directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Banc Central Europeu manté els tipus d'interès en el 4% davant les turbulències a les borses i el temor a una crisi financera

Podria apujar-lo ben aviat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les turbulències d'aquest agost a les borses i el temor a una crisi financera ha empès el Banc Central Europeu (BCE) a decidir, finalment, mantenir els tipus d'interès en el 4%, tot i que fa un mes havia previst que els apujaria un quart de punt, fins el 4,25%. L'augment, ara, haurà d'esperar a l'octubre o al novembre. La reunió mensual que aquest dijous ha celebrat el banc públic comunitari que presideix Jean Claude Trichet ha provocat la màxima expectació dels mercats, davant la incertesa de si es faria o no enrere en els plans d'apujar encara més els tipus d'interès, que són els més alts des de fa sis anys, des d'agost del 2001. Només unes hores abans de fer pública la seva decisió sobre els tipus, el BCE ha intentat calmar els mercats injectant 42.245 milions d'euros de liquiditat al mercat.
banc central europeu
Comparteix
   


Etiquetes
El BCE no apujarà el preu del diner aquest mes de setembre, però sí podria fer-ho molt aviat. Trichet ha alertat, en la roda de premsa posterior a la reunió, del risc inflacionari a mitjà i llarg termini i ha advertit que vigilarà 'molt de prop la volatilitat dels mercats', perquè fa 'augmentar la inseguretat'. Això s'interpreta com que tot i mantenir ara els tipus en el 4%, podria apujar-los un quart de punt, fins el 4,25% que inicialment s'havia previst per a aquest setembre, els pròxims mesos d'octubre o novembre. El BCE, abans de modificar els tipus, necessita 'temps' per analitzar amb detall la incertesa i la por dels mercats financers i la falta de liquiditat. 'Abans de treure conclusions de política monetària, i donat l'alt nivell d'incertesa, caldria recollir informació addicional i examinar noves dades', ha explicat el president el BCE.

La decisió del consell de govern del BCE contribuirà molt probablement a moderar el tipus amb què es concedeixen la majoria d'hipoteques a Catalunya, l'euríbor –aquest dimecres, vigília de la reunió, va enfilar-se fins el 4,807%–. El que sí s'apujarà lleugerament, ha avançat Trichet, és el preu de l'energia. Per tot plegat, el president del BCE ha rebaixat una dècima de punt la previsió de creixement a la zona euro per a aquest 2007: ara la forquilla és d'entre el 2,2% i el 2,8%. Trichet, que ha comparegut com cada primer dijous de mes a Frankfurt acompanyat pel vicepresident del BCE, Lucas Papademos, ha cridat l'atenció als estats membres perquè controlin la inflació. 'És vital que tots els socis estiguin a l'alçada de les circumstàncies', ha avisat.

Hores abans d'aquest canvi de guió de Trichet, aquest dijous al matí, el BCE ha intentat pal·liar la preocupació per la manca de liquiditat injectat als mercats 42.245 milions d'euros, amb una subhasta de refinançament extraordinària en què han participat 46 entitats amb licitacions que han arribat fins els 90.895 milions d'euros.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.