directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU, ERC i ICV-EUiA presentaran conjuntament la declaració sobiranista al Parlament

La CUP decidirà en les properes hores si també s'hi suma i el PSC al costat del PP i C's

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 13 vots )
carregant Carregant

CiU, ERC i ICV-EUiA presentaran conjuntament la declaració sobre el dret a decidir que es votarà dimecres al Parlament. Després de la negociació a cinc d'aquest dilluns per consensuar un text conjunt i que ha acabat sense acord, l'executiva d'ICV-EUiA s'ha reunit i ha decidit donar suport a una nova declaració que es registrarà aquest dimarts al Parlament i que serà la que se sotmetrà a votació dimecres. De la seva banda, la CUP decidirà entre aquest dilluns i aquest dimarts si dóna suport al text conjunt tot i que manté el seu text alternatiu de declaració de sobirania, mentre que el PSC es mostra allunyat de la declaració i descarta donar-hi suport si no és que es canvien aspectes clau del text. 

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta CiU, CUP, ERC, ICV, PSC
Declaració de sobirania

Finalment seran tres els partits que presentin conjuntament la declaració sobiranista que s'ha d'aprovar dimecres al Parlament: CiU, ERC i ICV-EUiA. La CUP s'hi podria sumar en les properes hores, mentre que els socialistes en quedarien fora perquè es veuen massa allunyats del text. Així s'ha posat de manifest a la trobada de dues hores que s'ha celebrat aquest dilluns i que ha reunit CiU (Jordi Turull i Antoni Font), ERC (Marta Rovira i Lluís Salvadó), PSC (Maurici Lucena i Jaume Collboni), ICV-EUiA (Dolors Camats i Joan Mena) i la CUP (Quim Arrufat) amb l'ànim de desencallar les negociacions.
 
A l'espera del que decideixi la CUP, s'esgoten així els terminis per negociar un text conjunt després que la reunió d'aquest dilluns per consensuar la declaració hagi acabat sense acord. Tot i així, després de la cimera l'executiva d'ICV-EUiA s'ha reunit per decidir la seva postura i han acordat donar suport a un nou text que es registrarà aquest dimarts a la cambra catalana i que serà conjunta amb CiU i ERC. 
 
L'executiva ha decidit pronunciar-se a favor de la declaració després que els dos principals partits hagin acceptat a la reunió eliminar la referència a l'estat propi, que hagin reforçat el paper del Parlament en el procés del dret a decidir i que hagin acceptat fer referència a la prioritat de la cohesió social a Catalunya.

Pendents de la CUP
 
Falta doncs per pronunciar-se la CUP, que ha de decidir entre aquest dilluns i aquest dimarts si accepta o no la declaració sobiranista conjunta, tot i que mantindrà el seu text alternatiu. El representant de la CUP a la reunió, Quim Arrufat, ha explicat que el concepte de Països Catalans no apareix en la declaració i que hi ha un "redactat eufemístic al preàmbul". La CUP també és crítica pel fet que es mantingui sobre la taula "l'adscripció" de Catalunya d'ara endavant a la Unió Europa i per tant, diu, als mercats internacionals. 

Es trencarà el PSC?
 
De qui no s'espera l'adhesió és del PSC. Segons fonts socialistes, la declaració que plantegen CiU i ERC és més aviat una declaració unilateral d'independència que no pas una declaració en favor del dret a decidir. Els socialistes no acceptaran un text que reculli la sobirania del poble català ni un text que no respecti la legalitat espanyola per iniciar el procés cap al dret a decidir. La declaració hauria de ser en favor del dret a decidir i, per tant, per als socialistes, ja al títol s'hauria de suprimir la paraula 'sobirania'.

