directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Junqueras: la Llei d'unitat de mercat "portarà a la ruïna a milers de botiguers i comerciants del país"

"Estem acostumats que el govern espanyol prengui decisions en contra dels drets, dels interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya".

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dissabte que la Llei d'unitat de mercat aprovada pel govern de l'Estat "portarà a la ruïna i farà la vida més difícil a milers de botiguers i comerciants del país". Tot i això, ha dit no mostrar-se sorprès per aquesta llei perquè "estem acostumats que el govern espanyol prengui decisions en contra dels drets, dels interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya". Després que s'hagi conegut la sentència sobre el cas 'Pallerols', Junqueras ha insistit en demanar "que assumeixin responsabilitats aquells dirigents polítics de partits que s'han beneficiat de malversacions de fons públics". Així ho ha dit en el marc del Congrés Regional d'ERC de la Catalunya Central que se celebra a Solsona. 
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant el Congrés Regional d'ERC de la Catalunya Central que s'ha celebrat a Solsona.
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant el Congrés Regional d'ERC de la Catalunya Central que s'ha celebrat a Solsona.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"Espanya portarà a la ruïna i farà la vida més difícil a milers de botiguers i comerciants del país"

Des de Solsona, Oriol Junqueras s'ha mostrat convençut que la Llei d'unitat de mercat aprovada aquest divendres pel govern de l'Estat "portarà a la ruïna i farà la vida més difícil a milers de botiguers i comerciants del país". Tot i això, no s'ha mostrat sorprès de la seva aprovació perquè "estem acostumats que el govern espanyol prengui decisions en contra dels drets, dels interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya". Per això, ha insistit a defensar la necessitat que el futur de Catalunya l'han de decidir els seus ciutadans mitjançant un referèndum perquè si aleshores "aquestes decisions tan negatives i que destrueixen el teixit comercial els ciutadans no les prendrien", s'ha mostrat convençut. 
 
El president d'ERC ha remarcat que l'estat espanyol té més de 400 expedients oberts per violació de la competència comunitaris per saltar-se directives europees, sent l'estat "que més directives europees se salta". En aquest sentit, ha assegurat que es tracta "d'un cas similar". 

"Estem davant una qüestió política que es resol democràticament i amb els vots dels ciutadans"
 
En resposta al govern de l'Estat que ha encarregat un informe jurídic per veure si es pot impugnar la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, el republicà ha afirmat que els ciutadans de Catalunya ja estan acostumats que "el govern de l'Estat impugni i ho porti tot al TC, fem el que fem i opinem el que opinem". Per això, no s'ha mostrat sorprès que l'executiu de Rajoy també vulgui fer el mateix amb la declaració de sobirania aprovada pel Parlament.  
 
Junqueras ha reiterat que més enllà de les consideracions jurídiques que vulgui fer el govern espanyol "estem davant una qüestió política que es resol democràticament i amb els vots dels ciutadans". Per això, ha dit que la voluntat d'ERC passa per què els ciutadans votin "per posar el futur de Catalunya a les mans dels ciutadans i no d'uns dirigents polítics, en aquest cas del PP, que es dediquen a impugnar davant dels tribunals qualsevol decisió que pren el poble de Catalunya".  
 
El republicà ha defensat que "a Catalunya i en qualsevol lloc del món una majoria de 85 a favor i 41 en contra es considera una majoria absolutíssima i qualificadíssima" i, per tant, "és evident que la voluntat de 41 no pot condicionar ni es pot imposar a la voluntat majoritària de 85 diputats al Parlament". Oriol Junqueras ha fet aquestes afirmacions durant el Congrés Regional d'ERC de la Catalunya Central que se celebra aquest dissabte a Solsona. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
Soriano fletxa Igualada
28 de gener de 2013, 18.23 h

#37 Crec que vostè o bé no ha entès res del que hi ha escrit en aquestes pàgines, o bé ho tergiversa conscientment. Jo fa més de dues hores que les estic llegint, i la realitat està molt lluny de la interpretació que vostè en fa.

Pel que he vist, allò que odia el senyor Otetes no és ni els andalusos ni els castellans, sinó l'herència del franquisme, fàcilment detectable per tot aquell que conegui la realitat espanyola.

Del que no hi ha dubte és de que a tots vostès, els espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Pablo fletxa Barcelona
28 de gener de 2013, 13.51 h

#36 Creo q es imposible que alguien malgaste la capacidad de una herramienta como el SITEL en molestar a un grupo de gente de ideas independentistas ; la mayoría de la gente q se dedica a insultar es siempre al mismo individuo , un tal f. Otetes , aquí escribe mucha gente y las provocaciones ( por ambas partes ) son siempre a este señor y a otro que rápidamente le secunda , un tal Jordi de Cataluña , al que le dedican siempre unos comentarios homófobos de muy mal gusto ; en cualquier caso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Shandraseckar Ahmalimoledhassan fletxa Ursupicoritamurstlàndia
28 de gener de 2013, 12.19 h

No ho entenc: aquest (o aquests) al.lucinat(s) que usa o ha usat els noms de , Aragoneses, Alberto, 1714, Antonio, PEDRO, i una llarga llista de noms propis, inclosos alguns de femenins (sembla que li va el rollo afeminat) i que des de fa mesos i mesos es passa hores i més hores al teclat mirant d'interferir els comentaris de directe!cat, jo em pregunto:

Si és (o són) un(s) “funcionari” del CESID en el programa SITEL, pagat per l'estat espanyol per a fer el que fa, aleshores pot ser ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
28 de gener de 2013, 09.20 h

#33 Note lo cre as, Eli, nosotro, si naidie no contladise, nos embalentonemo i no sus dejemo ni respiral!!! Sus yenemos etta pájina de comentarios com VIVA FALANGE EPPANYIOLA I VIVA EL CESID I EL PPLOGLAMA SITEL !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
28 de gener de 2013, 08.53 h

SR Junqueras ala Ruïna ens hi portaran els de C.I.U. si no paran de sortir tans casos de Corrupció de Malversació de fons publics de mafias cada dia un nou cas que perjudica directament al partit del Govern Català a C.I.U. Perjudica a Artur Mas . SR Junqueras jo ser una cossa els ATURATS NO TENIN DINERS A SUÏSSA Altres no poden dir al mateix he de politics catalans hi famosos . LA CORRUPCIÓ Politica si porta ala Ruïna ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Eli fletxa sabadell
27 de gener de 2013, 22.10 h

Feu-me cas , que ningú contesti, si ho fessim aii, ja hauriem acabat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Jordi fletxa CATALUNYA
27 de gener de 2013, 21.41 h

#27 I de que tu siguis idiota,evidentment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Luis fletxa Barcelona
27 de gener de 2013, 20.12 h

#30 efectivamente , esta de encerrar ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Antonio fletxa Vitigudino
27 de gener de 2013, 18.33 h

#29 Alberto es un aborto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
No lo hay más tonto fletxa En toda Cataluña
27 de gener de 2013, 15.43 h

#28 Esto es para algunos pobres hombres de buena fe q piensan q no hay q encerrar a este tarado , leed y luego decid sinceramente q este endentó puede convivir normalmente con el resto de la especie humana ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.