directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Corbera planta cara amb les banderes

L'alcalde admet que no té cap intenció de posar més banderes espanyoles encara que s'arribi "als tribunals"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

A María Llanos de Luna no li serà fàcil espanyolitzar els pobles catalans. L'Ajuntament de Corbera no té cap intenció de posar la bandera espanyola en els seus equipaments municipals com la biblioteca, el pavelló d'esports, l'escola, el camp de futbol o la comissaria de la policia local, entre d'altres, com li reclama la delegada del govern espanyol a Catalunya,. L'alcalde, Manel Ripoll, ha explicat que si malgrat justificar amb les al·legacions que el consistori no té recursos econòmics per assumir el cost d'aquestes instal·lacions i, la qüestió, acaba als tribunals, tampoc tenen clar si, més endavant, acataran una resolució judicial en el mateix sentit. "Ja veurem si després ens ve de gust posar-les o no posar-les", ha afegit.

Comparteix
   

Ripoll, que preveu que la polèmica arrossegarà un "procés llarg", ha explicat que l'advocat de l'Ajuntament recollirà entre aquest divendres i el proper dilluns del jutjat numero 8 de Barcelona que duu el cas tots els documents del recurs contenciós administratiu que ha interposat la delegació del govern espanyol contra el seu Ajuntament. Amb l'objectiu, ha afegit, de començar a elaborar el text d'al·legacions per rebutjar el requeriment.

Les al·legacions es basaran, com ja havia explicat, en qüestions econòmiques. "Vam conèixer l'existència de la denúncia el 14 de gener. En aquesta data l'Ajuntament ja té tancat el pressupost municipal de l'any i no tenim cap partida econòmica disponible" per assumir el cost d'instal·lar més de 40 banderes més. 

L'alcalde explica que de complir amb l'exigència de Llanos de Luna, el consistori hauria d'instal·lar banderes a dos instituts, cinc escoles, incloent la de música i l'escola bressol, el camp de futbol, la piscina, el pavelló d'esports i la biblioteca. I que al costat de l'espanyola, haurien d'onejar també a tots els equipaments municipals les banderes de Corbera, de Catalunya i de la UE, com ja hi ha, des del 2009, a la façana de l'Ajuntament. 

Independentment d'aquesta justificació econòmica, l'alcalde del municipi admet però que l'Ajuntament no té cap intenció de complir amb el què li reclama Llanos de Luna perquè "tampoc hi ha cap municipi que ho compleixi". I ha avançat que encara que la polèmica "acabi als tribunals" per la "insistència de la delegació del govern espanyol" i que el jutjat número 8 de Barcelona resolgui a favor del govern de Madrid, tampoc està clar que l'Ajuntament que ell dirigeix acati la sentència. "Ja veurem si després ens ve de gust posar-les o no posar-les", ha afegit amb rotunditat.

Una moció de protesta

L'alcalde de Corbera ha explicat que l'equip de Govern, format pel PSC, el grup independent GIU i CiU, està redactant una text de rebuig de la denúncia origen de la polèmica per tal d'aprovar-la amb el màxim consens de les forces polítiques municipals en el proper ple de dimarts. L'alcalde confia poder acordar un text conjunt amb els cinc regidors d'ERC, el grup independent GIU i ICV, encara que els dos del PP hi votin en contra. La moció de protesta que s'aprovi al Ple la faran arribar a la delegació del govern espanyol.

Ripoll ha explicat que malgrat se sent molt sorprès per la fórmula utilitzada per Llanos de Luna, també ha destacat l'ampli suport rebut pel Govern de la Generalitat, molts altres municipis i molts ciutadans del poble.

Rebuig majoritari dels veïns

Malgrat les diferències polítiques i sentiments nacionals entre els veïns de Corbera de Llobregat, l'àmplia majoria critiquen les formes i l'extrem en què ha portat a terme la qüestió la delegació del govern espanyol a Catalunya. La majoria creuen que la situació ja està bé tal i com està, amb les quatre banderes oficials, la municipal, la catalana, l'espanyola i l'europea, onejant a la façana del consistori.

Fins i tot el veí que va denunciar el 2009 al Defensor del poble que l'Ajuntament no tenia posada la bandera espanyola junt amb les altres tres d'oficials, i que va ser qui va obligar al consistori a regularitzar la situació, està content amb el conflicte generat. 

Segons ha explicat l'alcalde, aquest veí, que és conegut seu i que vol mantenir-se en l'anonimat, està angoixat perquè se sent, sense voler-ho, involucrat en una batalla que assegura que ja no té res a veure amb ell. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pepo fletxa Terrassa
19 de gener de 2013, 16.20 h

Qui no té feina, el gat pentina, però òstia cobrar 72.000 € per fer això, que voleu que us digui!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
19 de gener de 2013, 16.04 h

Collons quina feinada que fa la Delegada del Gobierno Español!!
Voleu dir que es guanya els 72.000 € de nómina anual??


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
19 de gener de 2013, 14.08 h

#4
Ep, noi, això vostre ja està molt suat. Pren nota: estem a l'any 2013 del segle 21, si 21 no 19. Ho entens això?
Ostres, pensa que ara fins i tot hi ha militars que parlen idiomes i són demòcrates i poden anar per la NATO sense passar vergonya, cosa que tu no pots doncs no ets coronel. Com a molt deus ser "sodado raso" dedicat a pelar patates i enllustrar les botes dels oficials. Ets un pocavergonya i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
19 de gener de 2013, 11.16 h

#4 Apa, torna al bar a montar guardia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de gener de 2013, 09.30 h

Dento de poco serán izadas las banderas españolas en todos los ayuntamientos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu.
18 de gener de 2013, 23.36 h

Que ens avisin el dia que s'hagi d'anar a defensar la plaça de les agressions i atacs anticatalans. Defensors de la terra, tots amb Corbera!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
18 de gener de 2013, 23.27 h

Pobre senyora aquesta delegada del "gobierno"! Com treballa! Es que no para! Quina dedicació a una feina tan noble com imposar una bandera genocida!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Estelades al balcó fletxa fins a l'alliberació! ((*((
18 de gener de 2013, 16.36 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Totes al balcó, que la gent de fora ho vegi i es pregunti què vol dir això.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa al nostre balcó.

banderesalbalco.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.