directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran es fa la víctima i canta victòria

El dirigent d'Unió es queixa que "s'ha fet el que UDC creia que s'havia de fer" amb la declaració però les "bufetades" les ha rebut ell

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha constatat aquest divendres que "s'ha fet el que UDC creia que s'havia de fer" amb la declaració, però s'ha queixat que les "bufetades" les ha rebut ell. En la seva carta-web, Duran ha defensat buscar àmplies majories que donin suport al dret a decidir i ha alertat que "no es pot confondre el dret a decidir amb la pregunta que es formuli en el seu dia ni el seu exercici amb la independència". És per això, ha dit, que CiU i ERC van reformular la seva declaració. "No volem abaratir el somni, crec que desperts podem caminar millor", ha continuat Duran, que ha demanat al PSC que es sumi a la declaració sense desnaturalitzar-la.

Comparteix
   

Duran ha insistit que cal buscar unes majories àmplies, perquè la democràcia és l'únic aliat que té Catalunya. "No ho són ni l'Estat, ni les cancelleries, ni la UE. Per això hem de fer les coses escrupolosament bé", ha advertit.

En aquest sentit, ha reiterat que CiU vol un referèndum, però això no es pot confondre amb la independència, i és per això que s'ha modificat l'esborrany acordat inicialment amb ERC. Ara bé, Duran s'ha queixat els atacs que ha rebut ell i el seu partit per la seva posició. "S'ha fet el que UDC creia que s'havia de fer, però les bufetades les he rebut jo", ha lamentat el líder democratacristià, que ha constatat que UDC "sempre s'ha d'explicar tres vegades perquè l'entenguin". 

Un cop modificat el text per apropar posicions amb la resta de partits favorables al dret a decidir, Duran ha demanat al PSC que es sumin a la declaració, perquè ara mateix "no pot tenir excuses per no subscriure-la". Això sí, ha afegit, "sense desnaturalitzacions".

Duran també ha lamentat que les seves declaracions també hagin estat utilitzades per confrontar-les amb CDC. Si ell hagués parlat d'una consulta sense valor jurídic, ha dit, "les calderes d'en Pere Botero haurien tornat a treure fum". "La inquisició m'hauria condemnat a la foguera", ha ironitzat. 

En tot cas, ha remarcat que durant aquesta setmana li han "pegat per totes bandes", també pel que fa al cas Pallerols, del qual ha insistit que no hi ha finançament irregular d'UDC tot i que "s'ha difós un missatge distorsionat de l'acord judicial".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
19 de gener de 2013, 17.25 h

Fora els xoriços d'Unió !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ll.B. fletxa Granollers
19 de gener de 2013, 11.28 h

Es veritat que necessitem ser quans més millor. Aíxò sí, sense traïr la idea fonamental: CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ, QUE NO HA RENUNCIAT ALS SEUS DRETS.
Per tant trobo bé, que per fomentar la màxima cohesió, no s'especifiqui cap resultat final a obtenir amb el dret a decidir. Ja que el punt final, pot variar entre els que realment creuen en la idea fonamental que he esmentat. No obstant tampoc hem de deixar que la idea de cohesió traieixi la idea de que Catalunya es subjecte i objecte de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pepo fletxa Terrassa
19 de gener de 2013, 10.55 h

Tot el que està dient i fent aquest individu des de fa molt de temps, amb la gestoria de favors que té montada a Madrid, li ha estat permès per tots nosaltres. Això és corrupció en tota regla i, quan passa això i molts d´altres casos sense una revolta ciutadana que ho denunciï, la responsabilitat és de tots i totes nosaltres. Recordem per exemple que un jurat popular va absoldre el President Camps a València. INSÒLIT i INADMISSIBLE!!
Unió ha estat la fada de la política catalana, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
19 de gener de 2013, 00.38 h

Aquest pobre home encare creu que es algú. I ja va uedar desbordat per l ANC i d'altres. És l'hora dels adéus i de la jubilació. RIP


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 de gener de 2013, 20.56 h

#1
Aquest element ens interessa, ja que cada vegada que obra la boca, ens treu lla son de les orelles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
josep maria fletxa fornells de la selva
18 de gener de 2013, 20.39 h

encara no DIMITEIX aquest corrupte


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.