directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El CAREC acusa Espanya d’abocar Catalunya a la misèria

Preocupació del món econòmic pels efectes de les mesures fiscals" aprovades pel govern espanyol.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement ha fet arribar al Govern una nota sobre fiscalitat empresarial per a la reactivació econòmica i la creació d'ocupació. El text recull la "preocupació del món econòmic pels efectes d'algunes mesures fiscals" aprovades pel govern espanyol. El CAREC diu que comporten "augment de la pressió fiscal sobre determinades empreses, i una reducció de la seva tresoreria, coincidint amb un accés limitat al crèdit, paral•lel al procés de desendeutament del sistema i al reequilibri i la recapitalització del sector bancari". Tot un símptoma que el CAREC presidit per Salvador Alemany carregui contra les politiques econòmiques del govern espanyol, ara tant sols falta que es despertin d’una vegada i aboquin per l’única sortida possible, l’estat propi.

Comparteix
   


Etiquetes
Salvador Alemany, home d'empresa tarifada contra les polítiques econcòmiques espanyoles

En una nota de premsa, es parla d'una "preocupació del món econòmic" fet ja palesa en "diversos fòrums i canals" i posa com a exemples també les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social, entre d'altres, segons ha informat Presidència en una nota de premsa.
 
El document lliurat al Govern recupera i actualitza algunes propostes concretes ja recollides en informes previs del CAREC i que, des de l'àmbit de la fiscalitat, volen contribuir a facilitar la reactivació econòmica i, en el seu cas, la del mercat laboral. Destaca la necessitat de:

Mesures que una Catalunya independent faria possible
 
Revisar les deduccions en l'impost de societats amb l'objectiu de guanyar eficàcia, neutralitat i transparència en la configuració d'aquest impost i considerar en coherència a l'augment de la base imponible, una possible rebaixa paral·lela del tipus de gravamen.
 
Millorar el tractament fiscal dels beneficis reinvertits en la pròpia activitat. En aquesta línia podria considerar-se l'aplicació, com a despesa fiscalment deduïble, d'una taxa d'interès sobre els recursos propis per tal d'estimular i afavorir la capitalització de les empreses. 
 
Atorgar la màxima bonificació temporal en les cotitzacions a la Seguretat Social per a la contractació de persones en situació d'atur. Caldria aplicar una reducció significativa de les cotitzacions socials en el col·lectiu de treballadors amb una menor qualificació. 
 
Lluitar contra les ocultacions fiscals, l'elusió i la defraudació tributària, en coherència amb les propostes que el CAREC ja ha plantejat. Cal també avançar en l'harmonització europea del règim fiscal aplicable a les rendes fàcilment deslocalitzables, de manera que no s'incentivi la competència fiscal entre els països de la Unió o de l'Eurozona i es preservi el principi d'equitat en el repartiment de les càrregues que suporten els contribuents
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de gener de 2013, 21.01 h

#4 L'empresa que ha fitxat Esperanza Aguirre va pagar al voltant de 50.000 euros a Urdangarin
dia 14.1.13
  El director assegura que va fitxar Urdangarin perquè ajudés a la companyia en la seva projecció internacional i que va fer "una gestió boníssima"

L'entitat 'cercatalents' que ha enrolat en les seves files a Esperanza Aguirre figura en els papers dels investigadors del 'Cas Nóos': Iñaki Urdangarin va participar en un consell assessor de la companyia el passat any 2008, activitat p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de gener de 2013, 15.53 h

#4 Ni pajolera idea de rès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de gener de 2013, 15.11 h

#3 idea del pensamiento de los emprendedores.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Bacelona
15 de gener de 2013, 10.31 h

El conservadorisme espanyol mai por ser bo per a un empresari. Llunyà a la llibertat d'empresa, és incompatible amb emprenedors i comparable amb estats com la ex URSS. Cuba o la China, que serveixen al "status quo" d'alts funcionaris que ni produeixen ni deixen fer-ho. El bon ull del poble fa tems que ho va veure. I aquest mai falla! Espanya s'enfonsa a sí mateixa i enfonsa a CAT. Els empresaris que encare no se'n adonat o son burros o depenen dels funcionaris de Madrit (Aenes, Renfes, Ibèr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
15 de gener de 2013, 09.52 h

Vinga nois que ja sou adults, ja és hora d'esta alerta!, sumeu-vos a la nostra causa ( la del poble de Catalunya està clar) i ajudeu a fer anar endavant la nostra i vostra independència, veureu com xaleu i quan guanyareu, caleros nois calerons (això que només enteneu vosaltres)


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDI fletxa GRANOLLERS
15 de gener de 2013, 07.42 h

Aquests també estan despertant i aviat arribaran a veure les bonances del estat propi, no hi ha un altre camí per Catalunya que la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.