Un PSC al costat del PP i C's 
 
Els partits tenen com a termini per presentar esmenes aquest dimarts a les 10 del matí, després que la Mesa del Parlament hagi acceptat la pròrroga que ha demanat el PSC. El termini inicial acabava aquest dilluns a les 18.30h. Per tant, aquest dimarts a les 10 finalitza el termini per pactar modificacions en el text que van presentar CiU i ERC, tot i que els partits ja han deixat clar que les converses continuaran fins el mateix dimecres, quan el Ple del Parlament votarà tant el text originari com les esmenes presentades. PSC, CUP i ICV-EUiA també hauran de decidir si mantenen els textos alternatius que van registrar al Parlament o si els retiren perquè els grups parlamentaris només s'hagin de posicionar sobre una proposta.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Pepo fletxa Terrassa
23 de gener de 2013, 11.38 h

Demano a la CUP que s´ho pensi bé, això de fer un vot favorable i dues abstencions. Estem esperant seny, molt de seny. Tot es pot debatre i discutir amb un estat propi, absolutament tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Mònica fletxa Lleida
23 de gener de 2013, 02.51 h

Tornarem a badar, tornarem a sofrir, tornarem a perdre:
http://regnebananer.blogspot.com/2013/01/tornarem-badar-tornarem-sofrir-tornarem.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Rita fletxa tarragona
22 de gener de 2013, 20.14 h

ÀNIM NOIS, ENDAVANT!!!
SOCIATES AL POT!!!!
VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
22 de gener de 2013, 17.09 h

Es cierto que el FBI existe y que la CIA existe, como la Mossad israelí o la antigua KGB rusa, pero yo os doy mi palabra, catalanes, de que el SITEL ni existe ni ha existido nunca ni existirá jamás, claro que no, y ademas si alguien os tuviese que espiar seria el Servicio de Inteligencia, ¿no? ¡digo yo! Además, ¿para qué iba a espiaros a vosotros, atajo de paletos independentistas? si que os creeis importantes, coño. Si el SITEL existiera y por alguna incomprensible razón os espiara,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
22 de gener de 2013, 17.08 h

Mai no he vist, amb els mesos i ja anys que he seguit Directe.cat, que un català de debò, dels que escriuen en català, desafiés cap castellanoparlant. Fa menys d'un mes s'ha produït el cas contrari, un castellanoparlant sota el nick Santi de Mataró va desafiar un de nosaltres. Algú de nosaltres va reaccionar molt visceralment, en aparença, però amb una intenció estratègica molt clara.

Tenim més d'un indici clar que el tal Santi de Mataró usava un estil “literari” molt semblan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
22 de gener de 2013, 16.00 h

SOIS UN PAIS DE CHICHINABO.,DE PERDEDORES,FRACASADOS Y AMARGADOS.

En lugar de fiesta nacional tenéis “diada”, en lugar de celebrar vuestra independencia celebráis una de vuestras muchas derrotas, en vez de gobierno tenéis “generalitat”, en lugar de bandera tenéis “senyera”, el uniforme de “gala” de los Mozos de la Cuadra es con alpargatas azules, en lugar de himno nacional tenéis “els segadors”, a la policia los llamáis “mossos”, en lugar de carreteras tenéis a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
josep maria fletxa fornells de la selva
22 de gener de 2013, 13.13 h

aquests del Psc,son la miseria en estat pur


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jef fletxa Reus
22 de gener de 2013, 12.00 h

Si us plau, reviseu el text, si no m'he malfixat, a la pàgina dos he vist un paràgraf repetit. Coses del copiar i enganxar :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
gentil fletxa Osona
22 de gener de 2013, 11.10 h

ELS CATALANS QUE HAN VOTAT PSC, ELS HA DE CAURE LA CARA DE VERGONYA AL VEURE A QUÈ I QUI HAN VOTAT.
ALMENYS ELS SERVEIXI D'ESCARMENT I NO ELS TORNI A VOTAR.

NO ES POT CONCEBRE UN CATALÀ QUE VOTI PSC NI A CAP ALCALDE DEL PSC, COM CENTELLES. QUI HA VIST I QUI VEU CENTELLES, AQUEST POBLE S'HA TORNAT UN POBLE MEDIOCRE DES QUE GOVERNEN ELS SOCIALISTES. 20 ANYS ÉS PER ANUL.LAR UN POBLE.

ON SON ELS CENTELLENCS QUE ESTIMEN EL SEU POBLE? JO SEMPRE HE ANAT SOVINT A CENTELLES I NO TÉ PUNT DE COMPAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
atlasac fletxa Vila-real
22 de gener de 2013, 10.56 h

El quriós que és, es que JO que sóc SOCIALISTA i que crec que el món sols es salvarà si s´abraça al socialisme NO PARO DE CRITICAR A AQUETS REPUGNANTS SOCIOLISTOS? o....encuberts franquistes....ni ELLS saben que COLLOS és el SOCIALISME!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.