directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran suplica al govern espanyol una proposta per millorar la relació amb Catalunya

El dirigent d'Unió lamenta que la lentitud de la justícia ha fet oblidar que el partit ja ha rendit comptes pel Cas Pallerols

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida, ha anunciat aquest dissabte en una entrevista a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Ràdio que en el decurs d'una trobada a Xile amb el ministre d'afers exteriors del govern espanyol, Manuel García Margallo, va demanar que l'executiu de Rajoy fes una proposta per millorar la tensa relació entre Catalunya i l'Estat. El líder d'UDC s'ha referit una vegada més al Cas Pallerols, i ha lamentat que la justícia sigui lenta, després que la sentència hagi trigat quinze anys a surtir. Un factor que, segons afirma, ha perjudicat al partit, perquè la gent ha oblidat en aquest temps que el partit ja va retre comptes amb el 
Un moment de l'entrevista de Duran Lleida a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Ràdio amb Sílvia Cóppulo.
Un moment de l'entrevista de Duran Lleida a l'espai 'El Suplement' de Catalunya Ràdio amb Sílvia Cóppulo.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Pactar amb Espanya

Josep Antoni Duran Lleida ha traslladat a García Margallo la petició al govern espanyol que faci una proposta per a Catalunya que tingui en compte el "plantejament fiscal" i que no menystingui elements "bàsics" com la llengua, la cultura o l'educació. "No pot ser possible la Llei Wert, tampoc que continuï la discriminació en inversions públiques en el territori català", ha sentenciat.
 
El també secretari general de Convergència i Unió ha advertit també que el "problema" amb Catalunya és també un problema per a la resta de l'estat espanyol. "Ells creuen que tenen la batalla guanyada perquè saben de les dificultats per la independència de cara la Unió Europea", ha valorat. Però a la vegada ha alertat "no us quedeu amb aquesta confiança, sí, nosaltres tenim un problema, però també és un problema per a vosaltres", ha afegit.
 
Cas Pallerols
 
Sobre el retard en la sentència del Cas Pallerols, Duran Lleida ha assegurat que "el temps ha jugat en contra nostra". Els gairebé quinze anys que han passat ha fet, segons el líder d'Unió, que la ciutadania hagi oblidat que UDC ja va assumir responsabilitats polítiques. "No s'enrecorden que ja van investigar i que el que diu el Fiscal és justament el que va dir Unió: que hi havia gent nostra que s'havia ficat diners a la butxaca", ha apuntat Duran. Amb un "evidentment", ha respost a la pregunta sobre si li hagués agradat que la sentència s'hagués dictat abans.
 
En aquest sentit, valora que la lentitud de la justícia és un problema que no només afecta els partits polítics, sinó el conjunt de la societat. "Afecta a moltíssima gent del carrer", ha insistit. Per això, insta a "una reforma profunda" de l'administració de la justícia perquè "quan no és ràpida la justícia, no és eficaç", ha ressaltat.
 
Duran i Lleida ha reconegut que el cas Pallerols no ha estat "un bon exemple" per donar una bona imatge. "No hem contribuït positivament", ha dit, i ha recordat que "això es pagarà amb aportacions dels militants". "Tornarem allò que altres van agafar en nom nostre, els que avui hi som tornarem allò que altres van agafar", ha apuntat. "De corrupció n'hi haurà sempre. On hi hagi un ésser humà hi haurà possibilitat de corrupció", ha constatat.
 
Pel que fa a les valoracions dels darrers dies arran de la decisió judicial que posa punt i final al cas, Duran Lleida ha estat crític amb algunes reaccions de representants d'altres formacions politiques. "Els partits hem d'assumir sobretot una cultura de saber distingir el bé del mal, la veritat de la mentida", ha demanat. "Quan va sortir l'acord, tothom va demanar la meva dimissió sense haver-se llegit ni un sol paper, i tothom va parlar de finançament irregular d'Unió", ha continuat. Adreçant-se a la classe política, ha fet una crida a  "ser responsables", perquè "si acusem a l'altre i ens pensem que guanyem un vot, en realitat hi estem perdent tots".
 
