directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Núria Bosch alerta del “caramel d'un nou finançament” per rebentar el procés sobiranista

Alerta que en el full de ruta del joc brut d’Espanya contra Catalunya ara toca rematar financerament Catalunya per després oferir quatre xavos i dir que són el pacte fiscal

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 265 vots )
carregant Carregant

La catedràtica d'Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona Núria Bosch en un article publicat al diari ARA titulat “ El Caramel d’un nou finançament”, continua destapant el joc brut d’Espanya contra Catalunya  i alerta que “ l’estat espanyol jugarà a confondre la ciutadania dient que Catalunya no està satisfeta quan se li ofereix la solució als seus problemes financers actuals”. Bosch en el seu article desmunta la fal·làcia, just el dia en que la líder del PP ha anunciat a bombo i plateret una reunió amb Rajoy per plantejar el que anomena "un finançament singular" per a Catalunya.
Els lobbys de poder com Foment del Treball,  veuen en  l’”oferta dels quatre xavos”  l’oportunitat de frenar el sobiranisme.
 
El Govern espanyol voldrà fer passar bou per bèstia grossa i farà un desplegament mediàtic per fer creure a la ciutadania que Catalunya no està satisfeta quan se li ofereix la solució als seus problemes financers actuals amb l’intent de rebentar el procés sobiranista. Per a la “feina bruta” comptarà amb l’ajuda inestimable de mitjans catalans i de lobbys de poder que veuen perillar el seu status. En aquest sentit Bosch assegura que “ és important explicar als ciutadans catalans per què no és acceptable una reforma del finançament autonòmic” com el que plantejarà el Govern Espanyol, i diu que és important que el govern espanyol ha de saber que “els catalans no renunciarem a exercir el dret a l'autodeterminació a canvi d'un caramel com pot ser una petita millora en el finançament”, i  recorda que “una gran majoria de catalans volem un estat propi i una consulta per exercir aquest dret” i afegeix que “aquest és un objectiu que ja s'ha convertit en irrenunciable”.
 
 
Impedir que Catalunya disposi de la clau de la caixa i fer creure que l’oferta de pacte és la solució al problema, és l’objectiu
 
Bosch assegura que  la reforma del sistema de finançament que oferirà el govern espanyol no podrà satisfer ni de bon tros les aspiracions de Catalunya, pel fet que es negarà en rodó a que Catalunya disposi d’una hisenda pròpia, que és una estructura imprescindible per sortir de la situació actual. La catedràtica assenyala a més  hi ha  diverses raons per rebutjar la reforma que s'oferirà al govern català com són continuar dins la LOFCA, fet que impedeix que la pretesa singularitat tingui cap semblança al model del concert econòmic i que el Govern pugui  negociar bilateralment amb el Govern espanyol. Una altra raó és que “la clau de la caixa la seguiria tenint el govern espanyol. Per tant, el govern català continuaria depenent dels recursos que li passés el govern de l'Estat. El fet de tenir la clau de la caixa ha de ser un objectiu irrenunciable per al govern de Catalunya”. A més, segons Bosch “és que és poc probable que el nou sistema de finançament aporti gaires més recursos a la Generalitat”.  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
FINA fletxa BARCELONA
30 d'abril de 2014, 01.55 h

No ho faran. I si d cas serà tan evident que és una trampa.. que no hi caldrà nji resposta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepo fletxa Terrassa
23 de gener de 2013, 12.27 h

#11
Amic o amiga Ll.B., només dels darrers 30 anys, la quantitata és de 318.000.000.000 d´euros, o sigui, 1´5 vegades el PIB d´un any actual a Catalunya.
És clar, si sumem en lliures, escuts, rals, maravedís, doblers i pessetes constants, el deute pot ser més gran que el propi PIB anual espanyol (sense el de Catalunya), que és de 850.000.000.000 d´euros. Collons, en sortiriem cantant Viva el Rey, si fos necessari.
Jo el que vull, és engegar la partida del nostre País cap a l´alli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ll.B. fletxa Granollers
22 de gener de 2013, 17.57 h

Per poder parlar d'un nou finançament proposo que l'estat espanyol retorni a Catalunya tot el que han expoliat els diferents governs des de 1714. Això, hi hauràn d'afegir tot el que van expoliar els austries. Si encara tenen GANES de parlar, i PODEN pagar, poden sentar-nos a la taula sense cap compromís previ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jaume fletxa Barcelona
22 de gener de 2013, 12.00 h

#4. ESPAÑA, SIN CATALUÑA, PRÓXIMO ESTADO DE AFRICA.

Com és que essent tant tontet Oriolet treguis ara i aci aquests resultats de ESO, Matemàtiques i no sé que més? Estic segur que tu no devies passar de Parvulari. Un paio que porta més de mig any mirant d'enterarse'n on i quan va morir Antoni de Villarroel i no ho sap encara és que té molt poques neurones.

L'edat no perdona, vigila LA neurona....... perque segur no en tens més de UNA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
jaume fletxa Barcelona
22 de gener de 2013, 11.53 h

Jo no faria cas de cap oferta per part del Govern espanyol referent a un hipotètic 'pacte fiscal'. Com bé diu en Junqueres són de molt poc, o gens, fiar. A més, hauría de ser dins de la LOFCA. Algú és tant estúpit de creure's que de les 15 comunitats autònomes (excloc per raons òbvies al País Basc i Navarra) que seuen a les reunions de la LOFCA, les 11 que no han parat de mamar des de fa 20-30 anys de la mamella de Balears, Catalunya i València i una mica de la de Madrid, s'avindrà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
mario fletxa barna
22 de gener de 2013, 10.03 h

Si volen donar-nos alguna cosa, doncs bé, però a canvi de res, el pacte fiscal ja no va poder ser, doncs haurien de donar molt i molt per comprar la nostra realitat que és molt clara i catalana, estan acostumats als suborns però LA NOSTRA SUBIRANIA NO TÉ PREU! no hi ha aturador possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de gener de 2013, 00.03 h

#4 Doncs apa, ja saps....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Granollers
21 de gener de 2013, 19.09 h

No se vosaltres, pero jo, ni per tot l'Or del mon canviaria d'opinió, no es nomes una questió de cales, es de DIGNITAT, NO ESTIC EN VENDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de gener de 2013, 19.01 h

Que ningú deixi l'estelada al calaix recollint pols! Totes al balcó, que la gent de fora ho vegi i es pregunti què vol dir això.

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa al nostre balcó.

banderesalbalco.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 de gener de 2013, 15.51 h

En portada de LA VANGUARDIA, EDICION IMPRESA DEL 7 DE JULIO 2012 APARECE EL SIGUIENTE TITULAR:

CATALUNYA OBTIENE UN NIVEL MEDIOCRE EN LA ESO

LOS ALUMNOS CATALANES DE SEGUNDO DE ESO ESTAN EN EL 15º PUESTO DE 17 EN MATEMATICAS.

NAVARRA, CASTILLA Y LEON, MADRID Y LA RIOJA LOGRAN EL MEJOR RESULTADO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 34
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.