directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Esquerra esmena la totalitat de la llei d'adopcions internacionals per invasió de competències

Les comunitats autònomes són les "autoritats centrals", i la nova llei ho vulnera

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

 El Grup Parlamentari d'ERC ha presentat una esmena a la totalitat de la llei d'adopcions internacionals. La portaveu d'Esquerra de polítiques per la família, Georgina Oliva, ha anunciat que l'avantprojecte de llei aprovat pel Consell de Ministres suposa una "flagrant" invasió competencial. A més "ha mancat durant la seva elaboració d'una voluntat d'enteniment i consens per part del govern espanyol i no aporta cap novetat legislativa que no estigui regulada ja", segons Oliva.
georgina oliva
Comparteix
   


Etiquetes
Oliva ha concretat que "el text en el seu conjunt és una invasió competencial flagrant, ja que afecta al règim de competències de la Generalitat en matèria d'adopcions internacionals". Oliva ha continuat dient que "aquesta invasió competencial no ve marcada tan sols per la normativa interna catalana, sinó també pels preceptes internacionals en aquesta matèria, establerts en la Convenció de La Haia". "Aquest acord internacional", ha recordat la diputada independentista, "considera les comunitats autònomes com autoritats centrals en matèria d'adopció internacional, mentre que l'actual redactat de l'avantprojecte de llei no permet l'autonomia que les comunitats autònomes haurien de tenir en aquesta matèria".

La diputada d'ERC també ha denunciat que "durant el procés d'elaboració de l'avantprojecte de llei, el govern espanyol i els seus diferents responsables ministerials no han demostrat en cap moment voluntat de cooperació amb els governs autonòmics per consensuar un text que regula una matèria tan sensible, una actitud que Esquerra considera una gran falta de lleialtat institucional".

Finalment, Oliva ha explicat que el contingut del text no suposa cap avanç en aquesta matèria, ja que "es limita a regular aspectes que ja estan contemplats en les normatives de les comunitats autònomes". "Es tracta", ha acabat la diputada, "d'un text que consisteix en una recopilació de totes les normatives que afecten les adopcions internacionals i en la repetició de preceptes i continguts ja estipulats en les normatives internes de les autoritats centrals en matèria d'adopcions internacionals -les comunitats autònomes- i en les lleis internacionals".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
7 de setembre de 2007, 16.43 h

Felicitats a la Sra. georgina i al Grup Parlamentari d' ERC per la seva feina. Ara estic segur que també vetllaran per si no és modifica el projecte der llei, la Generalitat presentarà els recursos corresponents en el moment en que aquest document esdevingui llei


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.