directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El PSC de Figueres critica al consitori per enviar cartes fent una crida a la participació el 25A

L'alcalde, Santi Vila (CiU), ha assegurat que participarà de la consulta i votarà 'Sí'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Figueres, Pere Casellas i l'anterior regidor de Cultura, Ciro Llueca, s'han mostrat crítics davant el fet que des de l'Ajuntament de la capital altempordanesa s'ha enviat una carta a les bústies dels figuerencs fent una crida a la participació de cares a les consultes d'aquest diumenge. Casellas ja va mostrar la seva disconformitat el passat 19 d'abril mitjançant un comentari publicat a la xarxa social Twitter on explicava que 'en Canet (vicealcalde) i en Vila demanen conjuntament el vot el 25-A amb recursos municipals'. Per la seva banda, Llueca, ha denunciat avui a la mateixa xarxa social que el consistori ha enviat '38.000 cartes' amb fons públics.

santi vila, alcalde de figueres, ciu

ciro llueca, pere casellas
Fotomuntatge de Ciro Llueca i Pere Casellas © AG

Comparteix
   


Etiquetes

Malestar dins el Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Figueres per una carta enviada de mans de l'ajuntament de la capital altempordanesa als seus habitants fent una crida a la participació de cares a les consultes d'aquest diumenge. El portaveu del PSC, Pere Casellas, ha denunciat aquest fet a través de la seva compta de Twitter assegurant que l'assumpte és un 'festival' i considera que s'han utilitzat indegudament fons muncipals. El mateix opina l'anterior regidor de Cultura expulsat mesos enrere per l'alcalde Santi Vila (CiU), qui apunta que 'Vila, envia 38.000 cartes demanant el vot per la independència. la paguem els figuerencs. alcalde de tots?', escriu en un tweet.

La carta enviada a les llars Figuerenques i signada per Vila i el vicealcade Francesc Canet (ERC), s'hi pot llegir que 'considerem aquesta consulta popular com un veritable acte de maduresa democràtica de la societat catalana, una ocasió única perquè tots els figuerencs i figuerenques us acosteu fins a les taules electorals distribuïdes per la nostra ciutat per expressar la vostra opinió sobre el futur del país'. Amb tot, la carta s'ha redactat després que la plataforma Figueres Decideix introduís al registre municipal una instància demanant al consistori que els ajudés a l'hora de donar a conèixer els col·legis electorals entre la població.

Vila, per la seva banda, ha volgut desmentir les dades donades per Llueca qui ha xifrat en 38.000 les cartes enviades. 'A Figueres cada vegada que fem una bustiada se'n reparteixen unes 15.000 ja que és una per cada habitatge', ha dit el convergent qui no ha volgut entrar a valorar les crítiques dels socialistes respecte l'ús de recursos municipals. Finalment, la carta apunta que 'Figueres, ciutat de tradició democràtica, no pot restar al marge d'aquesta iniciativa. Per aquest motiu, i reconeixent la tasca dels voluntaris de Figueres Decideix, us animem a participar a la consulta popular del proper 25 d’abril en una mostra de civisme i maduresa democràtica.

Vila votarà 'Sí'

En un altre comentari publicat al Twitter Casellas demana a Vila que expliqui quin serà el seu vot a les consultes. Amb tot, Vila ha assegurat a AraGirona.cat que votarà 'Sí'. Per Vila, 'la independència no ha de ser ara un tema de l'agenda política a curt termini però, si mai es produís un referèndum en aquest sentit, per mi no quedaria, ha dit.

Senyeres al balcó

Enguany la diada de Sant Jordi d'aquest divendres anirà acompanyada de la celebració de consultes sobre la independència a dos-cents pobles catalans dos dies més tard. Per aprofitar la coincidència de dues cites tant importants pel país en un sol cap de setmana, des de comissions organitzadores de consultes com Figueres Decideix fan una crida perquè els catalans es pengin senyeres i estelades als balcons d'arreu de Catalunya a partir de dijous. D'aquesta manera s'aconseguirà que la participació popular 'sigui activa i ben visible', en el que segons Figueres Decideix hauria de ser el preludi 'de les festes que haurem de celebrar el dia, cada cop més pròxim, del nostre alliberament col·lectiu'.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
´jordibcn fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 19.03 h

Marc, és que això per nosaltres és com respirar normal, Julià no ens cal ni ganes cap protaurí, i el Francesc Canet (ERC) que també signa la carta és tot això que dius? ser un mangui és una feina? perque sempre podrem fer com l´Alavedra i el Prenafeta quan van deixar el Govern i de la ruina del país ningú en sap tant com el Prenafeta i el CHUPA-CHUPS.,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 12.43 h

#3 Mira Julià, ja m'està bé que enviï les cartes, però el Santi Vila faria molta més feina per la independència convencent la cúpula de CDC (ja no dic la de CiU, amb l'unionista Duran de Secretari General!) que es declari EXPLÍCITAMENT independentista, i que faci campanya activa per la independència des del president del partit fins l'últim militant, com fa ERC des de fa prop de vint anys. Mentrestant, jo de tu no anirira donant lliçons als altres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Julià fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 09.49 h

#2 Només que en tinguessiu un polític com el Santi Vila a tot Catalunya ja mereixeríeu una mica de respecte. Però només teniu vividors i mediocres com vosaltres mateixos que s'omplen la boca d'antifeixisme i independència per justificar la vostra incompetència. Aneu buscant feina si és que en trobeu depsrés de la ruïna de país que heu deixat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
22 d'abril de 2010, 09.28 h

#1
Més calladets estan els ultraconvergents i unionistes, Ah! perdó, que deuen ser tots a la capella ardent que li han muntat al samarach. El pujol i el mas segur que hi són que després dels elogis que li fan fer a tv3 tenint en compte el gran home i les grans coses que aquests tipus va fer per Catalunya no podia ser d´altra manera. Per Déu, Quin fàstic!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Lleida
22 d'abril de 2010, 01.57 h

Vaja, veig que la guàrdia republicana avui està molt calladeta


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.