directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 09:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas assegura que li fa "pena" veure el PSC al costat del PPC i C's en la declaració de sobirania

El president destaca que "alguns dirigents d'Unió" han hagut de fer "un esforç molt gran" per sumar-se al projecte de CDC

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que li fa "pena" veure el PSC al costat del PPC i C's en la declaració de sobirania i que, davant d'aquest fet, sent "una mica de tristesa". Durant una entrevista a 8tv, Mas ha assegurat que no acaba d'entendre aquesta situació però ha admès que no es pot "obligar" els socialistes "a fer una cosa determinada" i ha destacat que se'ls ha estat "perseguint dies i dies" oferint-los "solucions". Pel que fa a les tensions suscitades entre CDC i UDC, Artur Mas ha afirmat que "alguns dirigents d'Unió" han hagut de fer "un esforç molt gran per incorporar-se al projecte" que s'està defensant des de Convergència. 
Joan Herrera, Artur Mas i Oriol Junqueras, a l'hemicicle del Parlament de Catalunya, després d'aprova la declaració de sobirania amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP
Joan Herrera, Artur Mas i Oriol Junqueras, a l'hemicicle del Parlament de Catalunya, després d'aprova la declaració de sobirania amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP
© @acn


Que no tornin, Els representants del PPC abandonen l'hemicicle del Parlament de Catalunya després d'aprova la declaració de sobirania amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP
Que no tornin, Els representants del PPC abandonen l'hemicicle del Parlament de Catalunya després d'aprova la declaració de sobirania amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un de la CUP
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta Mas
"Tristesa" i "pena". Aquests són els sentiments que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha tingut quan ha constatat que el Partit dels Socialistes de Catalunya optava pel no en la declaració de sobirania pactada per CiU, ERC i ICV-EUiA, i que finalment s'ha aprovat al Parlament. Especialment, en el moment en què la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, assenyalaven, segons ha reproduït Mas: "socialistes, ja era hora que estiguéssiu al nostre costat".

Artur Mas ha assegurat que "s'ha fet un esforç real" per tal d'incorporar el PSC a l'acord. El fet de quedar-ne desmarcat, tal com ha assenyalat el president de la Generalitat, ha tingut "conseqüències dins les seves files", en referència al fet que cinc diputats han decidit no votar. "Estic segur que tindrà conseqüències a nivell territorial", ha afegit Mas. Encara sobre la declaració de sobirania, el president de la Generalitat ha afirmat que "no acabo d'entendre què fa (el PSC) junt amb el PPC i C's en aquesta altra ribera però han decidit que és així".

"No podeu silenciar la veu d'un poble per sempre"

Ara que ja s'ha aprovat la declaració de sobirania, un dels passos a seguir és transmetre aquest gest del Parlament a les institucions espanyoles. Un fet pràcticament obligat si es té en compte que Mas encara té pendent les entrevistes protocol·làries amb el president espanyol, Mariano Rajoy, i el Rei d'Espanya, Joan Carles I. A tots dos, ha assegurat Mas, els dirà que no poden "silenciar la veu d'un poble per sempre".

"Ho explicaré perquè tots els ponts de diàleg els hem de tenir oberts", ha indicat el president de la Generalitat tot afegint que els intentarà "convèncer" del fet que no poden "passar-se tota la vida negant a Catalunya que pot decidir lliurement el seu futur quan la població a les urnes ho demana". "Això és la democràcia en estat pur, no es pot donar l'esquena a aquesta realitat", ha reblat Mas.

Mas a Montoro: "Espanya és un dels grans incomplidors"

El que també ha fet el president de la Generalitat en aquesta entrevista és respondre les declaracions del ministre d'Hisenda, en referència al dèficit del Govern del 2012. Cristóbal Montoro havia acusat Mas, aquest mateix dimecres, d'utilitzar el victimisme i s'havia declarat sorprès per les xifres catalanes.

Artur Mas ha respost Montoro assegurant que "Espanya és un dels grans incomplidors" en matèria d'objectius de dèficit. "Això de fer de mestre tites d'aquesta manera, al final te'n canses", ha assenyalat Mas, tot lamentant que Europa doni marge a l'estat espanyol per relaxar els objectius i que Madrid no faci el mateix amb les comunitats autònomes.

"Esforç molt gran" a UDC

El que també ha abordat Mas és la polèmica generada per la declaració del Consell de Barcelona de CDC que carregava contra l'actuació del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, al voltant del dret a decidir. El president de la Generalitat ha afirmat que "haver pujat a aquest tren no era fàcil per part d'ells i ho han fet". En aquesta línia, ha sentenciat que "a això li hem de donar un valor".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
S. I. TELL fletxa F.Otetes
25 de gener de 2013, 17.51 h

#24 Molt senzill: perquè conec Andalusia i els andalusos quasi tan bé com Catalunya i els catalans, i he COMPROVAT l'odi profond (tinc pintades fotografiades) dels andalusos cap als catalans.

