Catalonia: Europe's Next Country? fletxa Internacionalitzem-ho
14 de gener de 2013, 21.36 h

http://www.youtube.com/watch?v=aB0t-OGgrrs&feature=plcp

En aquest video ,gravat per dos nois dels Estats Units que participen a la multitudinària manifestació de la diada del 11 de setembre d'aquest 2012 i, expliquen en anglès a tot el món què és Catalunya i que els catalans no som espanyols i volem la independència del nostre país.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miquel fletxa Avilés
14 de gener de 2013, 21.07 h

Herrera: Visca Espanya Antifeixista!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de gener de 2013, 15.46 h

perquè tenim por a la democràcia, perquè tenim por a que el poble de Catalunya pugui exercí el dret a la autodeterminació, perquè no podem parlar clar, perquè no podem dir les coses pel seu nom, la manifestació de 11/9/2012 va estar convocada sota el lema Catalunya nou estat d'europa, perquè parlen de federalisme, perquè diuen que a la declaració sobiranista no hi pot sortir la paraula estat propi, perquè hi ha partits polítics que no els agradar parlar de nació, la realitat es q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Aquí el que es votarà el 23 és si fletxa els catalans tenim dret a decidir o no.
14 de gener de 2013, 14.05 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Internacionalitzem-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Anna fletxa BCN
14 de gener de 2013, 13.41 h

Herrera és un federalista que tindrà feina a argumentar el què un cop aprovada la consulta, d'aquí que sigui tan llepa fils, a més ja veurem que passarà dins ICV i amb els seus socis EUiA, la cohalició té quatre ànimes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
14 de gener de 2013, 13.35 h

Tipus d'estat / país es decidit cada dia quan tens poders per decidir, no es pot decidir sobre quelcom que no tens encara ... si ICV vol somiar que fan amb un estat propi i com ha de ser, que ho comença a explicar però em sembla que volen posar pals a les rodes i res més ... com serà un país demà o 10 anys d'ara o 50 anys d'ara ningú sap exactament i ningú té poder a decidir sobre això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.