directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat obrirà oficines a Berlín i a Nova York l'any 2008

S'uniran a les ja existents a Madrid, Brusel·les o París

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

 La Generalitat obrirà oficina a Berlín i a Nova York l'any 2008. Afers Exteriors vol que l'any que ve ja funcioni una delegació a la capital alemanya, 'pol econòmic molt important', i una altra als Estats Units, a tocar de Nacions Unides, on Catalunya vol 'tenir influència'. Així ho ha anunciat a l'Agència Catalana de Notícies la secretaria general d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell. El govern prioritzarà les ambaixades de Berlín i Nova York, que se sumaran a les que ja té a Madrid, Brussel·les i París, però no oblida les de Buenos Aires, Ciutat de Mèxic i Pequín. Abans no acabi la legislatura, abans del 2011, la Generalitat vol inaugurar també oficines a l'Argentina, Mèxic i la Xina, com s'havia compromès. Exteriors descarta obrir delegació a Escòcia perquè la relació amb el govern d'Edimburg, assegura Clavell, ja és prou estreta i el treball en comú constant.
nova york berlin
Comparteix
   


Etiquetes
'La prioritat és Berlín, un pol econòmic molt important', amb molts lligams comercials amb el país, 'i Nova York, perquè les Nacions Unides són allà i ens interessa projectar-hi Catalunya, que hi tingui una influència', ha afirmat la responsable d'Exteriors de la Generalitat, tal com avançàvem fa uns mesos. 'Per què no Escòcia? Perquè ja hi tenim acords molt importants, ja hi ha una tradició de treball molt forta' i 'no hi guanyaríem més', explica Clavell, que va viatjar a finals d'agost a Edimburg amb el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira. Quan s'estudia on obrir una oficina 'cal mirar als països on no existeix aquesta tradició de treball tan forta', com Alemanya i Estats Units, que són 'una bona opció'. Altres estats on Exteriors valora que 'no val la pena' obrir oficines perquè 'ja hi ha molts acords i bona relació' és Portugal i el Marroc.

Clavell, que substitueix al destituït Albert Royo, dóna per fet que abans de les pròximes eleccions el govern complirà el compromís de ser també a Buenos Aires, Ciutat de Mèxic i Pequín. I assegura que a aquesta llista encara es podria afegir alguna altra ciutat, 'amb relacions econòmiques o lligams culturals forts' amb Catalunya. El calendari i la forma amb què la Generalitat anirà obrint més oficines dependrà en bona mesura de com funcioni la Maison de la Catalogne en la seva nova etapa. Precisament aquest divendres, Clavell i Carod presentaran la nova directora de l'oficina del govern a París, Elisabet Dalmau, i celebraran per primer cop a la capital francesa, i quatre dies abans, la Diada Nacional de l'Onze de Setembre.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.