El paper del PSC
 
Pel que fa a l'aprovació al Parlament de la declaració sobiranista, Duran ha indicat que va "trobar a faltar els vots del PSC". Ho ha justificat dient que aquests processos necesiten d'una "àmplia majoria" per tal que no es trenqui la cohesió social. Ha anat més Enya i ha opinat sobre l'estratègia actual dels socialistes catalans encapçalats per Pere Navarro. "En la meva opinió, en aquests moments el PSC no està pensant en Catalunya, sinó que actua en clau d'una primàries al PSOE" per tal d'afavorir, al seu entendre, Carme Chacón.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Sóm i serem fletxa Barcelona
27 de gener de 2013, 20.45 h

La Duraneta ara vol fer veure que treballa per la causa Catalana perque té el cul mes apretat que el metro a les 8 del matí. Sap perfectament que pot tenir els dies comptats i no vol perdre la seva butaca i el seu sou.Que no ens prengui per idiotes, que ja n'estem fins els collons dels politics com ell. Ja n'hi ha prou de jugar amb la voluntat de tot un poble Que faci camí pel seu compte si es creu que algú li donaria suport a Catalunya i que fundi el partit "DBA" (Demócrat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 de gener de 2013, 13.23 h

IN ... IN-DE ... INDE-PENDÈN-CIA !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Happy22 fletxa Esplugues
27 de gener de 2013, 12.54 h

Lo de suplicar es una curiosa forma de enunciar la noticia, debe ser un ejemplo de objetividad periodística.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Carles V fletxa Vilanova
27 de gener de 2013, 12.32 h

Aquest personatge nefast és una àncora que cal llevar si volem sarpar. I no hi ha altra manera de fer-ho que erradicant-lo de la vida política. A veure si haurem de suportar el Duran fins que es mori, com el Fraga.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
27 de gener de 2013, 12.28 h

Hem de començar a posar en valor, el que significa per la política catalana el Sr Duran i el seu partit. La representativitat d´Unió dins la Federació de CiU, és absolutament sobrevalorada (el 27% de totes les llistes electorals). Si recordem totes les pugnes i baralles de CDC i de UDC durant els darrers 25 anys, veurem que sempre han estat provocades per UDC i amb un sol motiu; el número de representants d´Unió a les llistes municipals nacionals i estatals. Finalment es van sortir amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de gener de 2013, 12.14 h

"Duran suplica al govern espanyol..."
En nom de qui suplica aquest farsant? Del Parlament, no. Del poble català tampoc. Ell, com sempre, a la seva. Algú l'hauria de posar al seu lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de gener de 2013, 11.01 h

'rendit comptes' és ininteŀligible


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa GRANOLLERS
27 de gener de 2013, 09.47 h

Com a Delegat del Govern de Madrid a l'estranger, sempre treballant per la seve causa, està buscant qualsevol motiu perquè Catalunya no s'escapi de les seves urpes i segueixi pagant els 16.000 milions anuals als seus amos.
I no li cau la cara de vergonya perquè no en té.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluis C. fletxa Banyoles
26 de gener de 2013, 20.30 h

A més de cerillo, putero, i corrupte, ara s'arrossega com un cuc d'avant dels amos espanyols perquè el donin pel cul !!!.
I a més sense que li caigui la cara de vergonya...!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de gener de 2013, 19.16 h

http://www.youtube.com/watch?v=o8fnZ7ERD74&feature=player_embedded

Catalans i catalanes ajudem a internacionalitzar el nostre cas. Difonguem videos en anglès que expliquin la nostra situació a la comunitat internacional. Que tot el món sàpiga qui som i que volem els catalans.

FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.