directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Lleida, la ciutat més gran que organitza una consulta sobre la independència de Catalunya

La seu de l’IEI disposarà d'una taula per al vot electrònic

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La ciutat de Lleida es convertirà aquest diumenge 25 d'abril en el municipi més gran on s'ha dut a terme, fins ara, una consulta sobre la independència de Catalunya. Segons dades facilitades per l'organització, que ha extret de l'Institut Nacional espanyol d'Estadística (INE), el padró municipal de Lleida indica que, al gener d'enguany, 117.864 lleidatans tenen a partir de setze anys. Una de les portaveus de Lleida Decideix, Mariona Lladonosa, assegura que un dels reptes de la Plataforma era organitzar per primera vegada una consulta d'aquestes característiques en una ciutat tan gran. Diumenge es podrà votar a 31 taules repartides en 23 col·legis electorals.
Membres de la Plataforma Lleida Decideix, mostren un miler de votacions anticipades
Membres de la Plataforma Lleida Decideix, mostren un miler de votacions anticipades

Comparteix
   


Etiquetes
Fins a 200 voluntaris vetllaran aquest diumenge perquè els lleidatans puguin anar a votar si estan d'acord o no amb la independència de Catalunya. A més, fins a sis observadors internacionals de Flandes, Còrsega, Navarra i Sardenya, seguiran aquesta votació a tota la demarcació. A les terres de Ponent hi haurà quatre observadors.

L'acte final de campanya que Lleida Decideix ha organitzat per donar a conèixer la consulta es farà el dia de Sant Jordi. A la plaça Sant Francesc de la ciutat tindrà lloc una mostra de cultura popular amb intervencions dels escriptors Humbert Roma, Josep Varela, Manuel Lladonosa i Víctor Torres i amb l'acompanyament musical de Lo Pardal Roquer, Xavier Baró, Àngel Ot i El Fill del Mestre.

A més, durant la Diada es podrà votar anticipadament, a més de a la seu de Lleida Decideix -cantonada de Bisbe Irurita i passeig de Ronda-, a quatre taules que se situaran davant la Biblioteca Pública, al carrer Sant Antoni, davant l'IEI i a la plaça Sant Joan. Fins ara, i només a la seu central, ja han votat més d'un miler de lleidatans.

El diumenge 25 d'abril, la plataforma Lleida Decideix habilitarà 31 taules electorals en un total de 23 seus repartides per tota la ciutat. A més, a la seu de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) es podrà votar electrònicament.

Un altre portaveu de la Plataforma, Josep Maria Forné, no creu que el fracàs del Tribunal Constitucional espanyol (TC) intentant sentenciar sobre l'Estatut influeixi en la participació. Segons Forné, s'hauria pogut produir un revulsiu important en la participació si hagués hagut una sentència que hagués retallat l'Estatut, però com que ha quedat tot enlaire, 'no crec que afecti en la participació'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
22 d'abril de 2010, 09.20 h

Visca LLeida i Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.