En comptes d'odiar els castellans, que els varen ARRUINAR i condemnar a l'emigració, un 80 o 90% del poble andalús és tan IGNORANT que odia als catalans que els hem acollit i donat a menjar, i ajuden als seus botxins castellans a imposar la llengua castellana a Catalunya.

D'altra banda, si admiro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Antonio fletxa Badalona
25 de gener de 2013, 10.55 h

#23 Oiga , y si usted ha vivido en todos estos pueblos y ciudades de Andalucía , porque destila tanto odio contra todo lo que es tradición en Andalucía ? Tiros , tablaos , bailaoras , raphael , Lola Flóres , Rocío jurado ... Etc , eso todo es andaluz , le trataron a usted mal en Andalucía cuando vivió ahí ? Me parece q destila usted un odio hacia lo andaluz que no es normal , aquí en Cataluña vivimos muchos andaluces desde hace muchos años y ni me parece justo q hable así de nosotr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
25 de gener de 2013, 08.20 h



#18 Per cert que conec Andalusia probablement MILLOR QUE TU, perquè he viscut :

Sevilla (1any i pocs mesos)- Ronda (més de 10 mesos), Setenil (un poblet aprop de Ronda (més de 10 mesos) ,Jerez de la Frontera (3 mesos), Cadiz (1 mes) ,Antequera (25 dies), Jaen (7 dies), Ubeda (6dies) Martos (6dies), Grazalema (5 dies), Nerja (4 dies), Linares (3dies) ... i no sé si n'oblido algun.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 de gener de 2013, 08.13 h

#18 TARADO INCORREGIBLE:

Millor convida el teu BUJARRON, perque jo no solo acceptar invitacions de "gent" com tu. La homosexxualitat la respecto però NO LA PRACTICO.

Amb els andalusos que hi ha a Catalunya, el què cal fer és explicar-los això:

Andalusia va ser el país més ric de la Península almenys des del Neolític Final o el Calcolític fins a la conquesta de Granada pels CASTELLANS (1492). Aleshores, la terra va ser repartida entre els “castellanos de viejo”, amb immensos l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 de gener de 2013, 06.30 h

Ami Cap Partit Politic en fa PENA molt facil per que els Politics tots cobren molt tenen grandes Privilejios un privilejio es que poden ROBAR Molts diners publics hi ni els tornen ni els porten ala Presso he es fantastic he Hasobre els politics COBREN EN DINER NEGRA Hi despres persegueixen als pobres Aturats que volem treballar hi cobrar algu de diner negra . ELS HUFAN ELS POLITICS TOTS HI SU CALLEN HE . Hasta que algu els descubreix he... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
25 de gener de 2013, 06.22 h

Artur Mas li fa PENA EL P.S.C. Pues no ser que dir he ami en podria fer PENA C.I.U. son dos partits Junts hi mai se entenen he es maltracten entre els dos he moltes vegades no ser per qué segueixen junts ARTUR MAS I DURAN I LLEIDA Pel--licula LA EXTRAÑA PAREJA . JA JA El P.S.C. Pena Cap fam riure son grans hi ens deixen pendre el pel per el P.S.O.E. El P.S.C. Fam el Ridicul volem quedar bé a Espanya hi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jordi fletxa CATALUNYA
24 de gener de 2013, 22.31 h

#18 Veig que les retallades també t'afecten,tu i els teus amics heu montat una taula petitòria?Per cert,a Catalunya respectem la voluntat del poble,que cadascú faci el que vulgui,i qui es vulgui quedar que es quedi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Asociación de ayuda a tarados incorregibles fletxa ( se admiten donativos , se utilizarán íntegramente para pagar el tratamiento a estos pobres desgraciados )
24 de gener de 2013, 18.55 h

#17 te iba a invitar a pasar unos días en Andalucía , íbamos a ir a los toros , a la feria de abril y a un tablao , incluso te iba a enseñar a bailar sevillanas ... Pero parece q no te gusta ; y que hacemos con todos los andaluces q viven en Cataluña ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
24 de gener de 2013, 17.50 h

#7 Toreros, bailaoras, generals i sargents, capotes, panderetas, tablaos, pedigüenyus, pordioseros, senyuritus latifundistes, dirigents i funcionaris corruptes, PP corrupció i desfalcs, Lola Flore, Raphaé, Rosio Jurao, Gabi Fofó Milico, chiripitifláuticos, negats per als esports, negats per a la ciència, negats per a l'honradesa, mediocritat, fanfarroneria infantil, pèrdua de contacte amb la realitat, mentalitat del segle XVIII ... i BIIIIIIIBAAAAAES PAÑAAAAA....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
24 de gener de 2013, 15.46 h

La gent ens abracem poc i si ho fessim més les relacions humanes millorarien i cadascú dels abraçats se sentiria millor emocionalment... Però hi ha abraçades, en aquest cas virtuals, que porten verí en les intencions. L'abraçada virtual de la Camacho i del Ribera vers el "capo" Navarro fa posar els pèls de punta als demòcrates catalans. És una "abraçada de benvinguda" dels feixistes espanyols que farà molt mal al PSC, i a la Chacón també, perquè el seu psc-PSOE acabarà sent resi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.